O armată de cârpe

O armată de cârpe

1
DISTRIBUIȚI

În timp ce colegii portocalii de guvernare făceau bâlci naţional din remaniere, ministrul Apărării Naţionale, progresistul Gabriel Oprea a mai dat armata carpeo probă de cinism absolut. Care a trecut aproape neobservată. După ce guvernul le-a tăiat militarilor toate sporurile plus normele de hrană, ministrul, care-n viaţa lui în uniformă n-a făcut decât să numere izmenele şi chiloţii răcanilor, s-a gândit că trebuie să facă şi altceva pentru subordonaţi. Teoretic, de bine. Chiloţarul şef al Armatei şi-a zis că nu poate să rămână în istorie doar ca generalul care a primit două stele în doi ani doar pentru că n-a făcut nimic care să aibă legătură cu faptele de arme.


Urmărit de trecutul său de ofiţer de intendenţă, a venit cu o idee – să facă o uniformă nouă de oraş soldaţilor şi gradaţilor. În loc de maşini blindate care să-i ferească de bombe prin zonele unde umblă la război sau de armament demn de anii 2000, militarii români au primit nişte cârpe. Noile uniforme pot să fie, tot pentru economie, fără buzunare pentru că, oricum, acestea sunt inutile. Numai dacă eşti cârcotaş nu poţi să-şi dai seama că decizia ministrului Oprea este una vizionară. Atunci când soldaţii vor fi dispărut la cules de căpşuni ca să aibă din ce trăi, noile uniforme vor putea fi agăţate pe post de sperietori în faţa inamicului. Că doar de la Decebal încoace asta a fost o tactică câştigătoare. Cu o armată de cârpe-n spate, generalul de paradă Oprea va putea da mândru onorul comandantului suprem. Bucuros că nu mai suflă nimeni în front când cere să se facă sacrificii.

1 COMENTARIU

  1. armata de cacanari in camuflajde tip basist ,cea mai ca lumea s-o dati de-a dura si la publicitate pe toate canalele ,ei comedie ce filme de desene mai aveti cu astia ,ba n-auzi ia sa faceti o armate de papugii ca lumea sa rasda papuasii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.