Prin noul regulament, consilierii locali i-au tăiat „aripile” secretarului Ioan Cojocari

Prin noul regulament, consilierii locali i-au tăiat „aripile” secretarului Ioan Cojocari

1
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali i-au tăiat aripile secretarului Ioan Cojocari, în urma şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Local Timişoara în secreatr ioan cojocari mana 2 pcare a fost adoptat noul regulament de funcţionare. S-au confirmat informaţiile publicate,marţi, în exclusivitate de PRESSALERT.ro referitoare la simplificarea procedurilor de promovare a proietctelor de hotărâre de către consilierii locali, care până acum erau blocaţi foarte uşor de Executiv prin barierele artificiale prevăzute în regulament. Secretarul era extrem de zâmbitor la începutul şedinţei când în sală erau doar 17 consilieri, fiind nevoie de minim 18 pentru a avea cvorumul cu care se putea adopta noul regulament. Până la urmă a sosit şi un consilier întârziat şi şedinţa a putut începe.  Efortul colectiv al consilierilor din toate grupurile politice de schimbare a documentului a pornit după ce aleşii au înţeles, într-un final că „era foarte sutfos, birocratic şi cu multe prevederi inutile.


Consilierul PSD, Radu Ţoancă, a susţinut că până acum ” consiliul local era o anexă a Executivului. Marea problemă – era o anexă a secretarului şi a departamentului său. Eram uşor captivi. Din această cauze multe iniţiative ale consilierilor au murit înainte de a se mnaşte. Eu personal am câteva proiecte care s-au pierdut prin primărie de ani de zile şi nu ştiu unde s-au blocat”. „Părintele spiritual” al modificării regulamentului, consilierul Traian Stoia i-a mulţumit secretarului Cojocari „pentru în modul în care a colaborat la finalizarea proiectului”. Fără veselia caracteristică pe faţă, secretarul s-a mulţumit să anunţe că „sacinile rămân aceleaşi. Este bine într-adevăr că nu se mai poate băga în plen un proiect respins decât o dată în 12 luni”. S-a stabilit, de asemenea, ca preşedintele de şedinţă să fie ales pe o perioadă mai lungă de timp, urmând să fie o ordine la care se vor înţelege grupurile politice. Regulamentul a fost adoptat în unanimitate. Citeşte aici care sunt principalele modificări ale regulamentului şi ce puteri mai are secretarul Ioan Cojocari.

1 COMENTARIU

  1. Acu si Constitutia Romaniei cica se zice ca este legea suprema in stat, dar pentru bisnitarul Basescu ea este o biata hartie de sters … (ce vreti voi).
    Asa si Regulamentul votat astazi. Tata Jean, carele este un aburitor sef, va gasi intodeauna portitele care sa-i asigure indeplinirea dorintelor.
    Cine crede ca Tata Jean a pierdut astazi ceva, se inseala amarnic si va fi nevoit sa muste din tarana in scurt timp. Ce uitam multi dintre noi, este faptul ca pestele in apa, pasarea in zbor si aburii in aer nu lasa urme. Omul este trecator pe acest pamant si lasa urme, de multe ori urat mirositoare. Iar Tata Jean este colectionar de fapte urat mirositoare, ale lui si ale altora. Iar cand este la ananghie stie sa le foloseasca al naibii de bine.
    Tata Jean, sho pe ei. Nu te lasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.