Patru motoare vechi de la UCMR vândute cu 250 milioane de euro...

Patru motoare vechi de la UCMR vândute cu 250 milioane de euro de Chebuţiu şi Preda

2
DISTRIBUIȚI

DNA a făcut publice, astăzi, informaţii legate de dosarul în care a fost arestat directorul executiv de la UCM Reşiţa, Adrian Preda, iar chebutiu adrianpreşedintele consiliului de administraţie, Adrian Chebuţiu, a primit interdicţia de a părăsi ţara. Conform procurorilor, îm 31 august a.c., în urma unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură în valoare de 250 milioane euro plus TVA către S.C. Libarom Agri SRL Bucureşti care a cumpărat de la uzină patru motoare vechi, nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, care „în realitate, valorau aproximativ 5 milioane euro plus TVA, adică de 50 de ori mai puţin. Pentru a da o aparenţă de legalitate operaţiunii de vânzare la preţ supraevaluat, UCM Reşiţa SA a mai încheiat cu S.C. Libarom Agri SRL Bucureşti trei contracte în valoare totală de 245 milioane euro+TVA, care nu au la bază operaţiuni reale. În baza facturii supraevaluate, în luna septembrie 2010, S.C.


Libarom Agri SRL Bucureşti, reprezentată de inculpatul Said Baaklini, a şi cerut restituirea de la bugetul de stat a TVA aferente facturii respective, adică, suma de 253.749.507 lei, echivalentă a 60 milioane euro”. Chebuţiu este acuzat de procurorii DNA că a acceptat să semneze contractelor care au fost întocmite de Preda. Conform anchetatorilor, în 26 noiembrie a.c., în Portul Constanţa ” marfa cumpărată  de la uzina din Reşiţa a fost încărcată pe o navă având ca destinaţie Republica Guineea. Exportul efectiv al mărfurilor (pentru care TVA la export este zero) a fost împiedicat de intervenţia parchetului. În noaptea de 27-28 noiembrie 2010, inculpatul Said Baaklini a fugit din ţară în scopul de a se sustrage urmăririi penale în cauză. Prin urmare, pe numele acestuia, la cererea procurorilor DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat de arestare naţional, precum şi un mandat de arestare european. În baza acestuia din urmă, inculpatul a fost prins de autorităţile bulgare în seara zilei de 28 noiembrie 2010. În prezent, autorităţile bulgare desfăşoară procedurile necesare în vederea predării inculpatului Said Baaklini către autorităţile române”. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca recursurile declarate împotriva sentinţei prin care s-a dispus arestarea lui Preda şi eliberarea lui Chebuţiu, dosarul ajungând la această instanţă deoarece în caz este implicat şi senatorul PD-L de Constanţa, Mircea Banias.

2 COMENTARII

  1. Astia n’o dat parandaratu’ unde trebuia. Io cred ca de aia o si fost lasat Chebutiu in libertate. Ca sa aiba cine sa se duca cu sumele care trebuie si mai ales unde trebe.

  2. BAY,BAY CE PORCI SUNTETI NESIMNTITILOR ACUM IL BAGATI PE OMUL DE AFACERI SAYD LA PUSCARIE DUPA CE VA CUMPARAT TRACTOARELE JEGOSI DRACULUI SA VA FIE RUSINE JOS DNA CA NU VA FACETI DATORIA CU ADEVARAT ACUM BAGATI STRAINI LA PUSCARIE BAGATI POLITICIENI ASTIA SI PE PRESEDINTELE DE TOT RAHATUL DE LA UCM RESITA ,BAY NU VA ESTE RUSINE PORCILOR EU NU CRED CA DL SAYD FACE ASEMENA LUCRURI SI EU CRED MAI DE GRABA CA POLITICIENI NOSTRI FACE ESCROCHERI RUSINE RUSINE INTREGI POLITICIENILOR DIN ROMANIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.