Aeroportul Timişoara cu tava-n Shengen

Aeroportul Timişoara cu tava-n Shengen

1
DISTRIBUIȚI

Agitaţie mare, azi dimineaţă, pe aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara. Domni traşi la costum şi ochelari de soare mărşăluiesc grăbiţi ait tava schengen 3 pdinspre terminalul non Schengen spre salonul oficial şi invers. Dintr-o aruncătură de băţ în alta, paznici cu geci albastre noi inscripţionate cu „Airport Guard” scotocesc din priviri poporul călător. Şi trebuie să fie bine. Vine comisia de evaluare Schengen. Care a aterizat undeva aproape de ora 11. Vreo două duzini de specialişti. Plus încă pe atâţia din România. În timp ce, departe de ochii presei, evaluatorii iau la purecat terminalele şi echipamentele, în faţa salonului oficial începe  dansul platourilor. Prima venită – o dubă albă.


Curg cutiile de metal pline cu ficăţei şi alte bunătăţi .  Plus câteva cutii cu fructe. Maestrul bucătar se apucă de aranjat. Câţiva ciorchini rebeli ajung pe podea. Sunt ridicaţi, scuturaţi şi repuşi pe poziţii. Omul îşi pune mâinile în cap. Explicaţia vine după vreo jumătate de oră. Duba revine şi mai sunt descărcate câteva platouri. Şi asta nu e tot. În faţa salonului mai apare încă o dubă. Trei chelneri cară alte şi alte platouri. După ce trec de uşa de la intrare, tăvile  ajung direct în filtrul antitero. După o scanare ca la carte, platourile ajung direct pe mesele care-i aşteaptă pe vizitatori. Sunt aranjate cu grijă sub privirile zâmbitoare ale prietenelor politrucilor portocalii. Devenite peste noapte oameni de bază-n aeroport. În timp ce se inspectează porţile de securitate de împrumut de la terminalul non Schengen, în zona cu mâncare se dă alarma. Se trag perdelele să nu vadă camerele televiziunilor înfruptarea tovărăşească. De după perdea apare, preţ de câteva secunde, capul directorului Cornel Sămărtinean. Se asigură că presa e la distanţa regulamentară şi se retrage. Coloana de maşini ale Poliţiei de Frontieră este trasă la ordin pe pista aeroportului. Oaspeţii se îmbarcă în zona securizată şi pleacă-n viteză. Nu se fac declaraţii. Rapoartele vor ajunge peste câteva zile la Bruxelles.

1 COMENTARIU

  1. Don Chilotte Sanmartinean crede ca evaluarea sengen este o ramura a feng shui si anume Chen Gen. Iar pentru asta s-a pregatit cum a stiut el cel mai bine. Cu un pic de papa, o gurita de bauturica si binenteles cu neste vajnice parasute, fara chiloti in dotare ca este criza iar firma dechiloti dupa plecarea managerului eminent gafaie, chiar se taraie, astfel ca s-a luat hotararea ca parasutele sa nu mai fie dotate cu chiloti ca incarca bongetul de austeritate.
    Dar io tot am o problema. Don Chilotte asta chiar este nesimtit, sa nu aiba el neste langoase pentru Pitzyponcu’ Gastric. Daca ar fi avut langoase, Pitzyponcu’ Gastric ar fi venit la Timisoara sa faca si el figura buna de feng shui. Iar noi telespectatorii am fi avut o seara mai placuta pentru ca ar fi fost o zi fara Pitzyponcu’ Gastric la Tembelizor. Va dati seama ce fericire pe capu’ nostru.
    Oricum am auzit ca acu e fericit. pe langa faptu’ ca a mai pus zece kile in ultima luna si are motiv de schimbare a garderobei, Pitzy consiliera nu a plecat la Miss Vampirita si a ramas sa-l consoleze. Acu de ochii lumii, mai bine zis de gura lumii, ea sho dat demisia din pedele dar stiti voi vorba: ADIO, DAR RAMAN CU TINE.
    In final, o curiozitate mai am. O sa asistam la un nou scandal al folcloristelor? Astia de au venit sa evalueze securitatea frontierelor o sa aminteasca in rapoartele lor si de ficatei, strugurii si tzatzele pipaite sau mancate in romania? Asta ramane de vazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.