Disperare cu parfum de puşcărie

Disperare cu parfum de puşcărie

7
DISTRIBUIȚI

Cu fiecare zi disperarea celor care simt că se strânge funia în jurul parului creşte. Cei care simt mirosul de cătuşe după colţ fac orice 42-17177493pentru a compromite cea mai amplă operaţiune antişpagă. Spălătorii de cadavre se înmulţesc, iar metodele prin care acţionează se diversifică – de la înjurături până la pseudo-laude. Totul, într-o încercare disperată de a-i compromite pe investigatorii cu identitate reală sau protejată, cei care au adus probele de rezistenţă împotriva sutelor de vameşi şi poliţişti de frontieră arestaţi sau anchetaţi în libertate. Socoteala este simplă – compromiterea acestora şi transformarea lor în instigatori – infractori ar duce la anularea tuturor probelor strânse de aceştia şi implicit la transformarea dosarelor de corupţie în forme fără fond.


Pentru că pedeapsa pentru infracţiunile de crimă organizată, aderarea la un grup infracţional organizat acuzaţia de până acum, înseamnă pedepse de până la 20 de ani.

Teama cea mare nu este a celor deja arestaţi, ci a celor care zburdă, în continuare, în libertate. Orice cedare a celor care sunt în arest înseamnă, implicit, o probă împotriva lor. Pentru că nu este un secret pentru nimeni că şpăgile strânse în vămi plecau mai departe spre cei care asigurau protecţia reţelelor mafiote. Milioanele de euro scurse în diverse buzunare de-a lungul anilor fac ca miza acestei bătălii să crească în fiecare zi. Într-un fel sau altul este şi vremea deconturilor – e vremea scrisorilor pierdute, a filmuleţelor şi a complicităţilor de budoar, când se întorc cadourile şi protocoalele, când protecţia plătită trebuie sub o formă sau alta întoarsă. Cu cât creşte agitaţia şi numărul fumigenelor cu atât se simte mai tare parfumul de puşcărie printre purtătorii de costume care costă cât leafa pe jumătate de an a unui bugetar cinstit.

7 COMENTARII

  1. Ce se intampla la cele doua televiziuni de stiri legat de scandalul vamilor intrece orice norma de deontologie si bun simt. Pana acum cateva saptamani, se discuta non-stop ca poporul e infometat si nu mai suporta asuprirea Basesciana. De ceva vreme, subit, aceste aspecte nu mai sunt in prim-plan, fiind foarte rar amintite. Acum baietii au alte subiecte de tocat. Se ocupa de apararea sarmanilor spagari.
    Postul apropiat unui ssstimat domn cu sanatatea subreda, care, paradoxal, nu imi provoaca mila, ci ura, a ajuns atat de penibil incat promite permanent prin breakinguri bani la cine ofera informatii despre capii spagii. Pentru cine are ochi si il ajuta capul e lesne de inteles ce se urmareste: discreditarea totala a anchetei in curs, crearea unei asa zise anchete paralele, de presa, incurajarea mituitorilor sa anunte cu prioritate presa, nu institutiile cu atributii specifice si asa cum spune Dragos, spalarea acestor spagari infecti, prin acreditarea ideii ca ei sunt micuti saracutii, luau spagi marunte sa aiba ce pune pe masa si sa plateasca creditele impovaratoare. Se repeta obsesiv intrebarea-cine e regina? tocmai ca lumea sa se se gandeasca non–stop ca Udrea, Blejnar, Basescu, sunt sefii spagii iar astia micii lucrau pentru ei. Lumea astfel ii va compatimi pe sutele de politisti corupti si se gandi doar cine o fi seful lor.

  2. Pai normal ca presa niciodata nu o sa aplaude munca DGA si a Parchetului, pentru ca tot ei au acreditat ideea ca institutiile astea sunt la comanda dictatorului. Si mergand pe linia asta, cum naiba sa fie bun ceva ce a facut la ordinele conducatorului suprem? Pai el a dat telefon la Morar si Kovesi si a zis sa aresteze spagarii, dupa cum se stie. Hmmm, dar sa arestezi spagarii parca e ceva bun, nu? Dar cum sa faca Basescu ceva bun, el isi aresteaza numai adversarii politici! Ceva nu se leaga, atunci se merge pe discreditarea anchetei.

  3. PAI CUM SA ARESTEZE SPAGARII, CA SPAGARII, MAREA MAJORITATE, SUNT INCA ACOLO, IN VAMA MORAVITA, VEZI STURZA, CHIRA DORA,POPA RADU SI ALTII …. VEZI ARTICOLELE DIN PRESA EXISTENTE … SI MULTI ALTII CARE NU AU NICI O TREABA SI CARE SUNT DE MUUUULTA VREME IN VAMA MORAVITA. INCA SE MAI PRACTICA MULTE OBICEIURI VECHI PE ACOLO .. STUDIATI SI O SA VEDETI ….

  4. Aceeasi metoda de a lua spaga se aplica si in vama sarbeasca.Sambata trecuta am fost la cumparaturi, la sarbi.Cand am intrat in vama sarbeasca, un vames sarb, fara nicio rusine, mi-a spus ca la intoarcere sa-i aduc o sticla de cola.L-am ignorat, am trecut iar la intoarcere, o vamesa sarboaica si-a bagat labele in plasele de cumparaturi si s-a autoservit cu vreo doua pungi de napolitate, doua cipiripi si cateva ciocolate.Asa ca…..nu numai in vamele romanesti exista spagari.

  5. Pantru aia de sunt inauntru baiu’ e mare. Pantru aia de sunt afara acu’ se negociaza, se analizeaza, ce nu merge bine, ce incomdeaza.
    Normal ca traba unor agenti sub acoperire este sa stranga probe. Daca erau cazuri de trafic de droguri, procedura era la identica si n’am auzit pe nimeni din presa sa acuze in aceste cazuri investigatorii sub acoperire de faptu’ ca au abuzat sau ca prin activitatea lor au provocat pe cineva sa savarseasca vreo infractiune.
    Pai ce, vamesii si politaii arestuiti erau fete virgine pana sa apara investigatoru’ Voda(‘n Loboda) care sa’i instige la smenuri. Haida de. Vrajeli de Buftea. Pai vericule, in vama, mica ciupeala exista de cand lumea si pamantu’, problema este faptu’ ca acum trebuia sa pice cineva.
    Io vreau sa vad altceva. Daca peste o luna va exista o criza a tigarilor pe piata neagra, atunci actiunile actuale si’au atins scopul si contrabanda cu tigari a primit o lovitura grea. Daca insa peste o luna se vor gasi la discretie tigari pe piata neagra inseamna ca actiunea actuala este un mare fas. Iar contrabandisti mari este alti, care cara tigarile cu tiru’ si nu cu plasa ca amaratii de la Stamora s.a.
    Nu vreau sa minimalizez vina celor arestati. In cartusele lasate de ei sa treaca vama puteau fi droguri, arme, antrax, bacterii si alte „minuni’ daunatoare. Ei prin inactiunea lor si prin faptu’ ca au pus botu’ puteau sa ne puna pe toti in pericol. Putini stiu ca Timisoara este alimentata in proportie de 75% cu apa din Bega, era suficient aruncarea unei sticle cu ceva agenti bacterieni, virusi sau te mai miri ce si atunci sa te tii, nenica. Scelerati si psihopati exista oriunde in lume, iar rostu’ controlului vamal este si impiedicarea unor asemenea grozavii.
    Ca nu se va ajunge la „regina, rege si nici macar la tura” asta este o alta mancare de peste. Dar era necesara o epurare, macar si pentru faptu’ ca au supt destul.

  6. ba mie nu-mi pare rau numai ca au arestat multi vamesi -baieti de comitet . J.e.g.-urile s-au inbolnavit subit si au intrat in medicale inca inainte de inceperea actiunii .Astia sunt „crema” si au fost informati din timp de catre Bucuresti dar ca de obicei au scapat de plasa DNA-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.