EXCLUSIV Vama nu poate să stabilescă valoarea prejudiciilor aduse statului român de...

EXCLUSIV Vama nu poate să stabilescă valoarea prejudiciilor aduse statului român de contrabandiştii de ţigări

1
DISTRIBUIȚI

Vama nu poate să stabilească prejudiciile aduse de contrabandişti statului român. Acesta este răspunsul năucitor pe care procuroriivames 1 pDIICOT şi poliţiştii de frontieră care au anihilat gruparea româno-sârbă specializată în contrabanda cu ţigări aduse cu TIR-urilor, atunci când au solicitat să li se transmită un punct de vedere oficial. „Autoritatea vamală nu dispune de date, informaţii sau documnete prin care să determine valoarea în vamă şi cuantumul valorilor bugetare datorate statului”, se arată în documentul oficial semnat de Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, Aurel Mătiuţ.


În această situaţie aberarantă, anchetatorii au fost obligaţi să se ducă în faţa judecătorilor cu cele patru persoane acuzate de contrabandă şi constituire de grup infracţional oganizat pentru a cere arestarea cu un prejudiciu estimat pentru cele peste 33.000 de pachete de ţigări capturate. „Trebuie să ne aliniem aquis-ul comunitar. Până în iulie a fost valabil un ordin al ministrului prin care se stabilea pentru anumite categorii de bunuri, printre care şi ţigările, un anumit preţ ca valoare în vamă. Ni s-a atras atenţia că România nu respectă prevederile europene. Legislaţia este de vină.”, a explicat Mătiuţ pentru PRESSALERT. Şeful vămilor din vestul ţării a susţinut că ar putea să stabilească valoarea prejudiciului adus statului român doar dacă ar avea de la contrabandişti măcar un bon fiscal sau o declaraţie pe proprie răspundere a infractorului. Singura soluţie ar fi ca autorităţile române să primească preţurile de la ţigări din statele de unde pleacă marfa de contrabandă.

1 COMENTARIU

  1. Ha ha ha , nu se poate, pai atunci sa stabileasca jrejudiciul care le-a fost creat in buzunarul propriu!!!!!!!!!!!! Sunt convins ca acest calcul se va putea realiza !!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.