Cinci mineri au murit în măruntaiele minei Uricani GALERIE FOTO

Cinci mineri au murit în măruntaiele minei Uricani GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cinci mineri au fost  blocaţi, în această după amiază, în  mina Uricani. Din primele informaţii aceştia erau electrieni şi au coborât înuricani 2uricani 3uricani 4uricani 6 constantin jujan director general cnh puricani 5uricani 1subteran pentru a efectua o serie de lucrări de întreţinere.


Aceştia au fost surprinşi de o explozie care s-ar fi produs în urma unei acumulări de gaze. Când au recuplat instalaţia electrică s-a produs deflagraţia. La faţa locului au fost trimise mai multe echipe de salvatori mineri, care vor evalua situaţia din mină. De asemenea, la mina Uricani au sosit mai multe echipaje SMURD şi urmează să fie declanşată o anchetă pentru a se stabili cauzele incidentului. Vom reveni cu amănunte

UPDATE 1 Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Huilei, Oana Stăicuţa, a declarat că minerii lucrau la orizontul 300 al minei uricani, la revizia unui tabloc electric şi, în jurul orei 14,30, şeful de echipă a anunţat dispeceratul finalizarea lucrării, urmând să-l reculpeze. Alarma s-a dat în momentul în care s-a observat o dâră de fum pe una dintre gurile de evacuare a gazelor viciiate. Minerii sunt captivi la aproximativ 430 metri adâncime. Echipele de salvare au coborât în galeria principală pentru a întrerupe curentul electric şi să evalueze situaţia, urmând să se decidă momentul în care se va intra în zona afectată.

UPDATE 2 15 salvatori mineri au coborât în mina Uricani, încercând să ajungă la zona unde s-a produs explozia. Toţi cei cinci mineri au decedat, rudele fiind anunţate în urmă cu câteva minute, a confirmat primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu.

UPDATE 3 O nouă explozie s-a produs în mina Uricani în zona tragediei. Toţi cei 15 salvatori au ieşit teferi la suprafaţă după ce au scos din adâncuri cadavrele ortacilor.

UPDATE 4 Conform unui comunicat al CNH, cei cinci decedaţi sunt inginerul Cosmin Calota, 36 ani, conducătorul formaţiei de lucru energetic, Marius Cucu, de 41 ani, şeful de echipă şi electricienii Cornel Borc, Iulian Stoi, ambii de 36 ani, şi Ion Nădrag, de 37 ani. Conform aceleaşi surse, au fost suspendate toate operaţiunile din subteran în urma celei de a doua explozii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.