Curtea de Apel Timişoara i-a eliberat pe contrabandiştii care aduceau ţigări cu...

Curtea de Apel Timişoara i-a eliberat pe contrabandiştii care aduceau ţigări cu TIR-ul

1
DISTRIBUIȚI

Cei trei arestaţi din dosarul contrabandei cu ţigări, aduse în România cu TIR-ul, au fost eliberaţi, astăzi, de Curtea de Apel Timişoara gaci branislav si tomislav 1 pcare a judecat recursul împotriva sentinţei tribunalului. Gabriel Rotaru şi doi şoferi sârbi, Gagic Branislav şi fratele său Tomislav, sunt acuzaţi că au făcut contrabadă cu ţigări, poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT capturând peste 23.000 pachete de ţigări.


Patron al unei firme de materiale de construcţii, Rotaru a susţinut că ţigările erau ale sârbilor şi i-a ajutat pe aceştia să depoziteze marfa într-un garaj, unde au fost descoperite de anchetatori. Avocatul acestuia, Doru Cuţ a susţinut în  faţa judecătorilor  că nu se impune arestarea preventivă deoarece „nu există nici un indiciu care să confirme infracţiunile de care sunt acuzaţi. Nu poate fi acuzat şi de contrabandă şi de evaziune fiscală. Actele contabile ale firmei dovedesc că nu contrabanda era activitatea lui din care-şi asigura existenţa, ci cea comercială”. Avocatul celor doi şoferi sârbi a cerut eliberarea pe motiv că ” nu este o infracţiune de grav pericol social pentru societate contrabanda şi nu pot împiedica în nici un fel ancheta”. Sârbii au susţinut că nu au modificat semiremorcile pentru a ascunde ţigări, dar nu au spus nimic despre compartimentul special creat la rezervor. În urma deliberării, Curtea de Apel Timişoara a decis revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea acesteia cu interdicţia de a părăsi ţara.

1 COMENTARIU

  1. Alo, domnu’ avocat vreau si io sa-mi faceti o firma care sa cuprinda in obectu’ de activitate si contrabanda. Io sunt un client serios si vreau sa fac contrabanda cu aburi, ca am auzit io ca acum se inchid magazinele de vise si cica contrabanda cu aburi este viitoru’. Da’ vreau ca totu’ sa fie legal sa nu vina comisaru’ lu’ peste prajit de la Guardia di Finanze sa-mi dea amenda si sa-mi confiste aburii ca n-am trecut in obectu’ de activitate si contrabanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.