Evaziunea în agricultură – un miliard de euro

Evaziunea în agricultură – un miliard de euro

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, astăzi, în cadrul conferinţei „Mediafax talks about agriculture” de la Hotel Continental valeriu tabara 11 pdin Timişoara, că evaziunea fiscală în domeniul agricol a ajuns în acest an la un miliard de euro. „Evaziunea fiscală este una dintre cele mai mari probleme în agricultură.


Pe legume-fructe, evaziunea fiscală s-ar ridica undeva la 250 de milioane de euro, anual. E enorm. Dacă aş avea banii aceştia la dispoziţie, nu aş avea niciun fel de probleme cu bugetul.  Dar evaziunea totală s-a dus undeva spre aproape un miliard de euro în această vară. Chiar dacă s-au confiscat produse, fenomenul este la scară mai mare, din păcate”, a afirmat Tabără. Zonele principale de sustragere de la impozite sunt valorificarea produselor primare şi neplata TVA-ului pentru produsele din import. O  soluţie pentru combaterea evaziunii ar fi implicarea mai mare a direcţiilor agricole, care au un compartimente de inspecţie.

1 COMENTARIU

  1. Coane Valerica, dintodeauna mi-ai placut ca si polician. De la candidatura pentru Camera Deputatilor din 1992 pana in prezent ai dat doava de multe ori de luciditate. Dar acu’ io cred ca faci o mare greseala. Fugi, domle de aici. In Romania condusa ca o corabie in furtuna inspumata a crizei de catre maretul dictachior – carmaci destoinic – nu exista evaziune fiscala. Asta ar insemna ca, din moment ce dai cifre asa de exacte, se cunoaste sursa evaziunii dar nu se iau masuri.
    Coroborand spusele lu’ matale cu zicerile unui consilier cantaret (sau cantaret consilier, cum vrei mataluta) care dixit: „in ministerul finatelor se stie cine face evaziune” avem o scena demna de Eugen Ionesco (dramaturg francez, nascut in romania).
    Ce-ti veni coane Valerica sa intrii in cardasie cu lacheii dictachiorului portocaliu? Nu era mai buna o partida de pescuit pe balta de la Ianova, in aburii diminetii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.