Ciuhandule, ne vrei muţi?

Ciuhandule, ne vrei muţi?

12
DISTRIBUIȚI

Nu mai suportă. Să fie criticaţi. Să fie întrebaţi de ce fură. Să fie deranjaţi cu altceva decât ce debitează programat în conferinţele de tacerepresă. Sunt tot mai tentaţi să dea un cot-n stomac sau să scape câte un cap în gură presei. Şi acest sindrom se manifestă la toţi cei care sunt la putere. Indiferent de partid. Aşa zisele doctrine politice diferite nu le şterg din comportament reflexul cenzurii. Văzut ca mare democrat, primarul Timişoarei are-n sânge cenzura, fiind frate de cruce cu pedeliştii care lucrează cu aceleaşi metode de şicanare. Gheorghe Ciuhandu este cel care a fost amendat de instanţă pentru că a interzis jurnalistul Mălin Bot să intre în clădirea  Primăriei Timişoara, lucru fără precedent prin democraţiile pe care-i place să le invoce oricând are ocazia Ciuhandu. Nici PRESSALERT.ro nu a scăpat de „atenţia” primarului. Refuză să răspundă la întrebările pe care i le punem, tocmai pentru că ne respectăm meseria şi vrem să avem toate punctele de vedere.


S-a ajuns la situaţii aberante, în care arhanghelul democraţiei ţărăniste să spună „nu ştiu cine sunteţi. Puneţi un coleg să vă pună întrebările. V-am spus că nu vă răspund”. Tocmai am citit despre ultima faptă de arme în războiul primarului cu presa – au fost luaţi în vizor cei de la Opinia Timişoarei, care brusc nu au mai primit aprobare să împartă ziare prin municipiu.  În toate cele trei cazuri există un element comun esenţial – jurnaliştii şi-au permis să critice administraţia Ciuhandu, să scoată de sub preş gunoiul cu miros de puşcărie. Uneori cu greşeli asumate, alteori cu adevăruri dureroase. Şi e normal ca primarul să fie deranjat de astfel de „derapaje”, în condiţiile în care ani de zile nu a avut parte decât de o presă cu periuţă. Asta pentru că există o formă de presiune invizibilă care funcţionează de ani de zile – spaţiile pentru difuzarea presei sunt pe domeniul public, la pixul primarului şi camarilei sale. În plus, niciodată breasla jurnaliştilor nu a dat o replică pe măsură. Divizaţi de orgolii, de frica de a nu-şi deranja patronii sau din dezinteres, au tăcut şi au întors capul când unul dintre colegi a avut parte de un astfel de comportament. Dincolo de orientări editoriale, politice sau de simpatii, ziariştii au o singură şansă – să-şi apere împreună libertatea de a spune liber ce gândesc. Cum ar fi ca pentru prima conferinţă de presă toţi jurnaliştii să aibă o singură întrebare „Ciuhandule, ne vrei muţi?”.

12 COMENTARII

  1. pana acum, tot gunoiul de care ziceti s-a dovedit a fi un mare fisssssss!
    daca organele abilitate nu au luat pozitie si nu s-au (auto)sesizat la tot ce afirmati ca ati descoperit cu caracter penal in ograda primariei inseamna ca formatiunea ciuhandu-cojocari-miut-chis este excelenta si nevinovata.Iar dvs.nu faceti altceva decat sa-i calomniati. Iar aceasta tradus in limbaj juridic se cheama INFRACTIUNE.
    deci, mai cugetati la ce va spune omu’…bun si pomu’ copt !
    (pacat de munca dvs. si pacat de bietu’ cititor care se vede pana la urma manipulat si de voi si de …ei. si zau ca nu suntem chiar prosti !).

  2. Felicitari pentru curajul de a scrie acest articol. In afara de tine, Malin si Opinia Timisoarei NIMENI nu are curajul de a spune lucrurilor pe nume in acest oras devenit un fel de Palermo al Romaniei. De la practicile acestea arbitrare pana la atacuri armate executate de mediul interlop din care provine camarila ciuhandiana nu este decat un singur pas. Nu am vazut nici un ong care sa aiba sange in instalatie pentru a condamna decizia ilegala de a interzice DISTRIBUIREA GRATUITA a singurului ziar de atitudine civica din oras. Cand vorbesc despre timisoara verde, comunism, neocomunism, protocomunism, ultracomunism, revolutie, postrevolutie,megarevolutie NU ai loc in oras de ONG-urile lui peste care de care mai vocale pe subiecte lipsite de utilitate pentru comunitate. Unde este neobosita, omniprezenta,ultrarevolutionara Grapini atunci cand urbea are nevoie de o reactie imediata la practici administrative abuzive ?. Inca o data felicitari Dragos si mult succes ziaristilor Ciprian Voin si Malin Bot, printre putinii ziaristi autentici pe care ii are acest oras. Noi ne mandrim cu voi.

  3. @Azazel Logica legata de calomniere scartaie rau de tot. Cat despre „soparla” ca daca ai scris despre primarie ai primit comanda de la PD-L, va recomand sa cititi articolele despre smenurile acestora. Si nu sunt putine.

    @Sorin Nu-mi fac decat meseria.

  4. Mei azazel. Tu … ori esti prost ori esti prost. Sau te faci?
    Pai, cum ai vrea tu ca institutiile abilitate sa se sesizeze, cand Nea Pompita a fost in China cu Tata Jean anu’ asta. Iar Tata Jean a cerut sa nu mai fie cercetat de parchetu’ de pe langa Judecatorie ci de ala de pe langa Curtea de Apel. Oare de ce? Oare acolo Nea Pompita sa fie mai tare in relatii. Poate pentru ca acolo lucreaza procurorii Tufa de … si Ariel?
    In orasu’ nostru deja furaciunea nu mai are culoare politica. Ciuhenzii, Brenzii, Pitzyponcii Gastrici (sau nu), Alainii, Tarnaveii, Chilotzarii si-au dat mana pentru jefuirea in voie a banului public. Faptul ca fac parte dintr-un partid politic sau altu’ chiar nu mai conteaza, chiar este un avantaj folosit pentru cimentarea relatiilor. Deja, problema nu mai este Brendu’, Ciuhendu’ sau Tata Jean; problema este ca s-a constituit o structura osificata, transpartinica care paraziteaza orasul, judetu’ si controleaza cam tot ce conteaza. Daca am fi fost atenti la articolul cu privire la venirea din China, am fi observat ca cei filmati fac parte din diverse institutii publice sau nu (sponsorii) astfel ca infractorii stau in acelasi microbus cu cei care trebe sa aplice legea.
    Mai azazel, ai vrea sa se autosesizeze Nea Pompita cand palaria aia tuguiata a fi fo’ cumparata de unu’ din sponsori? Nu uita, mai azazel, furtu’ n’are culoare politica.

  5. pt. DRAGOS !
    imi pare rau, dar n-ai inteles ninica !?
    nu am treaba cu pdl si cu nici un alt partid.
    hai sa-ti explic, poate rucsacul pe cae il porti mereu iti preseaza niste sinapse ! argumenteaza de ce DNA-ul, sau macar politia (militia reloaded !) nu s-au autosesizat pana acum ?
    daca voi ziceti ca aia ESTE hoti !?
    si pana la urma, cine „este” …prostii ?
    pai, noi cititorii ca incercati sa ne manipulati si unii si altii !
    din pacate, va pacaliti…si unii si altii. o sa vina alegerile…sunt sigur ca pana si pensionarii (cu neuronii in scadere drastica datorita varstei, au inteles cate ceva !). numai asa se va sparge troica ciuhandu-cojocari-miut + anexele colaterale si poate atunci organele…abilitate care nu asha’ au avut nevoie de primarie(locuinte, case la l 112/1995 etc.) vor aplica LEGEA !
    sa traiti bine !

  6. pt. ABURICI DE MEHALA,
    io te respect, imi place cum scrii, probabil esti de-al meu…de le stii pe toate !
    nu sunt nici prost si nici macar ignorant. sunt un simplu spectator care se amuza de …prostia altora.
    ai zis de pompi, pai asta e deja terminat…pleaca in pensie. in principiu omul a fost corect in decursul timpului, dar cum orice ins al cetatii are nevoie de primarie(de la case la L.112/1995 repartizate si vandute ilegal, si pana la alte necesitati oferite moca de primarie)poate a mai inchis ochii pe ici pe colo. dar vine…garnitura tanara de magistrati si politisti care …cu siguranta vor face ordine !
    te asigur mai aburici frate, ca mai prindem vremurile astea…cu ordine si moralitate. inclusiv la primarie !

  7. ptr .DRAGOS -felicitari pt articol ,tot timpul paduchele barbos si ceata de jegosi ce o conduce vor fii prosmenuri si porcarii.Sper ca d.n.a-ul va scoate ceva dupa audierile celor doi jegosi (CIUHANDU SI COJOCARI).Singura speranta au ramas alegerile locale cand sper sa iasa un alt primar care sa schimbe toti pacalicii incepand cu seful maidanezilor (pol)comunitari si terminand cu nespalatul de Barbu de la adp.

  8. @azazel
    Cred ca te inseli in privinta garzii tinere. Pai, fii atent vine greierau’ de la curtea de apel si nelu’ manivelu’ de la tribunal. Tu cu astia vrei sa faci curatenie? Au o saracie’n spate si o foame aferenta incat ne vor inchide pe noi, astia de comentam de pe margine doar ca sa-i faca voile lui Brendu, Ciuhendu sau Pitzyponcului Gastric.
    Garda tanara in care’si pun multiu sperane este mai ignoranta si mai pupincurista decat astia batranii.

  9. Ciuhandu are instincte de prim-secretar PCR de foarte mult timp. S-a obinuit sa il laude lumea si cand i se spune adevarul se oftica. Ceea ce face in privinta colegilor de la Opinia Timisoarei este revoltator. Constat si aici ca „forumistii”, unii barbosi si altii tot timpul mahmuri dimineatza, platiti din bani publici ca sa il laude pe Ciuhandu pe la comentariile articolelor, incearca sa vehiculeze ideea ca lipsa unor anchete penale dovedeste puritatea acestui individ. Lucrurile nu sunt asa. Plangerile primesc NUP dupa NUP pentru ca exista relatii, grupuri de interese. Ca sa nu mai vorbesc de zecile de procurori si judecatori, in frunte cu procurorul general Vasile Bac, care au cumparat locuintele primite de la primarie in conditii de legalitate discutabila. Ii multumesc lui Dragos pentru ca a adus in atentie din nou situatia cu acreditarea si vreau sa fac niste completari. Prima este ca Ciuhandu mi-a platit si daune morale, insa din banii orasului. Nici pana acum nu a recuperat orasul banii de la el, pentru ca el a comis abuzul, nu timisorenii care achita taxe. In al doilea rand, pentru ca exista o sentinta de contencios definitiva, irevocabila si executorie, care stipuleaza ca Ciuhandu a incalcat grobian legea si a comis un abuz, am cerut Parchetului sa ia masuri pe linie penala, pentru abuz in serviciu. Parchetul a dat tot NUP, desi o sentinta judecatoreasca a confirmat abuzul, desi exista o dauna morala pricinuita si desi exista si o dauna materiala provocata bugetului local. Nu intru in polemica aici cu anonimii care nu au caracterul si decenta sa-si semneze opiniile, insa este revoltator ce se intampla si mai ales tupeul putinilor talibani ciuhandisti care mai incearca sa manipuleze putinii cititori care inca nu si-au dat seama cine este de fapt acest individ. Gestul facut importiva colegilor de la Opinia Timisoarei tradeaza mentalitatea de prim-secretar PCR a acestui om.

  10. domnule Malin Bot,
    ma simt vizat direct de interventia dvs.nu sunt nici barbos si in nici un caz mahmur dimineata, si nu incerc absolut de loc sa apar troica care guverneaza mizeriile de la primarie.
    daca tot ceea ce scrieti dvs, este adevarat, atunci incep sa ma ingrozesc. totusi, in ce fel de tara traim ?
    dar va adresez o intrebare punctuala ; daca parchetul dupa cum afirmati dvs. a dat N.U.P. in pofida unor probe irefutabile, de ce nu ati formulat plangere penala impotriva magistratului procuror care a instrumentat cauza ? si daca este asa , eu personal incep sa va iau in serios demersurile inclusiv in ce-l priveste pe domnul bota. pt.ca este inadmisibila existenta acestei „fratii de cruce” care pare-se exista in administratia de stat! este adevarat, f.multe persoane sus-puse din structurile adm. de stat au beneficiat dupa anul 1995 (!)de repartizari ilegale si respectiv cumparari ilegale de case la L.112/1995. In mod normal ar trebui actionati in judecata atat beneficiarii cat si cei care au facilitat asemenea stari de fapt cu, evident, solutii de repunere in situatia anterioara(cel putin!). Dar problematica este asa de vasta si complexa incat nu ma incumet s-o dezvolt ! si totusi, ne pretindem si clamam ca Romania este un stat de drept !? vai de noi.
    cu respect, AZAZEL

  11. Mai azazel, tu in ce tara ai tarit pana acum? Ceea ce propui tu este o spirala care nu se mai termina. Daca fac plangere penala procurorului Ariel care i-a dat NUP lui Ciuhendu, plangerea va fi solutionata de procuroru’ Bâldâbâc care a beneficiat si el de pe urama lui Ciuhendu, deci va da si el NUP. O sa-i fac plangere penala lu’ Bâldâbâc, care va fi cercetata de procuroru’ Tufa de … care va da si ea NUP si tot asa. Oamanii din sistem se protejeaza unii pe altii si ne-o trag noua pulimii proletare. Mare pacat este ca in 1989, in decembre nu am spanzurat vreo doi trei procurori si atunci sa vezi cum s-ar fi speriat un pic. Increngatura intre mafie, politicieni si fonctionari este de domeniul evidentului. Tu de ce crezi ca primarele din Jimbolia a trimis microbuzul la Budapaeta pentru nea Pompitza. Pai, nea premarele are ditai dosaru’ la Parchetu’ de pe langa Tribunal retrimis de judecatori pentru a se reface urmarirea penala si a se trimite in judecata. Iar dosaru’ ala asteapta perimarea, ca si alte dosare fierbinti din judetu’ asta.
    Trezeste azazel. Uei cap ma men.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.