Soţia fostului procuror general al României, Safta Criste a scăpat cu amendă...

Soţia fostului procuror general al României, Safta Criste a scăpat cu amendă administrativă în dosarul mafiei imobiliare

1
DISTRIBUIȚI

safta-criste-300x184Ancheta în dosarul mafiei imobiliare, care a reuşit cu documente falsificate să vândă două terenuri proprietate a Primăriei Timişoara, a fost finalizată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Prin rechizitoriul întocmit, au fost trimişi în judecată Sander Ionel, fost Cârpaci, Francisc Kelemen , Manuel Comşa, Costel Măndoiu, inspector la Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara, Cristina Vasilescu, consilier juridic la primărie, Petru Turpan, asistent registrator la OCPI Timiş, Remus Crudu, registrator la OCPI Timiş, notarul Luminiţa Notingher şi alţi cetăţeni maghiari şi germani, membrii importanţi ai reţelei.


Notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste a fost scoasă de sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu , primind o amendă administrativă de 1.000 lei. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în timpul anchetei, Mircea Criste i-a făcut o vizită procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Vasile Bâc . În timpul investigaţiilor, anchetatorii au descoperit că terenurile municipalităţii au putut fi vândute deoarece angajaţii statului au acceptat documente false şi nu au făcut o serie de verificări obligatorii sau nu au anunţat superiorii de anumite documente. În cazul notarului Luminiţa Notingher, s-a constatat că ” prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, nu a observat falsurile evidente şi nu a solicitat inculpaţilor să prezinte procesul-verbal de punere în posesie şi dispoziţia de restituire, conform dispoziţiilor legale” . Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat  este de aproximativ 718.000 euro, Primăria Municipiului Timişoara constituindu-se parte civilă cu suma de 323.126 euro iar SC Italrom Construcţii SRL, cu suma de 215.000 euro.

1 COMENTARIU

  1. Doar de aia, procurorii se mai numesc si Ariel. D’aia si primaria o schimbat numele din Piata Doicesti in Piata Vlad Tepes. Pen’ca aici isi iau tzeapa justitiabilii romani. In final singuru’ pagubit va fi Premaria care este a noastra, a tuturor, doar in acest caz. In celelalte cazuri, primaria este a lor, a celor putini si tupeisti.Pai, un miar coana notar il face intr-o zi mai proasta, asa ca mare scofala nu’i. Sa tot faci falsuri in Romania. Atentie, falsificatori, numa’ sa legalizati falsu’ la un notar ce are rude prin Trebunal sau Procuratura. De preferinta la cel mai inalt level.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.