Adrian Chebuţiu, directorul de la UCM Reşiţa, şi executivul Preda, anchetaţi...

Adrian Chebuţiu, directorul de la UCM Reşiţa, şi executivul Preda, anchetaţi de DNA UPDATE 3 Preda, capturat lângă restaurantul DAF din Giroc

4
DISTRIBUIȚI

Procurorii din structura centrală a DNA împreună cu cei din Timişoara au organizat, în această seară, un flagrant în urma căruia au chebutiu adrianfost reţinute două persoane. Operaţiunea a avut loc în unul dintre cartierele de vile ale oraşului de pe malurile Begăi. Din rpimele informaţii ar fi vorba de un om de afaceri implicat într-un caz extrem de interesant cu numeroase conexiuni surpriză. La scurt timp după momentul flagrantului, suspecţii au plecta spre sediul central al DNA sub escorta trupelor speciale. Până la această oră, reprezentanţii DNA au refuzat să facă orice fel de comentariu pe această temă. Vom reveni.

UPDATE 1 Mai multe surse au confirmat că unul dintre cei reţinuţi este Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director al UCM Reşiţa. Acesta era cunoscut pentru relaţiile sale, fiind un apropiat al lui Dan Ioan Popescu şi, ulterior, al vicepreşedintelui PD-L Sorin Frunzăverde. Chebuţiu a fost şi director al Energy Holding până în 2005 şi este printre cei nominalizaţi de ZF anul acesta în anuarul „Cei mai importanţi 1000 oameni de afaceri din business în România”.


 Cum Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa era într-o situaţie dificilă, Adrian Chebuţiu a vorbit, anul acesta, chiar despre o asociere cu Hidroelectrica. UCM Reşiţa a avut contracte şi la aeroportul internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, în perioada în care director era Dan Idolu, finul lui Chebuţiu. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că UCM Reşiţa a câştigat mai multe contracte de extindere a terminalelor de la aeroport.

UPDATE 2 Alături de Adrian Chebuţiu a fost dus la Bucureşti şi directorul executiv al UCMR, Adrian Preda, acesta fiind cel care a fost prins în flagrant de procurorii DNA.  Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a confirmat pentru PRESSALERT.ro faptul că „este o anchetă în curs. Sunt mai multe persoane audiate. Deocamdată nu putem da alte informaţii”.

UPDATE 3 Acţiunea DNA a fost una cu foarte multe răsturnări de situaţie şi urmăriri. Adrian Preda a fost capturat, aseară, în apropierea restaurantului DAF din Giroc, când a ieşit din vila sa pentru a face cumpărături. Acesta nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost somat să se predea, în câteva secunde fiind încătuşat şi dus spre sediul DNA din Timişoara şi de aici spre Bucureşti.


4 COMENTARII

  1. „capturat”, „nu a opus rezistenţă”, ” in câteva secunde fiind încătuşat”…ce cuvinte mari!!!…o fi vreun haiduc care umbla prin paduri de vreo 5 ani si ataca la drumul mare, impreuna cu adrian chebutiu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.