Irakieni, capturaţi la graniţa cu Ungaria

Irakieni, capturaţi la graniţa cu Ungaria

2
DISTRIBUIȚI

Trei irakieni de etnie kurdă au fost capturaţi, ieri noapte, de poliţiştii de frontieră de la sectorul Sânnicolaul Mare. În jurul orei 23.30, un echipaj a observat cu ajutorul  tehnicii de termoviziune, trei persoane care se îndreptau pe jos spre frontiera cu Ungaria.


S-a trecut la monitorizarea grupului şi când mai avea câţiva zeci de metri până la linia de frontieră cu ţara vecină  i-au reţinut pe suspecţi. În urma verificărilor s-a stabilit că  transfugii sunt cetăţeni irakieni, de etnie kurdă, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani. Aceştia au declarat că vroiau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria şi să ajungă în Germania. Cei trei sunt cazaţi la centrul ORI din Timişoara şi au un regim semideschis. Irakienii au povestit că au luat un taxi care i-a adus până la benzinăria din apropierea vămii Cenad, după care au încercat să treacă peste câmp în Ungaria. Cei trei s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în grup urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

2 COMENTARII

  1. Bai, da’ prosteste au actionat. Trebuiau sa mai aiba o tzara de rabdare pana intram in spatiul shengen si atunci de la Cimisoara pan la Paris nu=i mai intreba nemeni de sanatate. Tudom?

  2. Sa ramana in tara lor, sa munceasca si sa lupte pentru o viata mai buna, nu sa migreze spre tarile acelor popoare care au luptat secole la rand si au muncit neincetat pentru a ajunge acolo unde neputinta acestor orientali ii tine prizonieri in lumea a 3-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.