Doi adolescenţi răniţi grav şi o casă făcută pulbere după o explozie...

Doi adolescenţi răniţi grav şi o casă făcută pulbere după o explozie devastatoare UPDATE 3 EON recunoşte că au fost scăpări la reţeaua stradală

4
DISTRIBUIȚI

Uşile au fost smulse din ţâţâni şi aruncate peste drum, zidurile s-au crăpat, iar flăcările au înghiţit tot ce era prin casă – asta s-a explozia closca 2 pexplozia closca 5 pexplozie closca zi  proprietar 1 pexplozie closca zi 1 pîntâmplat, în această dimineaţă, la ora 3,20, pe strada Cloşca din Timişoara, unde unde o explozie devastatoare a distrus imobilul cu numărul 74. „Muzica era dată la maxim. Deodată s-a auzit o bubuitură aşa de mare că a acoperit totul. S-au mişcat mesele de ziceai că-i cutremur. O fată care era la bară a picat din zguduială”, a povestit unul dintre cei aflaţi într-un night club aflat lângă casa care a sărit în aer. Când au ieşit, cei din bar au avut parte de o imagine apocaliptică – fum gros, bucăţi de zid şi lucruri împrăştiate pe stradă şi un fâşâit asurzitor de la ţeava de gaz, ruptă undeva aproape de intrarea-n casă. Nepotul proprietarului, un adolescent de 17 ani, a ieşit singur în stradă, deşi avea arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.


Înainte să fie urcat de vecini într-o maşină şi dus la spital, a mai apucat să povestească că era la calculator în momentul în care casa pur şi simplu a explodat. După el din camera aflată la stradă a fost scoasă şi prietena acestuia. Amândoi au fost fost internaţi în stare gravă la secţia ATI a Spitalului Judeţean cu arsuri de gradul doi şi trei, urmând să fie transportaţi cu un elicopter la Bucureşti. Proprietarul casei, un bărbat de 60 de ani, care dormea în partea din spate a imobilului, a scăpat nevătămat.Părinţii băiatului erau plecaţi la o nuntă în momentul producerii deflagraţiei.  Imediat după explozie a izbucnit un incendiu violent care a mistuit ce a scăpat după explozie. Zidurile casei din partea de la stradă s-au prăbuşit. Circulaţia în zonă pe şoseaua care duce spre Piaţa Mehala şi Săcălaz a fost oprită. Pompierii au reuşit să stingă incendiul şi au stabilit că toată nenorocirea s-a produs de la o acumulare de gaze. Mai multe echipe de la EON au sosit la locul exploziei încercând să stabilească locul în care a fost fisurată conducta. Casa era racordată la reţeaua de gaz, dar centrala, aflată în partea din spate a casei, a rămas neatinsă în urma deflagraţiei. Poliţiştii au început cercetările.

UPDATE 1 Cei doi răniţi au fost duşi cu ambulanţele la aeroportul „Traian Vuia”, de unde au fost preluaţi de un avion militar şi transportaţi la Bucureşti, medicii încercând să salveze vieţile celor doi tineri.

UPDATE 2 Circulaţia pe strada Cloşca a rămas închisă, echipele EON înlocuind toată reţeaua din zona unde s-a produs explozia. Proprietarul imobilului distrus de explozie privea în gol, amintindu-şi grozăvia petrecută „eram la televizor că-i aşteptam pe copii să se întoarcă. S-a auzit o bubuitură şi am ieşit afara. Am strigat să iasă din casă, dar îi ajunsese focul. Era o vâlvătaie mai mare ca stâlpul de curent. Eu nu am simţit miros de gaz, dar nevastă mea zice că se simţea de câteva zile”. Ancheta la faţa locului continuă, în timp ce victimele exploziei au ajuns la spitalul de arşi din Bucureşti.

UPDATE 3 E.ON Gas Distribuţie SA a transmis un comunicat în care afirmă că „primele investigaţii efectuate au pus în evidenţă existenţa unor scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie stradală, mai precis pe branşamentul de gaz din proximitatea imobilului. Cercetările continuă, în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc explozia”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.