Arestaţii din lotul Hyperion cer eliberarea invocând cazul prim procurorului şpăgar de...

Arestaţii din lotul Hyperion cer eliberarea invocând cazul prim procurorului şpăgar de la Sibiu UPDATE 1 CAT respinge cererile

2
DISTRIBUIȚI

nicoleta guma, eugen tacota, stancu gheorghe 1 pCei trei arestaţi din lotul Hyperion, profesorul Gheorghe Stancu, fosta şefă a centrului tutorial Caransebeş, Nicoleta Gumă, şi studentul consilier local Eugen Tacotă, au cerut, astăzi, din nou, judecătorilor Curţii de Apel Timişoara să fie puşi în libertate. Aceştia au fost recurs împotriva sentinţei Tribunalului Caraş Severin prin care li s-a prelungit mandatul de arestare preventivă şi li s-a respins cererea de punere în libertate sub control judiciar. Aceştia au fost trimişi în judecată fiind acuzaţi că au intermediat sau primit şpagă de la 35 de studenţi din Caransebeş ai Universităţii Hyperion pentru a nu avea dureri de cap la examenul de licenţă.


Avocaţii au solicitat eliberarea arestaţilor pentru că şi alţi inculpaţi din dosar sunt trimişi în judecată în stare de libertate şi asta nu împiedică bunul mers al procesului. Unul dintre avpcaţi a invocat cazul prim procurorului de la Sibiu care a fost lăsat în libertate de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia deşi era acuzat de opt infracţiuni de luare de mită. „Vă rugăm să luaţi în vedere acest lucru şi să ţineţi seama şi de această sentinţă când veţi judeca cererea noastră”, a solicitat avocatul. În replică, procurorul DNA a susţinut că acuzaţii din dosarul Hyperion” sunt acuzaţi de 35 de fapte materiale, nu de opt”. Profesorul Gheorghe Stancu a cerut să fie pus în libertate pentru că nu este un pericol şi pentru că ” fiecare apariţie a mea este monitorizată  de presă. M-am trezit că sunt dus la Tribuunalul Caraş Severin într-un dosar de furt, deşi nu am avut nici o treabă cu acel lucru”. Nicoleta Gumă a invocat starea gravă a mamei sale, aflată în stadiul terminal al unei boli incurabile şi care trebuie să se descurce cu o pensie de 400 lei. Eugen Tacota a vorbit despre faptul că şi-a recunoscut faptele în timpul anchetei. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respins recursurile celor trei arestaţi care rămân după gratii până la expirarea mandatelor.

2 COMENTARII

  1. IA PUSCARIA NEAMULE! IA ARESTU PREVENTIV! HAI CA-L DAU IEFTIN! ia puscaria neamuleeee..angros si andetaillll…hai la taticu neamule, ia arestu cat mai poti, ca vin vremuri grele si se scoate, nu-l mai prindeti ca acu…nu va-nghesuiti ca am..are taticu pentru toti…stati cuminti la rand, c-avem pentru toata lumea…io nu fac diferenta ca aia din alte parti, nu tin cont de starea omului domne, dau la toata lumea ca e…ca daca nu aveam , mai ziceam sa fac selectie , da daca e, ca slava domnului am avut vreo patru ani buni si am preventiv, mai prost stau cu definitivele, ca astea se da pentru minori, o cearta, o bataie, o trecere pa rosu, un accident fara raniti, astea merge si la batranii de la tara ca si ei- nu stau potoliti- se cearta pentru pamant, mai muta un tarus… si astea definitivele cu pedepse mai mari s-au dat mai bine ….ia arestu preventiv neamule, ia puscariaaaa…hai la taticu ca le dau ieftin neamule….angros si andetai….mata pentru ce vrei?
    – am si eu vreo trei vapoare ,, vreo cinci salupe..si vreau…
    -n-am!, pentru astea nam ca nu le ia nime, nici la remat nu mi le ia, nu poci bre nici macar un preventiv mic..n-am, nu merge astea, poate altadata…ia arestu neamuleeee, ia puscariaaaa…
    – am si io o uzina de apa grea la severin, vreau o definitiva mare, ca am fost a doua uzina din europa.
    -nu tine ba nene sa ma pacalesti, nu-ti dau nimic, ca stiu ca ai dat-o pa gratis siacu te lauzi, n-am, esti liber..i aarestu neamuleeeee…ia puscariaaaa…
    -vreau si eu o combinata de preventiv si definitiva pentru harcov…tinutul ala secuiesc de trei judete..mai tii minte, ala cu mihaila cofariu…
    -domne iti bati joc de mine, n-am, nu pot sa-ti dau ca l-ai pa tokes in parlamentu european, nu tine taticu cu mine, ala se da gratis repede si eu raman in paguba, ia puscariaaa…ia arestu prevetiv neamule….
    -vreau o definitiva mai mare de 10 ani pentru platforma marii negre si niste rafinarii..mai am niste combinate siderurgice.
    -nu ti-am zis ca definitivele mai mari de 10 ani s-au dat pentru aia de trag pe nas, pentru mosii de la tara, ca nu stau cuminti, mai muta un tarus,pentru ce ai mata esti liber, ca aia de le-au luat pa gratis sunt in top trei sute…ia puscariaaa..
    -vreau si eu sa dau niste munti, niste zacaminte de aur, o rosia mantana, poate gasesti macar un arest preventiv ceva..
    -na, nu merge nenicule , ca si-astea e de gratis, e pentrru aia strainii, si eu nu stiu taticu limbi straine, si ce fac cu ele la urma, raman la ciobani de paste oile, naaa..ia arestu preventiv.
    -da in final, lamureste-me si pe mine, la cine dai arest preventiv pe banda rulanta si condamnarile?
    -cum la cine, la aia de fac o sesizare, de toarna pe vrun cunoscut la saiturile de anticoruptie, la aia de vorbesc la telefon ca ajuta pa vrun amarat, la ala de fura o paine, i-atatia cu pericol social, ia puscaria neamule!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.