Milionarul Mann cere scutiri instanţei pe motiv că este sărac

Milionarul Mann cere scutiri instanţei pe motiv că este sărac

0
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Nicolae Mann, care în anii trecuţi figura în Top 300 Capital al milionarilor României, a ajuns să ceară instanţei să-l mann nicolae 1 pscutească de plata taxelor judiciare pe motiv că este sărac. Când firma Euromobille SRL a luat un credit de 11 milioane de euro de la Banca Italo Romena Timişoara , Mann a garantat împrumutul cu un bilet la ordin de peste 9,3 milioane de euro.  Cum Euromobille, firma controlată de Mann, nu a plătit ratele către bancă, Italo Romena a vrut să execute biletul la ordin avalizat de Mann, numai că a fost respins la plată pe motiv de lipsă de disponibil în cont. Reprezentanţii firmei Euromobille şi Nicolae Mann sunt vizaţi de o anchetă a DIICOT privind fraudarea Aton Transilvania cu peste 70 milioane de euro.

În această situaţie, banca a trecut la urmărirea tuturor bunurilor omnului afaceri, inclusiv părţile sociale deţinute de acesta la firma Terminal West SRL.


Nicolae Mann a atacat în instanţă executarea silită începută de Banca Italo Romena. Acesta a cerut Judecătoriei Timişoara scutirea de la plata cauţiunii obligatorii pe care trebuia să o plătească, 10% din valoarea totală,  adică peste 900.000 euro. „Dată fiind situaţia materială precară în care mă aflu sunt în imposibilitatea obiectivă de a plăti o sumă proporţională cu obiectul executării silite(…)o sumă ce depăşeşte în mod clar toate posibilităţile mele, fapt ce rezultă în acest moment din actele anexate, printre care şi adeverinţa atestând calitatea mea de angajat cu un salar incompatibil cu posibilitatea plăţii unei asemenea cauţiuni. Din actele ce le depun rezultă că eu nu am nici un fel de proprietăţi care ar putea să furnizeze baza pentru o lată de mărimea celor ce implică o cauţiune”. Instanţa a respins cererea pe motiv că este „inadmisibilă cererea de acordare a ajutorului public judiciar pentru că nu se încadrează în niciuna din situaţiile prevăzute de lege”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.