EXCLUSIV Împărţeala lui Boc – o comună din colegiul portocaliului Popoviciu, bani...

EXCLUSIV Împărţeala lui Boc – o comună din colegiul portocaliului Popoviciu, bani mai mulţi decât trei colegii de deputaţi ai opoziţiei

0
DISTRIBUIȚI

Localităţile din colegiul deputatului Alin Popoviciu sunt marile câştigătoare ale împărţelii făcute, ieri,  de Guvern din fondul de alin popovici cu langosirezervă. Cea mai bună dovadă că banii s-au alocat exclusiv pe criterii politice este faptul că în timp ce municipiul Timişoara a primit, prin această hotărâre de guvern, 300.000 lei, comuna Lovrin, din colegiul lui Popoviciu, a primit nu mai puţin de un milion lei. Primăria condusă de democrat liberalul Vasile Graur a primit şi anul trecut trei milioane de lei pentru amenjarea pieţei din Lovrin, care a stabilit culmea licitaţiei în România – să fie gata construcţia înainte să fie anunţat câştigătorul. Suma primită de comună este mai mare decât toţi banii primiţi de localităţile din trei colegii de deputaţi unde aleşi sunt social-democraţi sau liberali, dar şi acolo cele mai mari fonduri s-au dus către primarii PD-L.


Colegiul 5 a lui Popoviciu a primit fonduri de 1.960.000 lei, majoritatea localităţilor primind bani, pe următoarele locuri situându-se colegiul 10 al pedelistului Gheorghe Ciobanu cu 1.025.000 lei, colegiul 6 al ministrului agriculturii Valeriu Tabără cu 980.000 lei, colegiul 8 al încă liberalului în acte Claudiu Ţaga cu 390.000(din care 250.000 lei pentru comuna Sânandrei condusă de portocaliul Dorel Demea), colegiul 7 al pesedistului Sorin Stragea cu 217.000 lei şi colegiul 9 al social democratului Dorel Covaci cu 125.000 lei.  În cazul colegiului 9 din 24 de oraşe şi comune doar două au primit  bani şi acelea pentru că au primari PD-L – Tormac şi Racoviţa. Colegiul deputatului Popoviciu, celebru pentru apariţiile sale aproape zilnice la televiziunile de ştiri şi pentru afacerile sale cu statul, a obţinut mai mulţi bani şi decât Consiliul Judeţean Timiş, condus de şeful său de partid Constantin Ostaficiuc, care a primit din rezerva guvernamentală doar 1.500.000 lei. La această suma se mai adaugă alţi 15.000 lei pentru Casa Sârbă de la Muzeul Satului din Timişoara. Printr-o altă hotărâre de guvern, din sumele defalcate din TVA, Timişoara a mai primit 3,5 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.