EXCLUSIV Judecătorii şi procurorii din Timiş vor să ajungă avocaţi în Baroul...

EXCLUSIV Judecătorii şi procurorii din Timiş vor să ajungă avocaţi în Baroul Mehedinţi

4
DISTRIBUIȚI

avocatÎn mod ciudat, mai mulţi judecători şi procurori din Timiş şi Caraş Severin şi-au depus actele pentru a deveni avocaţi ai Baroului….. Mehedinţi. Noul „val” a apărut după ce prevederea care le interzicea magistraţilor să devină avocaţi fără examen a fost declarată neconstituţională. Conform listei făcute publice de Baroul Mehedinţi printre cei care au făcut cerere de primire în profesie cu scutire de examen se numără preşedintele Curţii de Apel Timişoara, Erica Nistor, cât şi judecătorii Carmina Orza, Rodica Olaru, Marian Bratiş, Maria Dascălu de la aceiaşi instanţă, dar şi grefierul Marinică Beşileu. De la Tribunalul Timiş a fost înregistrată o singură cerere – cea a Zorinei Horvath, mai numeroşi fiind solicitanţii de la Tribunalul Caraş Severin – judecătorii Dorina Aghescu, Marioara Măgurean, Viviana Stiuj şi asistentul judiciar Cristian Zărie. Şi de la Judecătoria Timişora sunt doi doritori să schimbe robele de judecător cu cele de avocat –  Dumitru Hantea şi Elena Bratiş. Din rândul procurorilor bănăţeni, trei nume extrem de cunoscute şi-au depus cererile de intrare în Baroul Mehedinţi – prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolaul Mare, Ciprian Zamfirescu, acuzat de DNA de trafic de influenţă şi arestat pentru câteva zile, Angelina Tufariu, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, cea care a finalizat de curând dosarul mafiei imobiliare, şi Pompiliu Stanciu , de la Serviciul Timişoara al DIICOT.

„Este dreptul fiecăruia să-şi depună dosarul unde doreşte.


În cazul tuturor dosarelor depuse de foşti sau actuali magistraţi la Baroul Timiş, colegii avocaţi nu au făcut opoziţie în nici un caz. Chiar astăzi, doi magistraţi dau testul – domnii judecători Dincă şi Purcăruţă de la Curtea de Apel Timişoara. Conform legii, după ce trec acest test, în termen de 60 de zile trebuie să facă cerere de primire în profesie, iar după validare să depună jurământul. În acel moment nu mai poate fi judecător sau procuror. Trebuie să facă dovadă încetării activităţii. Este trecut pe tabelul avocaţilor apoi. De abia după acest moment poate solicita să fie trecut pe tabelul avocaţilor incompatibili, în cazurile prevăzute de lege”, a declarat, astăzi, decanul Baroului Timiş, Lazăr Gruneanţu. Migrarea magistraţilor timişeni şi cărăşeni către Mehedinţi este legată de interpretarea diferită a prevederilor legale. De altfel, Gruneanţu a atrimis o scrisoare oficială Uniunii Naţionale a Barourilor din România în care semnalează fenomenul. În replică, decanul Baroului Mehedinţi, Pompil Drăghici a trimis un răspuns oficial în care precizează că „la nivelul baroului Mehedinţi nu s-a luat hotărârea ca persoanele primite în profesie cu scutire de examen care se află în stare de incompatibilitate conform art.15 din Legea nr. 51 1995 să fie trecute pe tabloul avocaţilor incompatibili.(…)Nu putem fi făcuţi responsabili că anumiţi solicitanţi şi-ar fi retras dosarele depuse la Baroul Timiş în urma discuţiilor cu domnul decan Gruneanţu şi nu avem informaţii despre motivele pentru care aceştia preferă alte barouri”.

4 COMENTARII

  1. Pe principiu judecatoru’ Vanish si procuroru’ Ariel se intoarce, un nou serial din filmu’ „Bani albi pentru zile negre”.
    De fapt, astia de ne judeca doresc sa-si asigure batranetile si dupa ce ca vor incasa o pensie bunicica de magistrat mai vor sa ia si neste onorarii babane, ca doar cine va avea curaju’ sa dea o sentinta impotriva lor.
    Acesti Vanish, Ariel, Cash, Manivelu’ si nu in ultimu rand Blonda de la Drept in loc sa-si plimbe besinile la batranete prin parcurile Cimisoarii ne vor stresa prin sala pasilor pierduti si vor tine lectii de deontologie profesionala.
    De ce, la Mehedinti? Simplu, acolo spaga este mai mica. De exemplu, prin 1999, 2000 spaga in Baroul Timis pentru a intra avocat era undeva pe la 10.000 de marci pentru prieteni sau cunoscuti si 20.000 de marci pentru catindatu’ necunoscut. De exemplu, nasu’ in baroul Hunedoara, a dat doar 3.000 de marci si o masa la restaurant, ca sa devina avocat stagiar. Diferenta de la cer la pamant. O fi spaga la Mehedinti mai mica.
    Nene Gruneantu’ lasa mercurialu’mai jos si o sa vezi cum se intorc oile rtacitoare. Sau nu-ti mai ajunge cat incasezi din Vila de la Valiug. Apropo, tot pe pierdere merge Vila avocatilor?

  2. lazarica gruneant e cel mai bogat dintre avocatii timiseni.se zice ca pe langa spagile grase impartite frateste cu …maestrii(unii) vila asa zisa a avocatilor de fapt e a familiei sale. si mai are inca o vila tot acolo prin zona garana. intr-o buna zi o sa-si rupa gatul si papagalu asta cu scoala facuta la fefe. cand lucra la cec ca ceva scribalau parca era mai modest .

  3. Firma care administreaza vila avocatilor se numeste DIPAR S.R.L. si a avut un profit de 3325 de lei in anul 2009, pierdere de 7658 lei in anul 2008 (cel mai bun an economic din Romania).
    Daca se puneau la banca cei 500.000 de euro bagati in viloi (?) Baroul ar fi avut un profit bunicel.
    Informatii la adresa de web:
    http://voes.mfinante.ro/codfiscal/agenticod.html
    si tastati codul fiscal 16297057. Veti obtine datele societatii S.C. DIPAR S.R.L. si datele din bilant.
    Interesant este ca viluta dlui. Gruneantu din Mehala, chiar la strada principala are aceeasi culoare a fatadei ca si viluta din Valiug.
    Dormiti bine, dlor. avocati. Gruneantu vegheaza pentru voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.