EXCLUSIV Consilierii locali pregătesc anihilarea puterii secretarului Cojocari UPDATE 1 Cel vizat:...

EXCLUSIV Consilierii locali pregătesc anihilarea puterii secretarului Cojocari UPDATE 1 Cel vizat: „nu se schimbă multe”

3
DISTRIBUIȚI

Aleşii din toate partidele reprezentate în Consiliul Local Timişoara pregătesc o adevărată revoluţie – modificarea regulamentului de cojocari02 pfuncţionare. Prin toate schimbările de regulament se urmăreşte eliminarea unor prevederi care executivul Primăriei Timişoara a controlat practic activitatea legislativului. De asemenea, prin prevederile noului regulament scad simţitor puterile secretarului Ioan Cojocari. A fost eliminată obligaţia ca la şedinţele comisiilor de specialitate să fie prezenţi, în mod obligatoriu, directorii executivi sau înlocuitorii acestora. „Executivul va introduce în fişa postului obligaţia de participare la şedinţele comisiilor  pentru angajaţii Primăriei atunci când sunt invitaţi”, prevede unul dintre amendamente. Au fost eliminate prevederile prin care referatul pentru un proiect de hotărâre trebuie să aibă obligatoriu semnăturile compartimentelor din Executiv  şi că trebuie să aibă avizul de legalitate referatul de specialitate.


 De asemenea se prevede că angajaţii aparatului de lucru al Consiliului Local Timişoara colaborează cu secretarul Primăriei, până acum  prevederea fiind că sunt coordonaţi de acesta. De asemenea, asigurarea de către secretar a asistenţei de specialitate pentru consilieri nu mai este obligatorie, ci doar atunci când se solicită acest lucru.  Se limitează şi numărul reintroducerii unui proiect de hotărâre respins de consiliul local – cel mult o dată în 12 luni. Secretarul nu mai numără voturile, ci doar verifică corectitudinea numărătorii.

Consilierii vor, însă, să anuleze şi o serie de prevederi legate de transparenţa luării deciziilor, fiind anulat, conform proiectului de hotărâre, articolul prin care prevede modul în care se anunţă proiectele de hotărâri şi dezbaterea publică a acestora. Toate modificările vor fi discutate într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Timişoara care va avea loc joi.

UPDATE 1 Secretarul Ioan Cojocari a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că lucrurile nu se vor schimba mai deloc deoarece ” s-a revenit. Am făcut obiecţiuni punct cu punct în baza legii. A fost o conciliere. S-a discutat cu legea în faţă. Nu e chiar aşa cu modificările. O să vedeţi. Nu se schimbă multe”.

3 COMENTARII

  1. Curat murdar, coane Jeane. Cala patzopt incoa. Io primeasc sa se schimbe pe ici, pe colo dar sa ramana totul cum a fost. Sau sa nu se schimbe nimic si primesc atunci sa se modifice mai ales in punctele esentiale. Din delema asta nu putem iesi.
    In momentul in care am citit articolul eram dispus sa fac pariu pe o liniuta de aburi, cu care ma droghez zilnic, ca tata Jean in cele doua zile intoarce soarta. Ar fi durat prea mult. Tata Jean, respectele mele, ai intors soarta in cateva ore. Respecte deosebite.
    Mai fraiericilor, pai io sunt mic copil la abureli. Tata Jean este „za onli uan”, este bula din Fanta, este gaura la emental in domeniu. Daca unii au doctorate, tata Jean este super doctor, este „sorbonist in domeniu” (absolvent la Sorbona). Iar voi vreti sa ii luati puterea. Nix tralalala. Nu se exista asa ceva. Tata Jean daca pierde ceva din puterea lui este in stare sa proclame o noua revolutie, este in stare sa se inchida in primarie cu ciumpalacii lui si sa moara acolo in asediu, dar sa nu cedeze nici macar o liniuta din puterea pe care cu greu a obtinut-o.
    Felicitari Tata Jean. Mi-ai salvat o zi din viata. Din cauza tata mai am aburi o zi sa ma droghez, fara tine intru in sevraj.

  2. De ce nu s-a publicat pe site proiectul de modificare a Regulamentului? Daca a existat intr-adevar un proiect de modificare trebuia supus consultarii publice. Faptul ca se iau decizii pe sest fara ca nimeni sa nu protesteze ne spune cat de mult am involuat noi in 20 de ani de democratie. Despre pacaliciul de Cojocari pot sa spun un singur lucru. Intr-o tara normala acest specimen nu ar fi ocupat nici macar postul de vanzator bilete RATT. In orasul Timisoara acest chior este rege peste nulitatile din CL lipsite de cunostinte juridice elementare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.