Lotul 3 de la Stamora Moraviţa vrea în libertate pentru că nu...

Lotul 3 de la Stamora Moraviţa vrea în libertate pentru că nu reprezintă un pericol social. UPDATE 1 Cine a scăpat de arest

1
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă este duminică, un complet special al secţiei penale de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost, astăzi, chemat să judece stamora 13 precursurile în cazul unui alt lot de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Stamora Moraviţa arestaţi în dosarul „lotului 140 şpagă”. Cei care sunt acuzaţi de DNA de luare de mită în formă continuată şi asociere la un grup infracţional organizat şi au ajuns în faţa judecătorilor sunt „apărătorii” legii de la Stamora Moraviţa şi Foeni – Şutea Mihai Adrian, Bănuţ Petrişor Bogdan, Tocaciu Francisc, Apostol Darius, Mateş Ciprian Marius,  Porav Ciprian Ionuţ, Ţăpîrdea Andrei, Chevereşan Oliwer, Antoni Dănuţ, Marincu Răzvan, Ardelean Florentin Claudiu, Popa Ioan Cornel, Tănase Cătălin Teodor, Petcov Stoian şi Felecan Radu Cătălin.

Niciunul dintre aceştia nu a vrut să dea declaraţii în faţa instanţei, prevalându-se de dreptul la tăcere sau afirmând că nu mai au nimic de adăugat faţă de cele spuse anterior în faţa judecătorului de la Curtea de Apel. Conform „tradiţiei”, avocaţii apărării au atacat modul în care investigatorul acoperit al DGA şi investigatorii cu identitate reală au obţinut probele, acuzându-i de provocare.


Nu au ratat ocazia de a cere judecătorilor să anuleze probele obţinute de DNA prin intermediul acestora. Avocatul Sergiu Stănilă a cerut eliberarea clientului său, Marius Tocaciu, pe motiv că „propunerea de arestare preventivă este lovită de nulitate. Nu a fost audiat în calitate de inculpat, înainte de a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă”.

De asemenea, situaţiile personale au fost invocate de apărători, dar şi de cei arestaţi. Unul dintre cei aflaţi după gratii a solicitat eliberarea invocând faptul că fiul său în vârstă de cinci ani este bolnav de ciroză şi urmează să fie supus unei operaţii de transplant, în timp ce altul a cerut să fie lăsatr liber pentru că soţia nu poate să-i întreţină pe cei doi copiii din alocaţiile primite de la stat şi mai au şi o rată de 1450 lei la apartament. În ultimul său cuvânt, fostul şef de la Foeni,  Cornel Popa a susţinut că-şi recunoaşte „şi greşelile”, dar a cerut să fie cercetat în libertate deoarece nu reperezintă un pericol social. La fel de nepericulos s-a considerat şi fostul şef de tură de la Stamora Moraviţa, Radu Felecan, care a susţinut că s-a prezentat singur la DNA şi nici nu are cum să influnţeze ancheta. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus eliberarea de îndată a doi dintre cei arestaţi – Stoian Petcov, cel care avea copilul grav bolnav, şi a lui Oliwer Chevereşan. Ceilalţi suspecţi rămân în continuare în arest.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.