EXCLUSIV Cum s-a apărat şefimea din Primăria Timişoara în scandalul terenurilor de...

EXCLUSIV Cum s-a apărat şefimea din Primăria Timişoara în scandalul terenurilor de la complexul Aurora

8
DISTRIBUIȚI

Şefii din Primăria Timişoara ştiau de situaţia incredibilă pe care auditorii Curţii de Conturi au descoperit-o la Complexul Aurora, dar gheorghe ciuhandu camasa pau amânat, în mod ciudat, rezolvarea problemelor. Acest lucru reiese din declaraţiile pe care le-au dat celor veniţi în control. PRESSALERT.ro, a dezvăluit, ieri, în exclusivitate, faptul că firma Aurora SRL, care a primit în concesiune peste 5,5 hectare de teren, plătea redevenţă municipalităţii pentru teren cu construcţii pentru 6453 mp, în timp ce suprafaţa reală era de 35.451 mp, bugetul local fiind păgubit cu sute de mii de euro numai prin neplata taxelor corecte. De asemenea, au fost descoperite, în urma unui control dispus de Curtea de Conturi, în octombrie 2010, zeci de construcţii fără autorizaţie de construcţie. Fostul arhitect şef  Sorin Ciurariu a recunoscut faptul că ştia de situaţia de la complexul Aurora încă din februarie 2010 cu „ocazia unei comisii de negociere cu terţii şi în urma unei audienţe(…) am constatat din aerofotografii neconcordanţe în conformarea spaţială a zonei, solicitând aparatului propriu clarificări.


În urma discuţiile needificatoare am dispus efectuarea unui control la faţa locului(…) îmi amintesc că au rezultat neclarităţi şi neconformităţi atât cu privire la forma şi suprafaţa terenului cât şi în ceea ce priveşte regimul construcţiilor faţă de operaţiunile identificate”. Cu toate verificările, situaţia nu s-a modificat până la declanşarea controalelor de către Curtea de Conturi.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a recunoscut, în nota explicativă pe care a dat-o, că modificarea suprafeţelor pentru care se plătea o redevenţă mai mare urma să se facă nu la iniţiativa angajaţilor din subordinea sa, ci în baza unei adrese din 14 octombrie 2010, înregistrată de reprezentanţii firmei care a concesionat terenul. „Urmează ca în cadrul şedinţei  Comisiei de Negociere cu Terţii să se negocieze modalitatea de clarificare a situaţiei, în ceea ce priveşte corelarea dintre suprafeţele  folosite efectiv şi cele cuprinse în contractul de concesiune”, a susţinut primarul. Directorul de la Patrimoniu, Constantin Miuţ şi Daniela Beatrice Chindriş, consilier în cadrul servicului administrare imobile, au susţinut că nu ştiau de existenţa lucrării topografice, care dovedea faptul că suprafaţa construită era cu mult mai mare decât cea din contract.

8 COMENTARII

  1. Bai vericule, ashtia chiar ne cred prostii lor.
    Pai, cum sa spui ca stiai de diferente si nu ai facut nimic, timp de 10 luni. Pai io daca construiesc la mine in curte in Mehala o chichineata fara otorizatie, iar vecinu’ (care din intamplare este om fain) ma reclama la primaria Ciuhendului, in doua zile ma trezesc cu neste ipochimeni la poarta ce se legitmeaza ca fiind de la primarie si’mi trantesc o amenda de minim 10 meleoana de lei vechi si ma pune sa demolez constructia ridicata si sa readuc totu’ la starea initiala.
    Mai grav, stiu un caz in care un individ cica si’ar fi desfintat vespasiana din fundu’ curtzii, a venit onor organu’ de control al premarului sa’l oblige sa readuca totu’ la starea initiala, chiar daca acum prin ordin al Ministerului Sanatatii este interzis a mai exista toalete de acest fel. Acu e de inteles, ca doar primarele ioropean asa intelege sa fie conservate valorile perene ale poporului roman. Ca doar prima statueta gasita pe teritoriul Romaniei (Cacaciosu’ de la Hamangia) statea tot in pozitia pe vine.
    In alta ordine de idei, in Complexu’ Aurora, unu din paradisurile evaziuni fiscale din timisoara, banu’ in marea lui majoritate iese la negru. Asa ca se putea pune oiro pe oiro pentru a se astupa ochisorii Ciuhendului, a lui Nea Jean si alte cele. Pai pretenaru’ meu de la care imi cumpar tzipeii, mi’a spus ca nici in cot nu’l doare de controale, pen’ca se aduna obolu’ la comun si administratoru’ pietei negociaza cu organu’ primariei. Asa ca nu omori vaca care da lapte, doar pen’ca asa vrea neshte controlori de la Curtea de Conturi.

  2. Din toate aceste explicatii am inteles ca faradelegea era cunoscuta de oficialii primariei. Daca un amarit isi construieste o coliba fara autorizatie aceasta este demolata d eurgenta Nici instanta nu are timp sa suspende actul de executare In situatia in care fraudarea banului public se face nu la nivel de citeva sute de lei ci la zeci si sute de mii de lei primaria lancezeste si nu ia nici o masura.
    Acum stiti de ce urechile lui Miut devin grena atunci cind cite un afacerist se uita la el din spate?
    In Timisoara mai sint asemenea spatii concesionate subdimensionate in contracte o multime. Intrebati-l pe Miut ca el are o memorie de elefant ca si cu terenul vindut de Ionelas

  3. Pentru comentariul nr. 2, @av carmen obarsan, chiar sinteti avaocata respectiva, sauun nick luat aiurea de cineva? Daca da, ma intereseaza fff tare sa iau legatura cu D-voastra, as vrea sa dau ADP in judecata. Imi puteti raspunde, sa stabilim un contacat

  4. navetz mah coXXXe sa va punetz cu noi !
    noi conduciem acest oras alesi de majoritatea lu cetatenii asa ca ce scritz voi ici’sha ramane numa bla bla bla. si aia care zici ca iesti avucata ciocu mic ca ti’ior dat afar din judecatoare de „buna” ci-ai fost sh-ai ajuns avucata fara igzamen pa pilele lu barbatu matali care-o fo militzan da’ acu gata ca si iel ii gata .

  5. Da eu sint dar am cel putin decenta sa nu imi ascund opiniile dupa un nume fals
    In ceea ce priveste sustinerea lui BERE ii aduc aminte ca in noiembrie 1992 dintr-un total de 22-23 de candidati pentru functia de judecator la nivelul Tribunalului Timis am obtinut media cea mai mare la concurs si in acest mod am ajuns judecator la Judecatoria Timisoara.La acel concurs am fost doar doua candidate care am reusit eu si dna Loiar de la Deta. Majoritatea din cei care au picat cu medii unele sub 5 au ajuns ulterior prin interviu fara examen judecatori la Curtea de apel Timisoara sau la Tribunalul Timis.Daca va aduceti aminte in urma cu citiva ani am criticat solutia unui judecator de la Tribunalul Timis(acum pensionar) care a solutionat in sala exceptia de nelegalitate in locul Curtii Constitutionale. Acel judecator a picat examenul de admitere in magistratura in 1999 cu nota 2,5. Acum este pensionar dar inainte de 1992 fusese procuror. Ca mi-am dat demisia din magistratura in 1999 a fost pentru ca am reclamat conducerii interventia in judecata a intereselor meschine a lui Cojocari si Ciuhandu si nimeni nu mi-a acordat sustinerea. Poate ca demisia mea nu a fost cea mai buna solutie insa asa am gindit la vremea respectiva.Uneori regret cind vad ce se intampla acum si cum se comporta anumiti magistrati dar orice lucru are o parte buna si una rea.Sigur nici eu nu sint cea perfecta insa apreciez ca am intentii bune.Multumesc pentru rabdare.

  6. @bere
    Se vede ca si berea, desi este un aliment poate sa dauneze grav sanatatii. Afla ca un magistrat poate intra in avocatura doar in baza unui interviu. Daca ai fi citit articole de pe acest site’ ai fi stiut si mataluta acest lucru. Chiar nu o cunosc personal pe aceasta doamna avocat, am auzit despre de de la diferiti oameni, stiu ca duce o lupta cu ipochimenii din primarie. Lupta care de multe ori este inegala. Acuma sa jignesti o persoana care duce razboaiele ei fara sa te afecteze pe tine sau pe altii, este cam mult.

  7. @Av.C.O-doresc sa iau legatura cu D-voastra, dupa cum am mentionat mai sus, am o problema cu ADP. Exista posibilitatea de a-i da in judecata pt discriminare in ce priveste taxa Telpark persoane fizice versus persoane juridice? De ce e taxa pt PJ tripla fata de cea pt PF, masinile oricareia dintre parti ocupa tot un singur loc, nu vad de ce este aceasta diferenta !
    Adresa mea de mail este , chiar as dori sa stiu daca este vreo posibilitatae de a ataca acest lucru.
    Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.