Gardul Schengen, găurit de duty-free-uri

Gardul Schengen, găurit de duty-free-uri

1
DISTRIBUIȚI

Vizită mare astăzi la Stamora Moraviţa. Ministrul de Interne Traian Igaş, însoţit de o grămadă de şefi din MAI, a făcut ultima stamora 11 pstamora 2 pstamora 1 pstamora 3 pinspecţie înainte de sosirea, săptămâna viitoare, a comisiei de evaluare Schengen.  Din punct de vedere tehnic lucrurile sunt rezolvate – camerele de supraveghere instalate, cititoare de numere, termoviziunea care „bate” la 11 kilometri cocoţată-n vârful stâlpului, noile maşini de teren Iveco Massif verde pădurar şi ATV-urile cu cai putere cât o Dacie pregătite pe platou şi sensori de mişcare amplasaţi strategic pe câmp.


Muncitorii trag să termine şi la capitolul cărămidă şi mortar – clădirea dispeceratului de la sectorul Stamora Moraviţa. Plus asfaltul către gara Stamora. În grabă mare s-a tras o „foaie” de asfalt în faţa obiectivului finisat şi dotat după toate standardele Schengen. Ghinionul n-a fost Dorel, ci nea Stelică. A trecut cu camionul peste „prospătură”, lăsând în urmă două găuri. S-au rezolvat rapid cu roabă de pământ şi câteva bătăi de lopată.

Lipsă acum trei luni, la graniţa cu Serbia a apărut şi gardul Schengen. De-a lungul căii ferate, dar şi în zona punctului de trecere a frontierei rutier. Aici însă gardul e cu…găuri. În dreptul duty-free-urilor. Aflate, conform standardelor, în spatele gardurilor. Până instanţa va da o sentinţă definitivă, gardul Schengen are goluri „întărite” cu alte garduri în spatele magazinelor care stau mai mult închise. După o inspecţie la pas, ministrul Igaş declară România pregătită de aderare la spaţiul fără frontiere. Întrebat când punctul de trecere a frontiere, o adevărată patrie a contrabandei,  va fi dotat cu detectoare de ţigări şi alcool, ministrul a vorbit despre rezultatele subordonaţilor din ultima perioadă. Cu staţii de emisie recepţie de pe care pot să verifice direct în baza de date un suspect, poliţiştii de frontieră mai aveau o singură problemă „să fie motorină câtă trebuie”.

1 COMENTARIU

  1. F tare poza cu sopurili. Oare or avea si astia buticuri in spatele gardului? Cred ca buticurili sunt de la infiintare in afara legii deoarece sunt in afara perimetrului punctului. Ce mai conteaza oricum dupa ce trece comisia gardul va ajunge la Specu et co in curte sa-si inprejmuiasca tigarile. Chit chit
    P.S. Cred ca mare parte din sculele expuse sunt doar pt expozitie pt ca traim in RO si dupa ce trece comisia vor fi sigur trimise acolo de unde au fost luate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.