EXCLUSIV O firmă portocalie ţepuieşte statul chiar în sediul Fiscului

EXCLUSIV O firmă portocalie ţepuieşte statul chiar în sediul Fiscului

5
DISTRIBUIȚI

În timp ce preşedintele Traian Băsescu cere să se adune câţi mai mulţi bani pentru bugetul găurit al statului, Fiscul din Timiş se lasă sala fisc 1 pţepuit în propria curte de o firmă controlată de soţia consilierului judeţean PD-L Dan Preunca, firmă care plăteşte chirie pentru o mică parte din spaţiul pe care-l exploatează. În noua clădire a Finanţelor Publice de pe strada Gheorghe Lazăr s-a deschis, la ultimul etaj, un bufet, care a fost inaugurat în 6 decembrie.  Acesta aparţine SC Preby SRL, unde acţionar majoritar cu 95% şi administrator este Ionela Preunca, soţia consilierului judeţean democrat liberal Dan Preunca. Înainte de a fi om de afaceri, Ionela Preunca a lucrat în Serviciul Român de Informaţii. Întâmplător, pentru SRI a lucrat şi cumnatul acesteia, Mircea Preunca, care acum este consilierul directorului Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”, Cornel Sămărtinean, unul din oamenii de încredere ai preşedintelui PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc.

De la bufet, angajaţii Fiscului pot să-şi cumpere de la cafea şi dulciuri până la mâncare gătită. Chiar dacă publicul ţintă sunt bugetarii masa prebycu salarii tăiate,  preţurile sunt mari în comparaţie cu cele de pe piaţă.


De exemplu, un şniţel cu o porţie anemică de piure costă, fără pâine,  fix 10 lei. Asta în condiţiile în care în zonă se poate servi meniul zilei cu 15 lei. Pe lângă spaţiul de aproximativ 50 de metri pătraţi unde este bucătăria şi zona de servire, firma Preby mai exploatează şi sala de peste drum de bufet, unde clienţii servesc masa. Este o încăpere de peste 120 de metri pătraţi, dotată cu mese, scaune  şi plasmă.  Deşi exploatează, practic, aproape 200 de metri pătraţi, firma Preby plăteşte chirie doar pentru…48. „A fost un proces de licitaţie început din vară, dar pentru că nu au fost firme interesate s-a repetat. De abia a treia oară, au venit două firme şi a fost desemnată câştigătoare firma Preby SRL. Aceasta are încheiat un contract pe un an pentru 48 de metri pătraţi, la preţul de 18 euro metru pătrat. S-a plecat de la 15 euro, conform unui raport de evaluare. Comisia de licitaţie este cea care a semnat documentele”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, directorul Finanţelor Timiş, Mircea Călin, instalat în funcţie la începutul lunii octombrie. Practic, firma soţiei consilierului PD-L Preunca plăteşte 864 euro pe lună pentru aproape 200 de metri pătraţi în centrul Timişoarei, chiria pe metru pătrat fiind, în realitate, de 4, 3 euro pe metru pătrat şi nu de 18 euro. În plus, pe lângă lipsa chiriei pentru sala de mese, Preby exploatează pe gratis şi activele instituţiei statului. Niciunde în caietul de sarcini nu se vorbeşte de sala de mese, care schimbă radical datele problemei în privinţa rentabilităţii afacerii. Când am întrebat-o pe Ionela Preunca despre chirie şi spaţiul pe care firma sa îl exploatează în realitate, aceasta a susţinut că „a fost o licitaţie. De ce mă sunaţi să mă întrebaţi dacă aţi vorbit la Fisc? Eu respect ce am licitat. Nu am ce să vă spun mai mult”.

5 COMENTARII

  1. Deunazi vorbeam de tradarea la romani. Am vorbit de Don Falconetti care a reusit sa-si tradeze colegii inscriindu-se in FSN, transformat actualmente in PD minus L. Daca Ghita este tradator, atunci in domeniu’ asta Dan Preunca este girueta. Acest ipochimen a intors’o ca la Braila de mai multe ori. Chiar standardu’ pentru tradare este depasit.
    Mai tii tu minte, Dane? Cum acu aproape 21 de ani, dupa inceperea scolii in ianuarie 1990, cand erai vicelider al studentilor, mai bine zis vicepresedinte la „Liga Studentilor Chim(u)isti” (cum iti placea tie si lui Bogdan sa-i spuneti). Atunci l-ati ajutat pe IOV (ce nume biblic predestinat) sa ajunga decan al facultatii. Parca mai conta ca IOV pana in 1989 fusese secretaru’ PCR al facultatii si ca studiase la Moscova, de unde s-a intors cu doctoratu’ si sotia aferenta. La aceea data, nu aveai de unde sa stii, doar sotia nu lucra la serei. Dupa o scurta perioada, te-am revazut in fata Rectoratului, in timpul grevei studentilor, sub o caricatura a lui Radu Cletiu (ILIESCU SI ROMAN NU SE LASA DE CIOLAN) si neste biscuiti de la ajutoare lipiti pe coloanele de la intrare, facand parte dintre cei mai activi studebti grevisti, care cereau demisia lui Ion Ilici Iliescu si a lui Petrica Roman. Ca dupa aia sa te-nscrii in FSN. O curiozitate am si io? Oare cine a fost primu’? Tu sau Ghita Falca?
    In alta ordine de idei, o pasarica din cejeteu, flamanda nevoie mare dupa reducerea salariilor si a bugetelor de cheltuieli, mi-a redat un dialog interesant:
    Brendu: Ce’i Dane? Te vad amarat.
    Dan: Pai, v-am fost sluga precredincioasa si ce folos. Pai, io cu stagiu mai vechi in partid si Pitzyponcu’ Gastric are mai multe ca mine. El care a venit in partid mai tarziu ca mine si beneficeaza de mai multe sinecuri ca mine.
    Brendu: Nu’i adevarat, mai Dane. Pai, nu ti-am facut si nu ti-am dres. L-am pus pe fratitu’ la aeroport sa-l tina din scurt pe Don Chillote, pusche-ti pe limba, am inceput sa vorbesc ca oligofrenu’ ala de aburici de mehala.
    Dan: Da. Aia a fost bine. Dar Ionela, ma bate la cap toata ziulica, cat e de lunga.
    Brendu: Cine’i Ionela, frate? Amanta?
    Dan: Nu, taicutzule. Nevasta.
    Brendu: Aha. Si ce’i cu ea?
    Dan: Trebe sa-i dau ceva de lucru.
    Brendu: Asta’i simplu. Fa’i o firma, iti dau spatiu ala de la Calin si faci un birtutz.
    Dan: Ce birtutz? Ce Calin?
    Brendu: Ma Dane. Tu esti greu de cap? Ii faci o firma, vorbim cu Mircea Calin, ca doar e pus de noi la Finante si iei spatiu ala de 300 de metri, platesti doar 50 si de restu’ pomana, dai si tu ceva la partid cand vine campania. Asa ii dai si ei de lucru, faci un banutz bun, ca doar au finantele cam vreo trei patru sute de angajati, plus daca ai ciuda pe vreunu’ ii pui ceva in mancare si’l rezolvi. Sta pe tron o saptamana.
    Dan: Sefu’. Ca tine mai rar. Cum le potrivesti matalutza. Parca ar fi de acolo.

    Discutia a continuat, dar pasarica nu a mai auzit nimic, pentru ca a intrat in fonctiune statia de bruiaj.

  2. demersul dvs. este din start ineficient. decat sa publicati asemenea pretinse bombe de presa si daca tot faceti pe justitiarii, sesizati parchetul (DNA. DICOT), Curtea de Conturi si de ce nu, guvernul romaniei in persoana domnului boc, si Presedintele Romanie domnul Basescu. pt. ca altfel ne invartim in jurul cozii iar activitatea dvs. devine pe zi ce trece tot mai suspecta in sensul ca ati preluat manualul si structiura „D” ( D E Z I N F O R M A R E ! ) a securitatii si deserviti (evident contracost!) grupurile de interese transpartinice care fura in prezent roamania. ce folos ca ati demonstrat ca ostafriciuc popoviciu borha sipos ciuhandu cojocari miut si multi altii ca ei sunt niste nesimtiti si infractori notorii, cata vreme astia raman pe pozitii si fura in continuare si sfideaza cu nerusinare cetateanul onest si…prost ca le acorda votul in continuare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. demersurile dvs. devin pe zi ce trece tot mai suspecte !
    cred ca ati preluat (prost !) metodele si procedurile serviciului „D” din fosta securitate, si efectiv deserviti (contra cost evident) mafia portocalio-trandafirio-liberalo-taraniste) care s-a instalat la conducerea romaniei.
    este clar ca ostafriciuc sipos popoviciu ciuhandu borza borha cojocari miut si altii ca ei sunt virtuali infractori. de ce nu sesizati parchetul (DNA, DICOT), Curtea de Conturi, Guvernul Romaniei, Presedintele tarii, daca tot va arogati titulatura de justitiari ? stiti ca si mine…ca ar fi inutil…
    concluzia mea ?
    este funesta ! in romania nu mai exista drum de intoarcere. poporul roman a fost deposedat prin RAPT de toate bunurile sale ( acumulate prin acea participare obligatorie care a insemnat munca chinuitoare si se chema „prelevare pt. societate”), de clanurile conducatoare(si slugile lor ) indiferent de culoare politica care au furat TOT !
    cum este posibil (un simplu exemplu !) ca imobilul pencoop construit din banii cooperatorilor sa ajunga in proprietatea unei banale familii portocalio-taraniste !?). sa traiti bine , si voi

  4. Bravo dnul Botza, sa fiti in continuare pe faza la toate nemerniciile acestor oameni de cea mai joasa spetza, dar, in acelasi timp, sa nu va colorati in timp…
    Cat despre acesti nenorociti, pana la sarbatori, sunt dupa gratii.

  5. Conishorule azazel, ce tot ii dai cu sesizarea dictachiorului sau a slugii lui prea plecate, PoloBoc. Pai, astia portocalii fura cu voie de la stapanire. Inainte sa faca smenu’ se duc la Cucuveni si intreaba: Stapane, uite vrem sa facem urmatoru’smen. Ne dai voie? Ca daca ne dai voie, facem in felu’ urmator: 20% la matale, 10% la partid, 15% la coana Joitzyca, pardon Nutzyca, si 2,5% ii aruncam si la Brendu’.
    Vezi, bai azazel de ce nu se autosesizeaza nimenea. Pai, toti este partasi la furtisag. Pai, deplasarile lu’ Coana Joitzyca la Milano, Paris, Roma sau London pentro soping sunt gratis? Operatia Dictachiorului la Viana este gratis? Plus alte marafeturi, farfaslacuri, meterhanele, giudenuri si geamparale. Toate astea costa banutzy si nu putini. Ce crezi, ma azazel, fonctioneaza intr-un stat de drept. Dar acolo, unu’ ca Pitzyponcu’ Gastric ar ajunge vanzator de chilotzy, asta in cel mai bun caz, daca nu cumva vidanjor ca tot asta mananca in ultimu’ timp. In alta tara, decat Republica Chioristica Romania, unu ca Don Chillote ar fi dat drumu’ la barcutze (realizate in atelieru’ de la Popa Shapka) pe Bega, in Republica Chioristica Romania da drumu’ la avioane pe bluscai.
    Bai azazel, exemplele ar putea continua la nesfarsit. Numa’ neuronu’ tau sa inregistreze si sa nu dea coltu’ ca sistemu’ informatic de la Minister (ala cu alocarea fondurilor ioropene).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.