Ziua porcuşorului mai tare decât autostrada

Ziua porcuşorului mai tare decât autostrada

1
DISTRIBUIȚI

România se plânge că nu are bani, dar miliarde de euro din fondurile europene zac nefolosite în conturile de la Bruxelles. De ani de porc verdezile, guvernanţii fac seminarii şi ies pe la televizor, dar nu sunt în stare să pună la punct mecanismele prin care banii să vină în ţară. Asta dacă vorbim despre partea goală a paharului. Dacă vorbim de cea plină a proiectelor care au atras fonduri, nici aici nu lipsesc surprizele. De exemplu, Uniunea Europeană a alocat echivalentul a vreo 300.00o euro pentru un proiect intitulat pompos „Elaborarea studiilor preliminare măsurilor de management conservativ al Parcului Natural Lunca Mureşului“.

M-am gândit că specialiştii vor umbla după păsările şi animalele din luncă, vor cerceta.


Eroare. Anul acesta, păsările protejate vor fi „omagiate” cu spectacole de dans  şi muzică cu ocazia zilei ciocănitorii. Vor urma zilele porcuşorului şi ale vidrei. Alte motive de chefuială de bani europeni, 100% nerambursabili. Că doar nu mai contează că nu ai autostrăzi sau că ai WC-ul în fundul curţii şi cari apă cu găleata de la colţ, când poţi să tragi o chefuială moca. Graba mare a fost la „păpat” banii în care poţi cuprinde  şi spiritul de chefliu al românului. Care, orcum, poate oricând  să fie integrat în multdiscutatul brand de ţară. Mai greu o să fie, când trezit din mahmureală, nu va înţelege de ce continuă să-l doară capul când se întreabă de ce ziua porcuşorului bate autostrada. Care nu e.

1 COMENTARIU

  1. Pai in primul rand ca sa obtii fonduri europene ptr aproape orice e necesar sa te si pricepi, si-n plus n-ai cum sa deturnezi aceste fonduri si nici sa-i „furi” nici macar legal. Asa ca asta-i motivul ptr care nu prea se inghesuie autoritatile locale si centrale sa acceseze aceste fonduri 😉 Mai mult, necesita o rabdare de fier sa treci de birocratia alor nostrii, apoi birocratia de la Bruxelles, sa justifici fiecare cent si multe alte batai de cap. In final cei de la Bruxelles o sa traga concluzia ca n-avem nevoie de acesti bani din moment ce nu i-am accesat, asa ca o sa-i retraga definitiv. Si uite asa, cu toata economia noastra de kko contribuim la bugetul UE cu de 5-6 ori mai mult decat reusim sa atragem fonduri 🙁 Si, pe buna dreptate, o sa ne raspunda mai marii UE, „Ce va tot plangeti atata c-o duceti prost, cand ati avut miliarde de luat si nu i-ati luat, inseamna ca n-aveti nevoie de ei”. Corect 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.