Profesorul Gheorghe Stancu: „Se fac pariuri în penitenciar cât o să mai...

Profesorul Gheorghe Stancu: „Se fac pariuri în penitenciar cât o să mai rezist” UPDATE1 CAT respinge recursurile

7
DISTRIBUIȚI

Arestaţii din dosarul Hyperion au ajuns, astăzi, din nou în faţa Curţii de Apel Timişoara în încercarea de a obţine eliberarea din stancu gheorghe catuse parest, după ce Tribunalul Caraş Severin a decis ca profesorul de drept civil Gheorghe Stancu, fosta şefă a centrului tutorial Nicoleta Gumă şi studentul Eugen Tacotă să rămână după gratii încă 35 de zile. Avocaţii acestora au susţinut că nu mai există motive să fie menţinută starea de arest deoarece DNA a finalizat dosarul, care a fost trimis spre judecată. De asemenea, s-a  invocat şi necompetenţa Tribunalului Caraş Severin de a judeca dosarul mai ales că ” pe raza acelui tribunal activează grefierii şi jandarmii, care sunt aşa zişii denunţători, apărarea fiind prejudicată”.


Cel mai vehement dintre arestaţi a fost profesorul de drept civil Gheorghe  Stancu, acuzat că a primit 52.500 euro pentru a-i ajuta pe studenţii de la Caransenbeş să aibă o licenţă fără probleme. Nervozitatea a fost provocată de faptul că au fost prezentate în presă informaţii din rechizitoriu. „Tot ce se prezintă este numai despre activitatea mea infracţională. De parcă la asta s-ar rezuma totul. Nu contează toată activitatea mea ştiinţifică. S-a spălat cu mine pe jos în toate formele. Se fac pariuri în penitenciar cât o să mai rezist. Aştept să văd ce o să declare studenţii la fond”. Nicoleta Gumă a invocat, din nou, problemele de familie şi faptul că nu reprezintă un pericol social, în timp ce Eugen Tacotă a mizat pe faptul că a colaborat şi a ajutat la aflarea adevărului.Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia judecătorilor.

UPDATE 1 În urma deliberării, Curtea de Apel Timişoara a respins recursul celor trei arestaţi, care vor rămâne în detenţie.

7 COMENTARII

  1. E bine sa fii neam mare in caras, ca poti rezolva toate treburile in familie si nu te stie nimeni, chiar si in acest dosar :
    – FINU BIRAU FLORIN RUSALIN cu….. NASU STOLO…..
    – DNA STOLO CU VARU ….DE LA POLITIE STOLO….
    – apropo, felicitari lui stolo de la politie pentru TEZA DE DOCTORAT SUSTINUTA LA DR. PENAL LA ACADEMIE…acum in ..iulie, dupa cum spune site-ul ACADEMIEI DE POLITIE….
    na-i pe cineva…pe undeva.. sa-l rezolvam pe careva…..

  2. prof Stancu are dreptate in privinta ”rasuflarilor” din parea DNA in presa, mai cu seama ca UP parca era secreta (poate ne dau niste raspunsuri cei de la pressalert, ca oricum ei au exclusivitate).Incopetenta celor de la DNA acoperita pri ”comunicate” catre presa este cunoscuta tuturor. Nu stiu cat o sa ne mai suporte UE.

  3. @andreea Urmarirea penala este secreta. Informatiile la care facea referire prof.Stancu sunt cele din rechizitoriu, care este un document public, ca si intreg dosarul, din momentul in care a ajuns in instanta.

  4. Corect, doar ca informatiile la care FACE REFERIRE PROF. STANCU SUNT IN DATA DE 06.09a.c, si in continuare ar trebui sa analizam si astfel:
    =02.09/ La ora 1 si 32min: titlu „Fraudarea examenelor o traditie…” unde -„asa reiese din probele stranse de dna..”, „discutiile inregistrate de anchetatorii dna in 18.06..” ;
    =30.08/accesul in sala de mediere la trib Caras este interzis persoanelor publice …PRESA SI TV ARE ACCES, inculpatii sunt citati ptr. ora 13 si 30 iar articolul apare la 15 si 32, cand nu se comunicase oficial pe site verdictul;
    =27.08/ora 12 si 12, aici incepe o mica „exagerare” cu aspecte din rechizitoriu, dar, da bine in presa sa infieram faptele antisociale..ca poporul sa nu faca la fel, pe vremea lui Ceausescu erau dezbaterile publice in piata…poate ca unii ar dori din nou sa ridice pumnul proletar in piata publica…;
    = 26.08/ 0ra6 si16, „…Examen record in…” titlu sugestiv, dar apar aspecte „care dau bine ” din rechizitoriu si din timpul U.P…
    =19.08/ ORA 11 SI 30, ASPECTE DIN RECHIZITOIU…CARE A FOST FINALIZAT PE 20 AUGUST A.C.
    =16.08/Ora 12 si 55, DEZVALUIREA A FOST FACUTA AZI DE PROCURORII DNA…
    =11.08/0RA12 si 49,DEZVALUIREA A FOST FACUTA ASTAZI LA TRIB TM DE PROCURORUL DNA….
    =04.08/ora2 si 14, poate ar fi dat bine sa surprindeti nervozitatea procurorului dna cand da cu cheile in masa la argumentele avocatilor, starea de plictiseala si zambetele cu subanteles, ba chiar si-au trimis biletele, dintre procuror si doamnele din complet, faptul ca presedintele instantei mai avea un pic si casca…
    =02.08/11 si 48 din tot articolul ramai cu imaginea ” tacota legat cu catuse de stancu’;
    =28.07/ora 3 si 23 ARTICOL CARE S-A VOLATILIZAT…
    =25.07/0RA5 si13 ARTICOL CARE S-A VOLATILIZAT DESI ERA INTERESANT PTR CA;DA AMANUNTE DESPRE „RETEA,CUM A FOST ORGANIZAT EXAMENUL,NUME DIN ANCHETA DNA TIMISOARA…pacat ca l-ati sters;
    =28.07/ora3 si23 se dau amanunte din timpul URMARIRII PENALE…
    =21.07/ora1 si 09 EXCUSIV…
    =15.07/ora10si55 CAND PROFESORUL ESTE ADUS INCATUSAT LA ORA 10…”PRINTRE PROBELE DIN DOSAR (S.N.cel de urmarire penala, si stancu a fost retinut pe 14.07 ora 20!!!!)SE AFLA SI INREGISTRAREA UNEI DISCUTII DINTRE GUMA SI TACOTA IN CARE A…”,”DE ASEMENEA, INTR-O ALTA INREGISTRARE PROFESORUL ….”..asta-i viata nu???
    =14.07/ora10 si 24 „Tacota a strns banii…care CONFORM PROCURORILOR, I-AR FI DAT MAI DEPARTE PROFESORULUI STANCU…”
    13.07/ ARTICOL CARE S-A VOLATILIZAT DESI REA EXCLUSIV,pacat, dar noi l-am citit<<CONFORM PROCURORILOR, BANII AU FOST COLECTATI DE TACOTA CARE I-A DAT MAI DEPARTE NICOLETEI GUMA. ACEASTA I-AR FI DAT PROFESORULUI STANCU CARE ERA MEMBRU IN COMISIA DE EXAMINARE"…
    "ANCHETATORII DNA AU FACUT IERI NOI INVESTIGATII LA SEDIUL UNIV.DIN BUC. DE UNDE AU FOST RIDICATE O NOUA SERIE DE DOCUMENTE" "PRINTRE CEI FILMATI CA AU PLATIT PTR EXAMENUL DE LICENTA S-AU AFLAT.."

    sincer imi place pressalert, nota 10 ptr. informatii!

  5. @Dragos Bota,nu inteleg de te ratoiesti la andreea si nu la reporter de ocazie.Cred ca daca redactorii sefi de la pressalert romania (caci am vazut ca mai exista un pressalert in marea britanie pe exact aceasi platforma)ar citi comenatriile facute vei pati aceasi soarta ca la ziarele din capitala. Oricum articole plicitisitoare, trase la indigou dpdv al formei, un jurnalis ce se aseamana cu Pinocchio manevrat de DNA, pardon Gepetto.Capitala,oras din provincie…probabil jurnalist la comuna unde vei publica in EXCLUSIVITATE ”sifonarile” sefului de post. ACEST COMENTARIU ESTE UN PANFLET SI TREBUIE TRATA CA ATARE!! (doar esti o persoana publica, nu?)

  6. Gheorghe Stancu, profesorul de drept s-a aflat, astăzi, în boxa acuzaţilor, în mijlocul unui grup de hoţi.

    Aflat în Penitenciarul Timişoara, unde este arestat preventiva fost adus în această dimineaţă la Tribunalul Caraş-Severin, Stancu a făcut o simplă excursie, pentru că, termen în dosarul său este fixat abia peste două săptămâni.
    Misterul prezenţei profesorului în boxă a fost elucidat odată cu citarea părţilor în dosarul 769/194/2010. Gheorghe Stancu şi-a auzit numele strigat de grefieră printre cele ale lui Florian Pleşoianu, Nicolae Varga,Marius Andrei, Gheorghe Radu, Dumitru Petcu şi Ilie Păcurar, cu toţii judecaţi pentru furt calificat. La mijloc a fost o simplă confuzie.

    Iacata cum mai avem ziaristi care nu studiaza- daca nu din carti, exista pe internet manuale de redactare a unui articol- modul de redactare a unui articol de presa, dar face o minunata dezinformare a opiniei piblice:
    -DEZINFORMARE PRIN TITLU : „profesorul spagar de la Facultatea Hyerion, citat intr-un dosar de furt”, intrucat intr-un dosar nefinalizat in care profesorul este arestat preventiv doar pentru ca exista „indicii” si „presupuneri” ca ar fi luat mita, sa vii cu expresii de genul ” dupa ce a bagat in buzunar 52.000 de euro”, „citat intr-un dosar de furt”, ” studenţii caransebeşeni care tânjeau după o notă mare la examenul de licenţă” creeaza deja vinovatia acestuia in opinia publica;
    – DEZINFORMARE PRIN CONTINUT: ziaristul a fost chemat la Tribunalul Resita pentru a face un articol despre hoti, articol din care nu rezulta ce fapte au facut acei hoti enumerati mai sus, pentru care meritau atentia publica, se presupune ca aveau fapte grave, nu, daca este adusa presa..
    -DEZINFORMARE PRIN IMAGINE; in locul lotului de hoti pentru care a fost chemata presa locala apare imaginea profesorului Stancu
    -DEZINFORMARE PRIN STRECURAREA UNOR GRESELI VOITE: de exemplu nicoleta guma si eugen tacota , care nu au nici o legatura cu dosarul 769/194/2010, dar, au legatura cu stancu
    Deci, ce avem noi aici, in acest articol,in nici un caz „o regretabilă eroare”..
    Alte știri din Resita

  7. ADEVARUL DE RESITA
    Nicoleta Gumă, Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă învaţă cum să se adapteze mai uşor vieţii de penitenciar. Arestaţi în cazul de corupţie de la Facultatea Hyperion din Caransebeş, cei trei sunt monitorizaţi de psihologi şi nu au motive să se plângă de ceva.
    Toţi trei se află acum în carantină, Nicoleta Gumă la Penitenciarul Arad, iar Stancu şi Tacotă la cel din Timişoara. Până acum, cu toţii suportă bine starea de detenţie.
    “Nicoleta Gumă se află în perioada de carantină şi desfăşoară activităţile specifice pentru această perioadă. Se încadrează în programul instituţiei şi nu are probleme de adaptare la condiţiile de detenţie. Nu a solicitat sa fie consultată de un psiholog şi nici nu a formulat altfel de solicitări, dar, fiind în perioada de carantină, în activităţile prevăzute să se desfăşoare în această perioadă, este şi monitorizarea persoanei privată de libertate de către psihologul unităţii”, a declarat subinspector Eduard Magold, purtator de cuvânt al Penitenciarului Arad.
    Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă se descurcă şi ei destul de bine în arest. ”Cei doi au acelaşi program ca şi celelalte persoane nou depuse în penitenciar, nu beneficiază de un tratament preferenţial. În prezent, ei sunt incluşi în programul de adaptare la starea de detenţie. Li se fac evaluări de ordin emoţional, educaţional sau psihologic. Acest program are o durată de 21 de zile, perioadă în care li se identifică toate nevoile. Sunt vizitaţi de familii şi nu au făcut nicio solicitare deosebită până acum”, susţine comisarul Florin Şerpe.
    “Stancu şi Tacotă se adaptează bine stării de detenţie. Nu au depresii, deşi este foarte scurt timpul ca să-mi fac o idee despre cum vor suporta detenţia. Până în momentul de faţă putem spune că s-au adaptat”,

    Florin Şerpe, director Penitenciarul Timişoara

    DANIEL STANCIU13.Sep.10-07:02hs

    sa preiei un titlu deja excesiv transmis de dna nu e chiar un efort de gandire ptr un ziarist., tocmai de aceea iti sugerez sa stai o zi la poarta penitenciarului, poate cu un psiholog si un sociolog si o sa ai adevarata imagine a vietii de lux , parca asa spui ca este in afara celulei, a societatii reale, a vremurilor pe care le traim, si iti spun ce poti afla in doar 15 minute pe banca de la intrarea in popa sapca:
    -o bunica de 72 de ani ( cu 33 de ani vehime imi spune si o pensie de 570 lei, cu genunchii legati ca are gonartroza) insotita de sora ei mai tanara, care nu a facut inca 70, se uita la mine si fara a le intreba incep sa spuna ca au un nepot inchis . De 21 de ani, de la anturaje i se traje, acu am venit cu sorasa , si-mi arat o fetita slabuta, timida, asezata pe banca, care nu primeste marul pe care il ofer pana nu ii spune buni sa ia. Copilu a fost tare timid- inteleg ca se refera la cel inchis- nu o avut pretini, sta mai mult in casa, numa d-un timp o iesit afara cu pretinii si aia o furat si dau vina pa el, rad de el. Drama e mult mai grava, mama e plecata la munca in italia, si pe banca din fata sta -barbosu ala ii tatasau, si nu so purtat ca un tata, copilu mai mult cu mine vorbe- imi spune conspirativ batrana.De altfel, nici nu intra la vorbitor, ramane pe banca, cu o plasa de rafie in mana fumand tigara de la tigara.
    – o tanara slabuta, curata dar cu haine cumparate din piata, sta cu o plasa in mana, in care are o sticla de cola, tigari, cateva dulciuri si un tricou. Are ochii albastri in lacrimi care nu curg., se uita speriata in jur intreband ce trbuie sa scrie pe biletelul care il cere politistul. Cand trebuie sa scrie numele parintilor detinutului imi spune „Da noi nu mai avem mama de mici ca a murit, ne-a crescut tata la Bailesti, fratemiu lucra aici in timisoara, eu nu stiu ce a a vut in cap ca doar avea servici…o multime de intrebari la care exista un singur raspuns: fratele de 24 de ani acuzat de talharie . A furat 60 lei , adica sasesute de lei vechi si un bon de masa! de la o batrana, pe strada, smulgandu-i geanta.
    – o mama asculta resemnata cearta si morala pe care i-o face prietena fiului ei inchis, disputa este daca sa-i mai cumpere suc si betisoare de urechi , ca deja au cheltuit aproape 2 milioane. Mama ezita, obosita dupa tura de noapte, e putin plina, ii lipsesc 2 dinti si vorbeste jenata cu gura intr-o parte, dar in final se duce dupa suc.Prietena, guraliva ca o vrabiuta, intreba repede, aveti si dvs, pe cineva aici?, si fara a mai astepta raspuns imi spune ca prietenul ei de 26 de ani e inchis ptr. ca a furat un telefon mobil de la un pusti de pe strada, impreuna cu doi prieteni. Bine -i face ca este inchis, ati vazut-o pe d-na? este mama lui, care mananca cartofi prajiti ca sa-l intertina, si el fura?, ba il mai ameninta pe copil cu o foarfeca ca ii taie degetele!, se poate asa ceva, turuie fata fara oprire.Daca il tin aici mult imi pare rau, eu o sa ii spun ca-mi pare rau dar vreau viata mea, cate telefoane au voie sa dea ca pe mine nu m-a sunat decat o data, sigur suna pe altcineva, ca ce face el cu cinci sute pe saptamana.. continua guraliva.
    – o mama, asistenta la o policlinica particulara, are doi fii care fac trafic cu tigari, unu e inchis ” ce sa faca daca nu au servici,eu de unde sa le dau, tasu e sofer, au depus zeci de cv-uri da nu au primit raspuns asa ca aduc tigari si vand in piata, si acum ala mic o fost decoperit pe telefon cand o adus tigariele..” se zbate sa gaseasca un avocat bun s-l scoata.
    E putin, in 15 minute vezi o lume care ar trebui sa intereseze pe multi sociologi si psihologi, despre care ar trebui sa dati cominicate mai des.

    Alte știri din Resita

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.