Un pinguin de Halloween

Un pinguin de Halloween

2
DISTRIBUIȚI

pinguin fast food libertatii 1 pTimişorenii nu trebuie să sărbătorească Halloween-ul. Pentru că au parte de groază şi senzaţii speciale în fiecare zi. Şi nu trebuie să te duci la marginea oraşului. Rămâi în centrul Micii Viene, cum se laudă edilii pe la manifestările cu ştaif  şi sclipici. Când ajungi în piata Libertăţii te agaţă de nas un miros de shaorma.


Te iei după miros şi faci ochii cât cepele când dai de hidoşenia proptită-n inima vechii cetăţi a Timişoarei – Pinguin Fast Food cu restaurant libanez în coadă. E ca la bazar – mirosuri de cărnuri prăjite-n cuptoarele verticale,  pereţii clădirii tapetaţi cu panouri din care sar un bucătar mustăcios sau preţurile scrise cu litere de-o şciopă, pereţi vopsiţi de-a valma în culori papagal. Şi capac la toate –  prelate portocalii şi maronii pe care se bâţâie nişte pinguini pe post de mascote. Şi nimeni nu are nimic împotriva acestui kitch absolut. Nici poliţiştii comunitari antrenaţi să descopere neregulile din zonele istorice, nici amploaiţii plătiţi să vegheze la bunul mers al treburilor municipiului şi nici măcar primarul Ciuhandu. Care are sediul partidului la o aruncătură de băţ de pinguinii cu miros de shaorma. Oricum, Mica Vienă se îndepărtează tot mai mult de sora mai mare. Şi se îndeaptă cu paşi repezi spre marele Liban în ruină. Vise de Halloween? Nu. Din păcate, realitate.

2 COMENTARII

  1. Patronul monstruozitatii este un oarecare Hussein Mohamad, patron printre altele la S.C. HIGH SOLUTIONS PARTENERS S.R.L. firma inregistrata in baza de date cu firme tzepare, la link-ul urmator gasiti firma ipochimenului:
    http://www.antitepari.ro/index.php?option=com_sobi2&letter=H&Itemid=68
    Acum cica opereaza pe firma S.C. RANYINTEC S.R.L infiintata pe numele sotiei, Hussein Anca Maria.

    Imobilul este inscris pe lista monumentelor istorice, fiind cladirea unde se pare ca a fost tiparit primul ziar din Timisoara. Orice modificare, inclusiv reparatii, zugraveli si alte manopere, trebuie facuta cu aprobarea Directiei de Cultura si dupa obtinerea unei autorizatii de constructie. Dar, firma care are in proprietate imobilul este a unor fratelli italieni, cercetati in Italia pentru evaziune fiscala si spalare de bani, si sunt asociati cu persoane din anturaju’ Brendului.

    Persoanele care le asigura italienilor protectia juridica este famiglia Speriusi – tata si fiul – care au contracte babane de consultanta juridica cu cei doi fratelli italieni, fiind platiti cam cu 30.000 de ioroi de una din firmele din italia, in anul 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.