EXCLUSIV Femeia şantajată de comisarul Mureşan, pe punctul de a pierde sarcina

EXCLUSIV Femeia şantajată de comisarul Mureşan, pe punctul de a pierde sarcina

3
DISTRIBUIȚI

Femeia care a fost şantajată de comisarul Ioan Mureşan de la Garda Financiară a fost pe punctul de a pierde sarcina din cauza ioan muresan 1 pstresului provocat de ameninţările angajatului statului că-i va da amendă sau îi va suspenda activitatea societăţii comerciale unde era acţionar. Acesta este unul dintre motivele pentru care Judecătoria Timişoara a admis solicitarea DNA Timişoara de arestare pe 29 de zile a lui Mureşan, acuzat că a făcut presiuni asupra a doi comercianţi să plătească nişte datorii către o altă firmă. „Demersul (comisarului, n.a) a fost generat de numita Sîrbu Maria care a solicitat învinuitului să o ajute în recuperarea unei datorii în sumă de aproximativ 7.000 lei pe care societatea comercială la care este asociată, SC Pamiskorones SRL o avea de recuperat”, se arată în motivarea arestării.


Judecătorul a constatat că atitudinea comisarului faţă de comercianţi a avut rezultate, aceştia întrând în panică, femeia „fiind însărcinată în luna a şaptea, iar datorită stresului la care a fost supusă a necesitat în două rânduri intervenţii de specialitate pentru a putea păstra sarcina”. Judecătorul a considerat că „folosindu-se de calitatea sa de funcţionar investit cu exerciţiul autorităţii  de stat (…) a transformat aceste atribuţii în instrumente de constrângere a unor comercianţi, determinându-i să acţioneze sub presiune în modalitatea indicată de către acesta”. De asemenea, s-a considerat că lăsarea în libertate a lui Mureşan „ar putea crea pericolul apariţiei unor disfuncţionalităţi majore în activitatea viitoare a instituţiei din care inculpatul face parte, în sensul că, pe viitor, activităţile de control ce  urmează a fi desfăşurate, ar fi periclitate de sentimentul de neîncredere generat în conştiinţa comunităţii şi agenţilor economici, legate de obiectivitatea şi eficienţa acţiunilor de constatare a abaterilor şi aplicarea sancţiunilor legale”. Recursul împotriva deciziei de arestare urmează să fie judecat de Tribunalul Timiş.

3 COMENTARII

  1. Pun si eu o intrebare. DACA este adevarat ca respectiva persoana de la Pamiskorones ar fi apelat la comisarul Muresan sa o ajute, oare DE CE A FACUT-O? Poate ca doamna de la cealalta societate NU MAI AVEA DE GAND sa achite datoria pentru marfa primita? Si, TOTUSI, unde este deontologia autorului articolului? Daca ne-a spus cine e doamna care a instigat, si de la ce societate este, de ce nu ne spune si CINE E DOAMNA CARE A DEPUS PLANGEREA, si de la ce societate este? Sa nu mi se raspunda, VA ROG, ca nu se poate face acest lucru din cauza ca ar influenta ancheta, pentru ca, atunci, NU AR FI TREBUIT SA FIE DIVULGATE NICI NUMELE CELEILALTE PARTI IMPLICATE.

  2. cand a facut plangerea nu i sa facut rau?????????????????haha,sasi plateasca datoriile.o fi dat bani la judecatori di aia lor fi arestat.an romania ai posibil orce

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.