Proiectul parcărilor subterane de 30 milioane de euro va fi blocat în...

Proiectul parcărilor subterane de 30 milioane de euro va fi blocat în instanţă

9
DISTRIBUIȚI

Proiectul care deschide calea asocierii ADP cu o firmă americană pentru construirea a trei parcări subterane în centrul Timişoarei a gheorghe ciuhandu ganditor 30fost aprobat, astăzi, în unanimitate de consilierii locali, dar întregul demers ar putea fi blocat de atacarea în instanţă a hotărârii. Motivul – nu a fost organizată o dezbatere publică, lucru solicitat de Grupul de iniţiativă în promovarea opiniei publice. Americanii de la Walco Monceau Group şi-au arătat disponibilitatea de a investi 30 milioane de euro pentru amenajarea a trei parcări subternae în centrul Timişoarei, care vor asigura 2.500 de locuri.  Încă de la începutul plenului, primarul Gheorghe Ciuhandu a precizat că i s-a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi şi organizarea unei dezbateri. Edilul a susţinut că „nu cred că se impune. Această solicitare este doar pentru a bloca proiectul”. Un sprijin a venit chiar de la liderul consilierilor locali ai PD-L, Ovidiu Ciuhandu, care s-a declarat de acord cu primarul, susţinând votarea proiectului în şedinţa de astăzi. Gheorghe Ciuhandu s-a declarat încântat de sprijinul venit şi i-a mulţumit celui cu care în repetate rânduri s-a contrat extrem de dur.

Când s-a ajuns la proiectul legat de atribuirea prin concesiune directă către ADP a terenului pentru viitoarele parcări subterane, Adrian Stoica, coordonator al Grupului de iniţiativă în promovarea opiniei publice, a cerut să-şi spună un punct de vedere, ca reprezentant al societăţii civile.


A obţinut  pentru cererea sa doar 11 voturi din cele 24 exprimate de consilieri şi nu a putut vorbi, în ciuda insistenţelor. Stoica a părăsit nervos sala de consiliu, declarând ulterior că ” legea transparenţei îi obligă să organizeze aceste dezbateri publice când o asociaţie solicită acest lucru în mod expres. Nu înţelegem de ce se refuză dialogul şi de unde vine aversiunea domnului primar pentru exerciţiul unor drepturi legitime, consacrate în mod expres de lege. Am solicitat să vedem proiectul de contract pentru asocierea în participaţiune, dar nu l-am obţinut . Nu suntem Gică contra, însă credem că orice decizie pe o perioadă de 45 ani ar trebui să fie atent analizată . Nu vrem să ne amanetăm viitorul. Vrem să ştim ce preţ plătim şi ce beneficii obţinem. Acest vot unanim, în ciuda arbitrariului care s-a produs, dovedeşte că există nişte interese transpartinice. Vom îndeplini procedura şi, dacă nu se va anula de către primărie această hotărâre, o vom ataca în contencios administrativ”. Primarul Gheorghe Ciuhandu a susţinut că ” este dreptul oricui să atace în contencios. Dacă ăsta este spiritul timişorenilor,de a bloca…”. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de cei 25 de consilieri locali prezenţi, remarcabilă fiind lipsa de la şedinţă a liberalului Ciprian Jichici, unul dintre cei mai duri contestatari ai ADP. În cazul atacării în instanţă, HCL – ul este suspendat până la soluţionarea acestuia.

9 COMENTARII

 1. INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!! Am trait sa o vad si pe asta.Solicitarea unui cetatean este apreciata a priori de catre analfabetul in democratie Ciuhandu ca o incercare de a bloca ce ??? Un abuz, o manarie, un semen? Mi se pare neverosimil ca putem asista si mai ales putem tolera asemenea specimene urbane care nau nimic in comun cu bunul simt, cu responsabilitatea administrativa, cu sistemul participativ in care traim astazi. Cum isi permite Coriolan sa spuna ca nu se impune o dezbatere daca legea il obliga la asa ceva. Cine este el? Nu actiunea civila este doctoria cu care se trateaza acest frankestein al comunismului capitalist ci administrarea unei anchete penale. Cu intelopii nu trebuie purtat un dialog ei trebuie sa de-a cu subsemnatul si sa raspunda pentru abuzurile inimaginabile pe care le fac. Sunt socat ca in acest oras se poate intampla asa ceva.

 2. Poate unii nu cunosc, dar in primaria Ciuhendului mai este un ipochimen pe numele lui Aditza Orza. Acest Nechezol al politichiei locale, cunoscut mai mult pentru esperientele bahice, preumblarile nocturne din club in club si producerea pe scena alaturi de trupa Bajaga Instruktori la ziua Cimisoarei, a avut odata in viata „o idee geniala”.
  Am pus ghilimele de rigoare, pentru ca ideea ar fi fost geniala intr-un alt oras cu alta structura a tramei stradale si a solului, mai bine zis a subsolului.
  Pentru necunoscatori ai istoriei locului, reamintesc ca pana la canalizarea Begheiului, pe vremea Mariei Tereza (cunoscuta mai mult pentru numarul de ibovnici, pe nedrept barfita) in jurul Timisorii erau o gramada de mlastini si balti. Prin realizarea canalizarii si a sistemului de imbunatatiri funciare aferent s’a reusit sa se redea uscatului o mare suprafata. Daca la suprafata totul pare OK, in momentul in care incepi sa sapi constati ca la o adancime destul de mica apare apa. Astfel ca marea majoritate a cladirilor din zona istorica a Timisoarei sunt fundate pe structura de piloni de lemn, batuti unu’ langa altu’, dupa care s’a inceput punerea fundatiei.
  Cer scuze pentru lunga intorducere, dar era necesara. Ipochimenu’ cunoscut sub numele de Aditza Nechezol a venit cu ideea de a construi sub cladirile din zona istorica (Catedrala, Domul Catolic si altele asemenea) parcari subterane. In alt oras poate o asemenea idee ar fi fost posibila de realizat. In Timisoara, o asemenea idee frizeaza ridicolul si imposibilul tehnic.
  De ce? Simplu.
  In primul rand, din cauza panzei freatice, care ar inunda imediat parcarea subterana. In al doilea rand, sub aceste cladiri nu este numai fundatia de piatra sau caramida, este si acel rand de piloni de lemn de lungime cuprinsa intre 4 si 8 metri, care sustin fundatia. In momentul in care la acest rand de piloni (inecati in apa si acoperiti cu pamant, la ora actuala) ajunge aerul se declanseaza un proces ireversibil de putrezire care va duce la prabusirea cladirilor. D exemplu, acest fenomen poate fi vizibil in Timisoara, la cladirea in Piata Libertatii nr. 4 (unde este Restaurantu’ libanez Pinguin si fastfudul cu acelasi nume) unde revolutionarul lu’ peste prajit, presedintele ALTAR, a scos camioane de pamant din subsol, astfel ajungand aer la structura de lemn. Cladirea prezinta fisuri pe ambele laturi, fisuri ce cresc odata cu trecerea timpului.
  Aplicarea ideii lui Aditza Nechezol ar duce la multiplicarea situatiei in toate locurile unde s’ar sapa pentru parcari subterane.
  Atata timp cat Aditza Nechezol si’a sustinut ideea in cluburi alaturi de pretenarul Ionutz, nu a fost vreun pericol pentru cladirile istorice al Timisoarei. Acum cand ideea a fost preluata si de Ciuhendu pericolul este maxim.
  In plus, io nu inteleg de ce aceasta graba. O dezbatere publica ar prelungi termenul cu aproximativ o luna, maxim doua. Adica aprobarea undeva prin martie. Oricum pana in aprilie tot nu se poate sapa. Sau simte Ciuhendu’ vreun vant rece pe la shele de la deneau?
  In final mai am o aducere aminte pentru ipochimenu’ de Aditza Nechezol. Nechezol tu ai uitat cand ai batut mingea pe maidanu’ cuprins intre Torontalului si Aradului? Acolo unde acu este centru financiar bancar. Pai, marsh si fa o vizita de aducere aminte si vei vedea ca in parcarea de sub centru financiar bancar este inundata si nu poate fi folosita.

 3. Domnule Aburici te rog sa iti schimbi numele ca aburit nu esti dar simpatic sigur esti
  Macar cei doi ipochimeni din executivul primariei sa iti citeasca mesajele si sa priceapa ceva

 4. Intru totul de acord, asta cu parcarile subterane in zona centrala e o mare traznaie. Pe toate planurile vechi se vede ca de la BNR pana la Castel, in toata zona Parcului din spate de la Bega a fost pana pe la inceputul sec. 18 Portul Cetatii, iar dupa aceea pana prin anii 1850 mlastini. Cum Dzeu sa faci acolo parcare subterana? La fel, sub toata cetatea cladirile sunt pe piloni de lemn. Si chiar in zona punctelor cardinale de la 1 m in jos sunt fundatiile fortificatiilor Vauban. Concluzia e ca nu se pot face parcari subterane niciunde in zona centrala

 5. Dragilor

  Sunt de acord cu ce spuneti voi aici, dar totusi, sa ne gandim ca alte tari au reusit sa faca tunel pe sub canalul Manecii, parcari la 30 metri de lacul Leman cu 7 nivele in subteran si tot asa mai departe. Daca am avea control in constructii si ingineri cu minte sunt sigur ca s-ar putea

 6. @Io
  Ai dreptate cu ce au putut altii. Dar nu uita ca Sub canalul Manecii este piatra. La fel si in zona canalului Leman. Mai exista parcari subterane si in Viena, langa Dunare, dar si acolo subsolul este piatra. Subsolul Timisoarei este mocirlos, tocmai asta este problema. Trebuie sa vorbim si de eficeinta unei investitii. Poti sa faci parcari subterane, dar ori vor fi inundate ca aceea de la Centrul Financiar Bancar fie costurile de intretinere vor fi foarte mari, pentru ca trebe sa faci un sistem de drenare si pompare a apei acumulate. Costuri care se vor reflecta in pretul platit de timisoreni pentru parcare.
  Pentru ca cxe nu spune Aditza Nechezol este faptul ca americanii au cerut ca zona centrala sa nu mai se permita parcarea nici unui autovehicul. Deci ai treba in centru orasului platesti parcarea. Iar acu’ toate institutiile principale sunt in centru: Primaria, Prefectura, Finante, Regitru Comertului, Judecatoria, Tribunal, Parchete, Avocati, Notari etc.

 7. Pt ” Aburici” : Nea` Dinule , prea te infierbinti ca o locomotiva cu aburi !Mai incet Taica, ca nu-i concurs ! Daca ai colon, pardon coloana, verticala, scrie toate cele pe seit-ul tau !

 8. @vulturash
  M’am cam saturat sa’ti ( sa va) esplic ca io nu am nici o legatura cu Dinu Barbu. Cum nici Dinu Barbu nu are vreo legatura cu mine. Io sunt je, iar el este Dinu Barbu.
  Acu io inteleg ca acest inceput de an, a fost cam incarcat din punct de vedere astrologic, iar cand se intampla o eclipsa de soare sau de luna se intampla fenomene astrologice deosebite, care pot duce la ruperea unor legaturi (divorturi) sau creearea de noi legaturi.
  Din cate vad io, site’u vulturilor rebegiti si de frig foarte cracanati, s’a dublat aparand si antidotu’. Sa insemne ca Ochi(s Tibor) de Vultur si Pis … m s’au divortzat. Sa insemne ca Surdoman si Mitoman au ajuns la partaj.
  Acu si divortzurile pot fi de mai multe feluri. Unu, te duci frumos la notar si spui ca nu mai vrei, fiecare in parte si notaru’ va da dezlegare. Elegant, nu te stie nimeni si fara scandal. Sau poti sa te duci la trebunal si ca doua tzatze sa te apuci sa strigi in gura mare ca onoarea ta a ramas nereperata, iar clodiru’ de mastica prima a fost spart in capu’ tau, dar dupa ce in prealabil a fost golit.
  Mai, Mitoman si Surdoman (ce’mi plac poreclele puse de Dinu Barbu) mai usor cu pianu’ (carnetu’ de sofer) pe scari si mai bine mergeti la un notar si impartiti acolo ce ati acumulat in scurta voastra imbarligare, ca daca ajungeti sa faceti scandal poate va ies toate santajurile la iveala si chiar este pacat de oamenii aia care au platit pentru liniste.

  in alta ordine de idei, lui Jean de Mehala si lui Oskar de Blaskovics le urez viata lunga. Dar le reamintesc ca eu sunt doar un comentator internaut si asa vreau sa raman. Nu vreau sa’mi schimb numele, cum sugera altcineva. Nu vreau sa fiu asemenat nici cu Dinu Barbu, nici cu Cristian Patrasconiu (cine’i ipochimenu’?). Io sunt je, restu’ e altii. nu sunt domn, dar nu’s nici mitocan. Nu sunt citit, dar nici analfabet. Nu lucrez, dar nici nu stau. Nu’s cinstit, dar sunt corect.
  Tocmai de aceea, cand voi dori sa renunt la anonimat aici pe site o voi face.

  Deci, vulturash fara aripioare, degerat si cracanat de frig, mars in cotetz. Poate te mai intremezi pentru divortzuri viitoare. Case de piatra in micigan si la multe otomobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.