Poliţia de Frontieră a găsit o chichiţă pentru a nu-i cerceta pe...

Poliţia de Frontieră a găsit o chichiţă pentru a nu-i cerceta pe agresorii jurnalistului Mircea Popovici

2
DISTRIBUIȚI

Poliţia de Frontieră Caraş Severin a găsit o chichiţă juridică prin care să-i salveze pe cei care i-au pus pistolul la cap agresor 1jurnalistului Mircea Popovici, de la Antena 1 Reşiţa, şi i-au distrus camera pentru că şi-a permis „luxul” de a filma pe domeniul public. Dacă ieri la amiază, purtătorul de cuvânt al IJPF anunţa declanşarea unei anchete administrative pentru a lămuri incidentul, seara s-a anunţat… suspendarea verificărilor.


„Şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin a dispus cercetarea prealabilă a unui ofiţer şi doi agenţi din cadrul S.P.F. Naidaş, pentru a stabili dacă aceştia se fac vinovati de săvârşirea abaterii disciplinare – (…)comportare necorespunzătoare în serviciu. În prezent, în conformitate cu prevederile art 23 din OMAI 400/2004, cercetarea prealabilă a celor în cauză a fost suspendată până la soluţionarea dosarului penal înregistrat la Parchetul de pe lânga Judecătoria Reşiţa ca urmare a plângerii penale depuse de către jurnalistul Mircea Popovici”, se arată în comunicatul oficial al IJPF Caraş Severin. Şefii de la Frontieră invocă faptul că nu pot să-i cerceteze administrativ pentru aceeaşi faptă pentru care sunt anchetaţi penal. În mod ciudat, cei trei sunt cercetaţi doar pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, dar nu şi pentru alte abateri prevăzute de legislaţia în vigoare şi de care se pot face vinovaţi agresorii, cum ar fi acţiuni prin care s-a adus atingere imaginii şi onoarei instituţiei. Aceasta a fost invocată în numeroase cazuri de conducerea Poliţiei de Frontieră atunci când a vrut să-şi arăte „muşchii” că face ordine în propria-i curte, dar nu şi în acest caz.

2 COMENTARII

  1. In acest caz ar trebui sa’i suspende din fonctie pana parchetul solutioneaza dosarul. Parca exista si sentinta CEDO in sensul asta.
    Asa, dosaru’ poate sa stea mult si bine la parchet iar meltenii sa-si faca de cap in continuare. Baszibucii astia de la politia de frontiera, fosti graniceri (ce dadeau omoru’ la aia de incercau sa fuga larbi pe vremea lu’ tata Lae) ar trebui sa se ocupe de securizarea frontierelor ca d’aia nu intram in senghen si nu sa sparga fatza la jurnalisti.

  2. „Corect ,frumos”, asa zice cartile daca esti penal nu poti s-o iei administrativ,iar de suspendat doar dupa I.U.P ( dupa umilele miele cunostinte).
    P.S. Las cai cerceteaza Madalin adjunctul gi inspectorat de le sar uochii (lovelele ), doar iel a scris vreo cateva topuri de hartie dea lungul timpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.