Victor Alistar despre afacerile familiei Ostaficiuc cu CJ Timiş -„conflict de interese”

Victor Alistar despre afacerile familiei Ostaficiuc cu CJ Timiş -„conflict de interese”

6
DISTRIBUIȚI

Deşi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a susţinut că nu este nici o problemă în faptul că firma familiei constantin ostaficiuc 1111 psale, Ornella Design SRL, a concesionat o parcelă în parcul industrial proprietate a CJT, declaraţia este contrazisă de Victor Alistar, director executiv Transparency International România. Vă reaminitim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că firma în care acţionari sunt soţia, fiica şi ginerele preşedintelui CJ Timiş a încheiat un contract cu instituţia condusă de Ostaficiuc, iar acum acesta a aprobat un proiect de hotărâre prin care se va amâna data la care afacerea va fi operaţionalizată în cadrul PITT.


Întrebat dacă în acest caz a fost încălcată legea, Victor Alistar a declarat pentru PRESSALERT.ro că ” este un conflict de interese. Un funcţionar public care are calitatea de ordonator de credit semnează un contract cu persoane care sunt rude până la gradul al II lea. În cazul de faţă s-a încălcat Legea 161/2003″. Conform aceleiaşi surse, Agenţia Naţională pentru Integritate se poate autosesiza şi face cercetări în cazul acestui conflict de interese. În cazul în care constată conflictul de interese, ANI poate sesiza Parchetul pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.253 din Codul Penal – „fapta functionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice naturã, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o functie publică pe durată maximă”.

6 COMENTARII

  1. Serios? Dar primarul care semneaza cu „procedura de urgenta” proiectul de hatarare al firmei MGBulding (PUD – Continental Automotive pe Calea Buziasului), adica ale fiului sau si ale sotiei ca si dansa are actiuni in firma respectiva (ca sa nu mai vorbim de nepoata lu’ Junie), in ce raport se gaseste? Rog raspuns si la acest evident CONFLICT DE INTERESE. Ca sa nu mai zicem ca a fost trecut prin toate formalitatile ce tin de primarie cu viteza luminii, daca nu chiar mai repede.

  2. hai domnule ca te aberezi, daca firma familiei lui OSTAFICIUC a participat in conditii egale cu alte firme si nu au beneficiat de alte favoruri, nu vad care e problema! Voi incercati sa faceti din tantar armasar!
    Poate ar fi mai bine sa vedeti firma lui DOREL Borza – NIMB SA cu o gramada de contracte cu statulmai ales cu Primaria Timisoara, interesele lui Borha in firmele de asfaltare din judet sau ale lui Adam Craciunescu sau Titus bOJIN!

  3. @JAN Va recomand sa cititi toate articolele scrise pe PRESSALERT.ro despre afacerile familiei Ciuhandu. Cred ca documentarea este buna inainte de comentarii.

    @tata Deoacamdata nu stim daca firma familiei Ostaficiuc a participat cu alte firme la o licitatie deoarece Consiliul Judetean Timis nu a comunicat aceasta informatie, desi i-am solicitat. Cat despre „aberat” este vorba de o lege care trebuie respectata inclusiv de cei de la Putere sau din Opozitie. Si despre afacerile altor politicieni s-a scris aici. Atat cat au existat informatii verificabile.

  4. @jan din fundu’ curtii, tata & altii aplaudaci de toate culorile
    De ce comentez pe acest site de stiri si investigatii?
    1. Pentru ca-mi place sa rad de orice polician prins cu pantalonii pe vine.
    2. Pentru ca am vazut ca, deocamdata, acest site isi pastreaza o oarescare echidistanta fata de uni si altii. Adicatelea loveste si-n Brendu, si-n Ciuhendu, si-n tata Jean, si-n Popoviciu aka Pitzyponcu Gastric, si-n Robu si-n altii. Asa ca lasati fumigenele gen Basescu. Nu va prinde.
    In general politicienii si fonctionarii inalti, cand sunt prinsi cu pantalonii in vine incearca sa distraga atentia spunand ca si ceilalti sunt mai hoti, pe principiul cainilor dalmatieni.
    Dar nu ar fi mai simplu daca nu ar fura? Dar oare Brendu, Ciuhendu, Tata Jean, Pitzyponcu Gastric, Don Falco(netti), Rizacii si Zamfirestii ar mai avea casele, masinile, conturili care le au in prezent? Asta nu avem de unde sa stim.
    Rolul presei tocmai asta este. Sa arate daca ceva nu merge bine, daca se fura, daca se da in cap, etc.
    Lasati comentariile fumigene sau trimite-ti probe lui Dragos sa scrie si despre persoanele care va intereseaza. Ca doar asa din gura stiu multi sa dea.

  5. Dar de afacerile domnului Osta cu Tiberiu Lelescu, directorul de la DAJ Timis nu scrie nimeni? Ca ar fi interesant RAU! Sau ca fiica lui Osta era in consiliul de administratie de la PENCOOP si tacsu cu Lelescu asta au facut afaceri dubioase cu terenurile acestei socetati?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.