EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi secretarul Cojocari, condamnaţi pentru că nu au respectat...

EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi secretarul Cojocari, condamnaţi pentru că nu au respectat o sentinţă

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu şi secretarul instituţiei Ioan Cojocari au fost condamnaţi irevocabil de Curtea de Apel gheorghe ciuhandu ganditor 3 ppTimişoara să plătească din propriul buzunar pentru că au refuzat să pună în aplicare o hotărâre a instanţei. În aprilie 2008, Curtea de Apel Timişoara a pronunţat o sentinţă prin care Consiliul Local Timişoara era obligat să adopte planul urbanistic de detaliu pentru zona Antenelor, din apropierea atuaei locaţii a Iulius Mall, şi unde RIPS SA vrea să construiască o clădire de P+10+2 etaj retras. Cu toate că sentinţa trebuia pusă de îndată în aplicare, primarul Gheorghe Ciuhandu, cel care avea obligaţia de a convoca consiliul conform legii pentru adoptarea proiectului, a pus în discuţie aprobarea PUD-ului de abia după cinci luni, în septembrie, ca şi puct suplimentar la ordinea de zi. Secretarul Cojocari a fost acuzat că nu a pregătit documentaţia pentru introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre. Procesul verbal al şedinţei a scos în evidenţă o situaţie aburdă – la votul pentru aprobarea respectivului plan numărul consilierilor locali a scăzut brusc de la 23 la 15, după care a revenit.


„Vinovăţia secretarului Ioan Cojjocari  este de asemenea dovedită prin maniera de supunere la vot a punctului de pe ordinea de zi privind aprobarea PUD-ului total ilegală, prin manevrarea votului şi prin implicarea sa activă la supunerea la vot, deşi acesta nu avea nici un fel de competenţă în a influenţa votul”, au susţinut cei de la RIPS.

Din aceste motive, reprezentanţii firmei au deschis o nouă acţiune în instanţă prin care au cerut sancţionarea primarului Ciuhandu şi a secretarului Cojocari pentru nepunerea în executare a sentinţei legate de aprobarea PUD-ului. În recurs, Curtea de Apel Timişoara a decis să aplice celor doi „o amendă de 20%  din salariul mediu brut pe economie pe zi de întârziere”, fiind calculată din a 31 a zi de când s-a adoptat sentinţa irevocabilă şi până la şedinţa din septembrie 2008. Conform calcului efectuat de PRESSALERT.ro, primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari vor fi nevoiţi să scoată fiecare din buzunar câte 13.900lei. În stilul său caracteristic, Cojocari a încercat să paseze responsabilitatea, susţinând că ” om vedea ce o să fie. Eu nu sunt conducător de unitate ca să pot fi sancţionat. Sentinţa asta m-a ridicat în grad. Se va face o anchetă în primărie pentru a se stabili cine e vinovat de această situaţie. Nu eu pun în executare sentinţele. Vom vedea cine va plăti. Nu contează ce scrie. Dacă voi fi găsit vinovat de anchetă voi plăti eu. Dacă nu, cine e vinovat. Nu e o problemă…”. Cum sentinţa Curţii de Apel este irevocabilă, Cojocari riscă să fie executat silit dacă va refuza să plătească amenda dispusă de instanţă. Primarul Gheorghe Ciuhandu a refuzat să facă orice fel de comentariu pe marginea sentinţei şi plăţii amenzii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.