SCANDALOS Complicele contrabandiştilor conduşi de pedelistului Omer, „uns” şeful vămii Naidăş

SCANDALOS Complicele contrabandiştilor conduşi de pedelistului Omer, „uns” şeful vămii Naidăş

7
DISTRIBUIȚI

Deşi trimis în judecată de DIICOT, la sfârşitul anului 2008, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la tigari netimbrate 15contrabandă, vameşul Gheorghe Milutin a fost „uns”, în urmă cu câteva luni, şeful vămii  Naidăş. Aceste este unul din locurile pe unde gruparea condusă de Florin Halas a introdus o parte din ţigările de contrabandă. Numele Milutin a apărut în dosarul din 2006 legat de activitatea grupării de contrabandişti condusă de primarul PD-L din Pojejena, Omer Radovancovici. Procurorii l-au acuzat pe Milutin că în calitate de şef al vămii din portul Moldova Veche, alături de adjunctul său, Gheorghe Tismănaru i-au ajutat pe contrabandişti să facă afaceri cu ţigările provenite din duty-free-uri.  Cei doi vameşi alături de alţi inculpaţi au fost anchetaţi dintr-un dosar disjuns de cel în care primarul PD-L şi alţi membrii ai reţelei au fost deja condamnaţi în primă instanţă. Procurorii au notat în rechizitoriu că Milutin a fost numit ca şef al vămii din portul Moldova Veche ”  în baza relaţiilor inculpatului Radovancovici Omer, căruia Milutin George i-a plătit suma de 20.000 de euro”. Milutin era cel care ţinea legătura cu liderii reţelei şi dădea undă verde pentru operaţiunile de scoatere a ţigărilor din duty-free-uri, fără el întreaga operaţiune fiind imposibil de realizat. Într-una dintre discuţiile înterceptate, din 28.01.2006, ora 21,37,  vameşul îl asigură pe aghiotantul lui Omer, George Lupu, că nu vor fi probleme în acţiunea de contrabandă pregătită pentru a doua zi

LUPU:- Asta… numai… dar să nu ştie nimeni, numai tu, dacă îi spui dimineaţă, dacă …. Zise OMER, te sună…

MILUTIN:- Lasă mă, dă-i mă în p… mea, să stea liniştiţi! Lasă-i dracului!

LUPU:- Deci asta spusei, că eu zisei să te sun pe tine, ştii, ca să nu…

MILUTIN:-   Nu, nu. Lasă că îi..ăi spun eu la Barbuli(vameşul de serviciu) să stea dracu în banca lui acolo”.

 Cum orice serviciu se plăteşte, la Milutin ajungeau o parte din şpăgile date de contrabandişti pentru fiecare bax de ţigări scos din duty-free. La un moment dat, traficanţii erau nemulţumiţi de faptul că şeful de vamă Milutin dădea prea puţin mai departe către şefii de la Timişoara, iar aceştia organizau acţiuni în zonă, dovadă fiind discuţia dintre George Lupu şi unul dintre ajutoare, Sorin Corcoman.

LUPU:- Păi din cauza lui MILUTIN că nu dă bani. Nu? El din 20.000 a dat 1000 de euro la Timişoara.

CORCOMAN:-  Păi eu când ţi-am spus ţie că atâta dă?! Nu ştii că ţi-am zis eu ţie că el se duce cu o mie?

LUPU:- Şi acuma ăştia se întâlnesc , fac şedinţă şi să vadă dacă-l mai ţin sau … să… mă sune pe mine să mă duc luni sau marţi înapoi.


Ştii?

CORCOMAN:- Păi da. păi ăsta e el GEORGE! Tu nu ştii? Aşa a făcut şi înainte! Nu? Înainte s-a dus la DINU VAMĂ(?) cu o mie. Nu?

LUPU:-  Păi da.

CORCOMAN:- Şi a luat şi dolari , că erau mai mici în p… mea.

LUPU:- Şi zice: “Bă GEORGE, din 4.000 , hai să zici 3.000 nu le-aţi plătit, o mie nu le-aţi plătit, el ia jumate, 4 euro, 5 euro, cât ia, 3 ori 4 – 12, zii 15 … El nu a venit din 15.000 cu o mie mă la mine?!”

CORCOMAN:- Păi da, păi aşa a fost. Nu?

LUPU:-  Şi nu mai punem Naidaşul. Şi de acolo a făcut 1.500-2.000.

CORCOMAN:-  Păi da. Nu e, ăsta nu e obişnuit, GEORGE, să deie. Ăsta p… Vine, stă, dă cât se poate şi după aia p… , te f…

LUPU:- Îhm. Lasă că-l f… ăştia acuma pe el.

CORCOMAN:- Bine să-i facă, dă-l în p… mea!  Şi aşa nu ai nici un avantaj cu el. Atâta că… la noi mai ne lasă în pace dar tot comentează 

LUPU:- Păi din cauza lui MILUTIN că nu dă bani. Nu? El din 20.000 a dat 1000 de euro la Timişoara.

CORCOMAN:-  Păi eu când ţi-am spus ţie că atâta dă?! Nu ştii că ţi-am zis eu ţie că el se duce cu o mie?

LUPU:- Şi acuma ăştia se întâlnesc , fac şedinţă şi să vadă dacă-l mai ţin sau … să… mă sune pe mine să mă duc luni sau marţi înapoi. Ştii?

CORCOMAN:- Păi da. păi ăsta e el GEORGE! Tu nu ştii? Aşa a făcut şi înainte! Nu? Înainte s-a dus la DINU VAMĂ(?) cu o mie. Nu?

LUPU:-  Păi da.

CORCOMAN:- Şi a luat şi dolari , că erau mai mici în p… mea.

LUPU:- Şi zice: “Bă GEORGE, din 4.000 , hai să zici 3.000 nu le-aţi plătit, o mie nu le-aţi plătit, el ia jumate, 4 euro, 5 euro, cât ia, 3 ori 4 – 12, zii 15 … El nu a venit din 15.000 cu o mie mă la mine?!”

CORCOMAN:- Păi da, păi aşa a fost. Nu?

LUPU:-  Şi nu mai punem Naidaşul. Şi de acolo a făcut 1.500-2.000.

CORCOMAN:-  Păi da. Nu e, ăsta nu e obişnuit, GEORGE, să deie. Ăsta p… Vine, stă, dă cât se poate şi după aia p… , te f…

LUPU:- Îhm. Lasă că-l f… ăştia acuma pe el.

 CORCOMAN:- Bine să-i facă, dă-l în p… mea!  Şi aşa nu ai nici un avantaj cu el. Atâta că… la noi mai ne lasă în pace dar tot comentează”.

 

Dosarul în care Gheorghe Milutin este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă a fost trimis în instanţă şi ulterior restituit din cauza unei chichiţe procedurale, care însă nu afectează fondul dosarului. Deşi dovedit că a fost omul de casă al contrabandiştilor, Gheorghe Milutin a fost pus din nou şef. De data aceasta la vama Naidăş, devenită zona zero a contrabandiştilor din Caraş Severin, după ce duty-free-urile din portul Moldova Veche au „murit”. Mai multe surse au confirmat informaţia că numirea lui Milutin ca şef, în urmă cu câteva luni, s-a făcut cu acordul reprezentanţilor PD-L din zonă, care au fost interesaţi să aibă un om  de încredere acolo. Gheorghe Milutin susţine că „eu nu am nici un dosar penal. Nu mă judec cu nimeni”. Nici despre transporturile de ţigări de contrabandă ale grupării Halas, din luna august, prin vama pe care o conduce, Milutin nu ştie nimic, declarând pentru PRESSALERT.ro că nu cunosc să fi trecut cineva prin naidăş cu ţigări de contrabandă. Nu s-a comunicat nimic. Din auzite îl ştiu pe Halas”.

7 COMENTARII

  1. La vremuri noi…tot noi.
    Doar nu era sa se piarda o asemenea bunatate de cadru de nadejde. Pai, ar fi fost mai greu cu unu nou la Vama. Dura cam mult pana ar fi priceput cum merg trebile pe acolo, iar acum in secolul vitezei musai era ca tigarile sa treaca prin vama, cu viteze net-ului.
    Acuma ca aia de l’or pus in fonctie o sa vada ei ca au luat tzeapa, ca decartarile or sa scada de la o zi la alta, asta-i alt pocinog. Se vede de la o posta ca ist maistor o sa le traga o tzeapa celui care-l proteguiesc, ca cine s’o dedulcit o data la tzepe mai trage si a doaua oara.
    Orsicum, cu o tzeapa suntem toti datori in viata. Acuma depinde de care parte a tzepii esti.

  2. @ Marian injuraturile nu rezolva nimic. Cat despre gruparea Halas intreaba-i pe procurorii DIICOT care investigheaza cazul şi pe judecatorul care a dat mandate de arestare preventiva pentru grup infractional organizat.

  3. @dragos
    Cred ca Marian are dreptate. Din moment ce halas este inchis iar Milutin este liber, insemna ca Halas este chiar un mic copilas iar pestele cel mare inca este liber.
    Pai, la noi in Romania doar borfasii aia mici si aia de fura doua sticle de apa minerala fac puscarie. Aia de fura cu camionu’ sunt decorati de presedinte.
    Asa ca io cred ca Marian are dreptate in cazul asta. Halas este un borfas prea mic pentru a se consuma traficu'[e el. In schimb, este de urmarit cariera acestui Milutin. Maine, poimaine il vedem la Cotroceni pupandu-se in bot cu marinelu’ ca doar si ala facea afaceri cu bufu’ (buf – marfa de contrabanda adusa de marinari in port). Ca doar si Baselu a recunoscut ca era un contrabandist pe vremea lu’ Ceasca si ca l-a prins Revolutia cu un milion de parai. Chiar ma intreb si acu dupa douazeci de ani cum de nu l’o saltat Secu, ca doar un preten de pescuit pe balta o fost saltat pentru 10 dolari amarati sho incasat o maiculita de bataie de n’o pututu sa stea pe cur o saptamana. Pai pentru un milion trebuiau sa-l cafteasca aia la Militie de sa stea vreo zece ani in picioare.
    Asteptam decoratia. Faina tara unde contrabandisti ajung presedinti iar vamesii fara rezultate sunt decorati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.