Aeroportul Timişoara sparge banii statului pe abuzurile conducerii

Aeroportul Timişoara sparge banii statului pe abuzurile conducerii

0
DISTRIBUIȚI

Concedierile abuzive de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara încep să „muşte” din bugetul instituţiei, după ce cornel samartinean 22 pinstanţele au constatat ilegalităţile comise. Există deja o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care un subinginer electromencanic, Nicolae M., a obţinut reîncadrarea şi plata salariilor din urmă plus a cheltuielilor de judecată, toţi aceşti banii fiind plătiţi din banii statului. Modul în care s-au desfăşurat ostilităţile, dar şi modul în care au acţionat cei din conducerea aeroportului sunt halucinante. În decembrie 2009, subinginerul a semnat un contract de muncă, urmând ca de a doua zi să se prezinte la lucru, documentul fiind semnat din partea instituţiei de directorul din perioada aceea, Dan Idolu. Cu toate acestea, a doua zi i s-a dat un telefon prin care i s-a transmis că există unele probleme şi să rămână acasă. Angajatul a cerut o copie după contractul său de muncă, dar i s-a răspuns de către directorul Cornel Sămărtinean, asociat cu fiica şefului PD-L Timiş Constantin Ostaficiuc şi cu deputatul Alin Popoviciu, că nu este posibil acest lucru deoarece este „considerat un document intern nul”.


Nicolae M. a cerut sprijinul celor de la Inspecţia Muncii, dar nici măcar aceştia nu au avut succes, transimiţându-i-se petiţionarului că la control reprezentanţii aeroportului au refuzat să pună la dispoziţie contractul de muncă.

Bărbatul a cerut instanţei să fie repus în funcţie şi să-i fie plătite salariile din urmă. Conducerea de la „Traian Vuia” a refuzat să trimită contractul de muncă inclusiv judecătorilor, motivând că documentul nu mai există „în stare fizică”. Deşi are departament juridic, şefii de la aeroport au angajat şi o casă de avocatură pentru acest proces. Toate scuzele invocate au picat în instanţă. De departe cea mai amuzantă susţinere fiind aceea că omul nu putea să semneze contractul pentru că nu avea analizele medicale făcute, deşi documentul era înregistrat la ITM. Tribunalul Timiş i-a dat dreptate angajatului, obligând Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara să-l reangajeze pe perioadă nedeterminată şi să-i plătească salariile restante indexate cu rata inflaţiei plus onorariul avocatului. Aeroportul a făcut recurs împotriva acestei sentinţe, susţinând nici mai mult, nici mai puţin că nici măcar nu există un contract de muncă încheiat cu subinginerul. Curtea de Apel Timişoara a respins recursul. În urma sentinţei, aeroportul a plătit peste 25.000 lei angajatului, conform informaţiilor obţinute de PRESSALERT.ro. Alte procese legate de concedierile abuzive se află pe rolul instanţelor. Reprezentanţii aeroportului „Traian Vuia” au refuzat să facă orice fel de comentariu pe motiv că directorul este în concediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.