EXCLUSIV Cum sunt salvaţi angajaţii Primăriei Timişoara să nu plătească „găurile” date...

EXCLUSIV Cum sunt salvaţi angajaţii Primăriei Timişoara să nu plătească „găurile” date bugetului

1
DISTRIBUIȚI

A devenit o modă ca abuzurile angajaţilor municipalităţii să fie plătite din bugetul local fără ca vinovaţii să fie traşi la răspundere bani ppvreodată. Viceprimarul Adrian Orza s-a întrebat, extrem de revoltat, la ultima şedinţă de consiliu local, de ce la Societatea Drumuri Municipale nu s-a făcut anchetă internă în cazul incidentului care va scoate aproape 300.000 euro din buget. Asta în timp ce un caz similiar a fost descoperit de auditorii Curţii de Conturi la Primăria Timişoara. Garda de Mediu a amendat de două ori municipalitatea pentru că a tăiat mai mulţi copaci de pe bulevardul Revoluţiei fără a respecta legislaţia în vigoare.


Certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire obţinute pentru pentru lucrările de reparaţii de pe bulevard nu prevedeau tăieri de arbori, acest lucru fiind prevăzut într-un al doilea proiect care însă nu a fost niciodată autorizat.

În aceste condiţii, Garda de Mediu a aplicat două amenzi în valoare totală de 110.000 lei. Primăria Timişoara a atacat în instanţă procesele verbale de contravenţie pe motiv că faptele nu corespund realităţii. Tribunalul Timiş a respins, în final, acţiunea municipalităţii. În aceste condiţii, primăria a fost obligată să plătească amenzile. Auditorii Curţii de Conturi au constatat că nu s-a dispus nici un fel de anchetă administrativă pentru a stabili persoanele vinovate de paguba adusă bugetului local. Vinovat de această situaţie a fost găsit primarul Gheorghe Ciuhandu, în calitatea sa de ordonator principal de credite. În nota pe care acesta a dat-o, edilul a susţinut că nu a considerat că nu trebuie să se stabilească responsabilităţi individuale, invocând o ordonanţă de guvern privind regimul juridic al drumurilor şi o expertiză a celor de la Universitatea de Ştiinţe Agricole în care se spune că tăierea unui copac nu poate fi considerată un „impact foarte semnificativ asupra mediului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.