Reabilitarea dubioasă a Bastionului Theresia – lucrări continuate după recepţia oficială

Reabilitarea dubioasă a Bastionului Theresia – lucrări continuate după recepţia oficială

1
DISTRIBUIȚI

bastion lucrari 3bastion lucrari 2Deşi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc, a inaugurat, la începutul săptămânii, Bastionul Theresia, după trei amânări,  lucrările nu au fost, în realitate, nici acum finalizate, Chiar dacă s-a anunţat recepţionarea oficială a lucrării. Dovadă sunt imaginile surprinse, astăzi, la amiază, în zona aflată vizavi de Palatul Dicasterial, unde muncitorii continuau să lucreze la finisaje. Interesant este că proiectul  de zece milioane de euro de reabilitare a Bastionului a avut o singură persoană care a aprobat şi coordonat proiectul tehnic si avizarea modului de execuţie al lucrarilor –  Marius Miclăuş de la firma Archaeus din Timişoara.


Acesta a fost cel care a supervizat inclusiv achiziţiile, mulţi dintre ei fiind „recomandaţi” de Miclăus. Şi firma sa a făcut „întâmplător” achiziţii chiar de la cei recomandaţi. Spre exemplu, de la unul dintre furnizorii de lemn a cumpărat de la Holver SRL lemn în valoare peste 20.000 lei, după care facturile au fost stornate. Materialele achiziţionate au rămas în ceaţă. Cu toată această continuitate, proiectul final este diferit de cel stabilit la început. Conform Banat.ro,  umflarea preţurilor şi a lucrărilor de execuţie a fost „opera” celor care au coordonat tehnic reabilitarea care au beneficiat şi de sprijinul şefului de şantier Massad Ghaoui, reprezentant în primă fază a firmei de consultanţă Louis Berger. Interesant este că şi după ce Agenţia de Dezvoltare Regională a preluat dirigenţia şantierului în numele ministerului condus de Elena Udrea ca şef de şantier a fost „uns” acelaşi Massad Ghaoui. Toate aceste „artificii” au dus, conform aceleiaşi surse, la dispariţia unui milion de euro din banii proiectului de reabilitare.

1 COMENTARIU

  1. Aiurea. Ce un milion disparut. Io cred ca sunt mai multe milioane. Pai, hai sa facem un calcul simplu. Ciuhendu si’a reabilitat partea lui de Bastion cu 660 de ioroi la metru patrat, brendu’ a reabilitat partea lui cu 1000 de ioroi la metru patrat. Diferenta de pret este de 330 ioroi la metru patrat, de inmultit cu 9500 metri patrati si rezulta 3.135.000 de iori.
    Calculul este valabil doar in cazul in care Tata Jean si Ciuhendu’ nu au furat nimic. Daca au sutit si astia, atunci diferenta este mult mai mare.
    Mai, deunazi un mosulica simpatic sub nicknamele de tata spunea ca ceea ce spune je este abureli si ca brendu, popoviciu si alti ciumetzi portocalii este cinstiti. Ii transmit infomtare usoara, ca din cate stiu io, brendu si pitzyponcu’ gastric nu dau nimic la altii. Tin doar pentru ei, ca harciogii, aduna tot in vizuina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.