Tăriceanu confirmă după 3 ani – Mercedes nu a venit în Timiş...

Tăriceanu confirmă după 3 ani – Mercedes nu a venit în Timiş din cauza mafiei locale UPDATE 1 Reacţia prefectului Băcală

4
DISTRIBUIȚI

Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României, a declarat pentru Capital faptul că gigantul Daimler nu şi-a deschis fabrica în mann popa si ostaficiuc 1 pRomânia din cauza speculatorilor imobiliari şi a celor din administraţia locală care i-au sprijinit. „Lucrurile, din păcate, au mers prost, nu pentru că a fost infrastructura neadaptată, pentru că acolo distanțele de transport până la graniță sunt extrem de scurte, ci pentru că autoritățile locale din Timiș, Arad și Bihor nu au fost în stare să le pună la dispoziție un teren în condiții avantajoase (circa 300 de hectare) și au intervenit diverși speculanți imobiliari, care au vrut să facă o afacere profitabilă, personală din această proiect, cu implicarea „discretă” a autorităților locale”, a declarat Tăriceanu.

În iunie 2008, am dezvăluit în Gândul faptul că nemţii erau aşteptaţi cu un tun imobiliar de 60 milioane de euro, la Sânandrei. Controversatul om de afaceri Nicolae Mann a reuşit una dintre cele mai mari permutări de terenuri din istoria judeţului – 640 de hectare de teren care au fost „teleportate” din tot judeţul la fostul IAS de la Sânandrei. Au fost cumpărate adeverinţe din localităţi unde terenul era extrem de ieftin, iar apoi a fost adus în „buza” Timişoarei. Toate aceste manevre s-au făcut cu ajutorul prefectului de la aceea vremea, fostul liberal Ovidiu Drăgănescu, preşedintele comisiei judeţene de fond funciar.


Nicolae Mann s-a bucurat de sprijinul secretarului general al PD-L Timiş, Dan Popa, dar şi a preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, cu care s-a afişat la nenumărate evenimente electorale ale democrat-liberalilor. Când Mercedes a anunţat că va investi 800 de milioane de euro în Ungaria, autorităţile locale au acuzat presa că este de vină pentru răzgândirea investitorilor.

UPDATE 1 Ulterior scandalului Mercedes, numele lui Nicolae Mann a apărut în dosarul instrumentat de DIICOT, care investighează modul în care mai multe firme controlate de acesta a încercat să pună mâna pe investiţia de peste 70 milioane de euro ale nemţilor de la Aton Transilvania, prin semnarea unor contracte aberante şi emiterea unor bilete la ordin. Când au depus plângerile, cei de la Aton au invocat şi influenţa de care Mann se bucură în rândul autorităţilor locale. Ancheta în acest dosar este în desfăşurare, până acum fiind începută urmărirea penală împotriva mai multor apropiaţi ai controversatului om de afaceri.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a catalogat declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu ca fiind „una politică, nevenind cu nici un element concret”. Întrebat de ce nu investighează modul în care s-au făcut transferurile de terenuri la vremea respectivă, după ce tocmai le plângea de milă cetăţenilor care pică pradă speculatorilor imobiliari care le dau câteva mii de euro pentru a le cumpăra drepturile şi a obţine despăgubiri de sute de mii de euro în instanţă, prefectul a răspuns nervos „nu controlez nici ce a făcut nici Drăgănescu, nici Răducanu, nici Ciocârlie. Dacă sunt cazuri concrete când ştiţi că s-a încălcat legea, sesizaţi Parchetul”. Mircea Băcală a fost „uns prefect” de Constantin Ostaficiuc, şeful PD-L Timiş, care l-a propulsat pe această funcţie din necunoscuta postură de consilier juridic la CJT.

4 COMENTARII

 1. Pacala Abrendului, cel mai bun taximetrist dintre prefecti si cel mai bun prefect dintre taximetristi, are dreptate sa fie nervos cand este intrebat despre antecesorii sai.
  Acuma sa compari un taximetrist cu un cadru universitar (Horia Ciocarlie) sau cu un afacerist totusi de succes (Raducanu) cand toata activitatea ta politica la ungerea in scaunul de prefect sa fie participarea in Biroul Electoral Judetean in anii electorali 2000, 2004 si 2007. Cam slabutz nenicule.
  Imi amintesc ca nea Valerica Tabara prin 1992, a fost in Biroul Electoral Municipal la alegerile locale. Alea in care a iesit premar conashu Oancea. Drept rasplata pentru munca depusa, peunereu’ l’a pus pe nea Valerica pe lista de catindati la Camera Deputatilor. Astfel a iesit parlamentar din prima.
  Bai, Pacala Abrendului, daca tu a trebuit sa treci prin atatea cicluri electorale (locale, parlamentare si ioroparlamentare) pana sa te avanseze, inseamna ca trecerea de la taximetrie la politica a fost de pomana. Mai bine’ti conducea’i tartacutza de Mercedes Cobra de te auzeam de la coltzu cartierului, mai bine zis se auzea pana in Mehala cand intrai tu in Circumvalatiunii, cu troaca ta de Mergedes.
  Trecem peste faptu’ ca Pacala Abrendului, absolvent al distinsei Universitati IC Dragan din Lugoj, frecventa cursurile din ani in pasti, ocupat fiind cu efectuarea de curse banoase. Oare as l’o fi cunoscut Brendu’ pe Pacala? Intr’una din deplasarile incognito, prin oras de la o sueta la o alta sueta? Mai Pacala , te pomenesti ca i’ai oferit si o fetiscana focoasa, darnica cu domni trecutzi dar generosi? Ca doar daca vroiai ceva senzatii tari, era suficient sa te sui intr’un taxi si sa’i soliciti soferului, ca avea o listutza cu fete bune, brune, blonde sau roscate, la diferite pretzuri. Sau tu, mai Pacala, chiar si la capitolul asta era’i ca o fata mare?
  In alta ordine de idei, din tunul planuit de Mann, urma sa se infrpte si Brendu’ si Vidu Draganescu, si Tariceanu si partidele lor. Io cred ca Taricelu a fost nervos pentru ca apierdut parandaratu’ care la un contract de 60 de milioane ar fi insemnat ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.