Război între CCIAT şi Politehnică pentru clădirea rectoratului din centrul Timişoarei

Război între CCIAT şi Politehnică pentru clădirea rectoratului din centrul Timişoarei

6
DISTRIBUIȚI

Rectorul Politehnicii din Timişoara, senatorul liberal Nicolae Robu, s-a declarat, astăzi, „extrem de nemulţumit” pentru că s-a cerut în rectorat politehnica timisoara 1 pinstanţă de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara retrocedarea clădirii din Piaţa Victoriei unde funcţionează rectoratul universităţii. „Am rămas extrem de surprins de acest demers. În 15 mai 1945, clădirea a fost donată „irevocabil şi pe vecie” mediului universitar din Timişoara. Pentru mine este de neînţeles cum conducerea CCIAT vrea să rezilieze un act de donaţie benevol. Nu era un act făcut în perioada în care comuniştii erau la putere ca să spui că au fost obligaţi să facă lucrul acesta. Domnul Georgică Cornu, preşedintele CCIAT, nu face nicio diferenţă între acest act de donaţie şi acţiunile comuniştilor care au luat proprietăţile. Această cerere vine după ce am băgat 300.000 euro în refacerea acoperişului clădirii şi am amenajat o sală a Senatului Universităţii cum nu sunt prea multe în mediul academic”, a susţinut Robu.


Preşedintele Camerei de Comerţ, Georgică Cornu, a afirmat că ” noi am dat în judecată, acum jumătate de an, statul român pentru că este vorba de o proprietate a noastră. A trebuit să fie chemată şi Politehnica în acest proces. Am relaţii bune cu Politehnica, dar proprietatea este sfântă. Domnul Robu este liberal şi ar trebui să respecte lucrul acesta. Dacă era pesedist îl mai înţelegeam. Camera de Comerţ nu a donat niciodată Politehnicii clădirea respectivă. A fost donată Universităţii de Vest care nu a folosit-o niciodată şi după a ajuns la Politehnică. Trebuia să fie folosită pentru spaţii de învăţământ, nu pentru spaţii comerciale. Nu vreau să intru în discuţii de acest gen, dar Politehnica este cel mai mare agent imobiliar din Timişoara. Nu vreau să iau clădirea sau să mă mut în biroul domnului Robu. Cerem să ne fie recunoscut faptul că suntem proprietari şi să fim despăgubiţi”. CCIAT nu este la primul demers de acest gen. În urma unui proces la CEDO, Camera de Comerţ a primit despăgubiri de 2.413.499 euro pentru cele 25 de apartamente din Piaţa Victoriei nr.3 şi Medicinei nr.1, foste proprietăţi ale CCIAT, care au fost vândute de Primăria Timişoara foştilor chiriaşi.

6 COMENTARII

 1. Nea Georgica ti s-a pus cumva pata pe Lloyd? Sau despre ce spatii inchiriate vorbesti ca in afara de Lloyd restul e ocupat de Rectorat si de facultatea mea de chimie. Rusine hotomane!

 2. Georgica Cornu, aceasta panarama ce se considera un fel de rege vestic al asphaltului, in fapt un jalnic ipochimen imobiliar s’o gandit sa lase si el ceva in urma lui. Si astfel si-a zis el sa faca ceva pentru a readuce imobilul la vechea destinatie. Un lucru normal, pana la un punct.
  Can palatul Loyd a fost construit si gazduia ringul bursei de marfuri, oamenii de afaceri ai zonei erau banateni de cateva generatii si nu erau niste parlite de vinituri venite ca lacustele la spoliat.
  Ipochimenu’ Jorj uita ca oamenii cu dare de mana ai Cimisorii au donat cladirile construite fie cultelor religioase pentru a infiinta anumite asezaminte (de exemplu, a se vedea Casa cu atlanti) fie au donat cladirile pentru a seinfiinta unitati de invatamant. Unde erai, ipochimene, cand restaurantul de la parter era ocupat ilegal de Sava Simcelescu? De ala nu aveai curaj sa te legi, ca te facea arsice.
  Aia de au donat cladirea chiar erau oameni de afaceri nu ca tine. Drumurile asphaltate de tine crapa dupa doua luni si tu in loc sa te ingrijesti de locurile unde sa fie formati specialisti, vrei sa le transformi in saormarii sau birturi cu program nocturn unde sa poti sa-ti satisfaci pohtele, sa pipai si tu un bulanas proaspat de studenta.
  Pai, coane Jorj tu n-ai fost in stare sa administrezi spatiile pe care le ai. Sta unu gol de un an de zile si n-ai gasit chirias dar tu ca haplea mai vrei. Ce vrei sa faci cu atatea proprietati, daca nu stii sa le administrezi?
  Decat sa te legi de o institutie de invatamnt mai bine ti-ai asphalta circumvolutiunile de pe creier ca oricum nu le folosesti.

 3. O legenda printre studentii facultatii de chimie spunea ca la ultimul etaj ar fi fost tractir. Poate vrea conu’ jorj sa faca un nou shari neni unde sa-si rezolve problemele legate de libido?

 4. Nea Lae, o idee am si io. Cauta in arhiva institutiei pe care’le vremelnic o conduci si vezi daca conu’ jorj este absolvent al Institutului Politehnic Traian Vuia si daca intradevar are o diploma de hanginir anuleaz’o mintenas ca ipochimenu’ nu o merita.

 5. dom’ georgica !
  da-le-o nene la cap ca merita !
  afar cu ei , sa ne facem noi restaurantu nost’ unde sa vina numa’ oameni de afaceri ca noi lumea buna a orasului si nu parlitii aia de dascali care az is mane nu-s. cere nene si ajutoru lu dom’ popoviciu care ii mare si tare si ne putem juca si noi cu fameliile noastre la clubul lu dumnealui cu instalatia aia misto de paca paca cu lasere.(mama ce i-o tras in pept pe aia de la cfr de-o pus mana moca pe clubul sindicatului, baiat destept, prima intai !).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.