Magazinele de vise, pe punctul de a fi închise în Timişoara

Magazinele de vise, pe punctul de a fi închise în Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

S-au trezit şi consilierii locali din Timişoara că magazinele de vise reprezintă un pericol pentru copii. A fost iniţiat un proiect de hotărâre etnobotanicede către un consilier local PD-L prin care pe raza municipiului vor fi interzise magazinele care comercializează produse etnobotanice, devenite extrem de populare în rândul adolescenţilor .


„Încercă să interzicem accesul acestor substanţe pe raza municipiului Timişoara cât mai mult. Sperăm să se discute cât mai repede prin comisii şi să fie adoptată de plen. Atât putem să facem noi ca autorităţi locale. Să nu le dăm autorizaţii de funcţionare. Trebuie să ne protejăm copiii în faţa acestui pericol şi tot grupul nostru susţine acest proiect. Sperăm ca să treacă rapid prin comisii şi să fie adoptat”, a precizat, astăzi, consilierul local Ovidiu Ciuhandu. Acesta s-a declarat convins că vânzătorii de etnobotanice vor găsi soluţii pentru a evita interdicţiile, dar că trebuie ca autorităţile să dea o replică puternică. Astfel de hotărâri au fost adoptate deja de alte primării din ţară.

1 COMENTARIU

  1. Este o initiativa laudabila. Dar oare va avea vreun efect? Io personal cred ca nu. Consider ca preventia este mult mai importanta. Derularea unor programe educationale si a unor activitati specifice, chiar daca implica niste costuri mai mari acum ne scuteste pe viitor de aparitia altor probleme. Impunerea unor interdictii nu face decat sa mute acest comert in underground, facandu’l incontrolabil. Oferirea unor altenative la acest flagel prin promovarea unor activitati pentru copii si tineret ar fi mai benefica. Oricum fara o strategie de actiune, orice masura este luata degeaba si genereaza costuri suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.