EXCLUSIV Fraudarea examenelor, o tradiţie la Universitatea Hyperion

EXCLUSIV Fraudarea examenelor, o tradiţie la Universitatea Hyperion

1
DISTRIBUIȚI

Fraudarea examenului de licenţă la Universitatea Hyperion are tradiţie. Aşa reiese din probele strânse de procurorii DNA care i-au stancu gheorghe ptrimis în judecată pe profesorul de drept civil Gheorghe Stancu, pe Nicoleta Gumă, directoarea centrului tutorial Caransebeş şi câţiva dintre studenţi, după ce au adunat probe din care a reieşit că 35 de viitori absolvenţi au dat şpagă 52.500 euro pentru un examen de licenţă fără dureri de cap. Înainte de susţinerea probelor scrise şi orale la Bucureşti, Gheorghe Stancu s-a dus, în 18 iunie, la Caransebeş, unde a avut o întâlnire cu studenţii cotizanţi şi cu Gumă. Discuţiile au fost înregistrate de anchetatorii de la DNA. Pentru a-i asigura pe studenţi că nu vor avea probleme, Stancu le-a spus că Nicoleta Gumă va fi alături de ei până la sfârşit deoarece  „vreau să vă spun că am precedente de anu trecut, cu promoţia de anu trecut,  şi….. am văzut că este o luptătoare şi nu trebuie…, am curajul să merg la luptă cu dânsa”. Confirmarea a venit şi de la Nicoleta Gumă care, în timp ce se făcea planul pentru deplasarea la Bucureşti, i-a amintit profesorului că „noi sâmbătă ne-am propus să fim acolo că duminică… ştiţi ce am păţit şi anu trecut , se afişează grupele, sălile, cum intră ei se duc să vadă şi sunt obosiţi , să mai poată şi ei face ceva duminica.


Exact aşa l-am făcut anu trecut . Deci sâmbătă la 12 vom fi”.

Discuţiile au dovedit faptul că fraudarea examenelor nu era un secret nici pentru ceilalţi membrii ai comisiei condusă de decanul Facultăţii de Drept de la Universitatea Hyperion, Constanţa Călinoiu, care este şi directorul general al Direcţiei Legislative din Senatul României. De altfel, toţi membrii comisiei vor fi cercetaţi într-un alt dosar penal, aşa cum a dezvăluit în exclusivitate PRESSALERT.ro.  Profesorul Stancu le-a explicat studenţilor la întâlnirea de la Caransebeş că „nu se pune problema dacă iei sau nu iei proba a doua, dacă nu iei examenu’  la susţinerea lucrării . Problema se pune: să mai mărim un pic că la scris vor fi  note… vă spun sincer vor fi note nu aşa de mari, adică nu nu aşa de mari, în sensul că nu cred că la dumneavoastră, după cum v-aţi prezentat la examen şi după discuţiile care o să le avem acum , s-ar pune problema că nu veţi lua”. Membrii comisiei au susţinut, ulterior, în declaraţiile date DNA că notele au fost mărite la toată lumea cu 0,5 puncte pentru a ieşi bine universitatea. În realitate, după recorectarea lucrărilor scriese niciuna nu a primit notă de trecere, unele primind în plus şi 7,7 puncte.  Faptul că au existat lucrări cu cântec şi la Drept Penal, unde corectarea a fost făcută de profesorul Alexandru Boroi, nu a mirat deoarece profesorul Stancu le-a explicat viitorilor absolvenţi că „din acea tematică de licenţă  pe care v-am dat-o, am stat de vorbă şi cu… cine mai trebuie să stau de vorbă şi…. eu ştiu să nu o numesc calitate, conjunctura, contextul pentru care noi suntem în acest…. în această sală, m-a determinat să mai restructurez tematica atât la dreptul civil cât şi la dreptul penal, să vă dau anumite instituţii juridice din ce se… din care se vor formula subiectele la licenţă”.

1 COMENTARIU

  1. Pai mi se pare ca parca ar fragmente din sala , de ce nu dai si ce a spus in continuare dupa virgula profesorul Stancu”…din care se vor formula subiectele la licenţă,NU AM VENIT SA VA DAU SUBIECTELE PENTRU CA V-AS MINTI, NU POTI SA SPUI CUIVA CA AM VENIT DOMNULE, VA DAU SUBIECTELE SI DIN ASTEA SE VOR DA. AM VENIT SA DISCUTAM TEMATICA PENTRU LICENTA. INSTITUTIILE JURIDICE MARI DIN CARE SE VOR DA, SE VOR FORMULA CELE TREI SAU PATRU SUBIECTE SAU CINCI SUBIECTE ATAT LA DREPTUL PENAL CAT SI LA DREPTUL CIVIL.DUPA CE VOI DA ACEASTA TEMATICA, VOM DISCUTA CHESTIUNI DE TEHNICA REDACTARII LUCRARII….DUMNEAVOASTRA IMI SPUNETI CE NU ATI INTELES SAU CARE SUNT NELAMURIRILE..”
    Parca e mai corect asa nu??? Au mai fost vigilenti in sala iaca…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.