Minunile adevărate din capitala contrabandei Stamora Moraviţa

Minunile adevărate din capitala contrabandei Stamora Moraviţa

4
DISTRIBUIȚI

Vama Stamora Moraviţa, capitala contrabandei cu ţigări de la graniţa cu Serbia, a fost, în ultimii ani,  locul unde s-au petrecut scene duty free stamora moravita 1 pincredibile, dar adevărate. Complicităţile existente au făcut ca toate acestea să rămână fără nici un fel de urmări penale, ci cel mult cu pedepse administrative. Asta pentru că  în spatele fiecărui „pion” din vamă există sprijinitori extremi de influenţi – oameni politici sau din MAI. Nu puţine au fost cazurile când  pentru simpli agenţi mutările au venit direct de la Bucureşti.

O blondă, inspector la Poliţia de Frontieră  mutată de la Drobeta Turnu Severin la Stamora Moraviţa, a devenit celebră după ce, în prima noapte când a fost şefă de tură, a plecat acasă cu toată şpaga strânsă – 60.000 euro, adică salariul pe care l-ar fi primit de la stat în opt ani de zile.


Cum colegii păgubiţi nu au avut cum şi unde să o reclame, singurul lucru care s-a putut face a fost să nu i se mai prelungească detaşarea. Un alt şef de tură a ridicat aroganţa pe noi culmi – când îşi termina serviciul se urca într-un BMW X5, se oprea la aeroport şi zbura Bucureşti pentru a dormi în apartamentul pe care-l avea acolo. A fost retras discret după ce în presă a apărut povestea sa. În vremurile în care duty-free-urile funcţionau la capacitate maximă, grupările interlope din Timişoara au dus adevărate bătălii cu localnicii pentru acapararea pieţei.

La un moment dat, pistele vămii s-au transformat în parcări pentru maşinile contrabandiştilor de ţigări care aşteptau momentul pentru a se putea aproviziona. S-a ajuns  până acolo încât un traficant din Stamora Moraviţa i-a pus cuţitul la gât unui agent de la Poliţia de Frontieră chiar în punctul de trecere a frontierei. Niciunul dintre colegii celui ameninţat nu a intervenit. Într-un alt caz, din două maşini au dispărut ţigările de contrabandă, deşi vehiculele au fost puse sub paza poliţiştilor de frontieră. Deşi erau în raza unei camere de supraveghere, agenţii au plecat cât contrabandiştii să înlocuiască cartuşele de ţigări cu baxuri de bere. Vinovaţii au fost pedepsiţo cu mutarea pe fâşia verde.

4 COMENTARII

  1. dar despre tigarile „furate” din camera de corpuri delicte (!?) de la Inspectoratul politiei de frontiera ????????????????????
    se tace chitic ? dar cand o sa fie transferati cu elicopteru la DNA Bucuresti, pensionarii Bardas , fane celular etc etc care stiu multe ca si gura lor o mancat…ceaua

  2. Rog pe cel ce a semnat anterior comentariul sa binevoiasca sa semneze cu numele lui real si sa nu foloseasca numele altor persoane cu atit mai mult cu cit persoana al carui nume se foloseste nu mai este in activitate.
    Chiar daca comentariul este fondat va rog sa nu folositi numele unor persoane care nu au nici un interes sa amestece in asemenea cazuri.
    Exista posibilitatea verificarii si identificarii celui care afiseaza comentarii chiar daca foloseste numele altor persoane.
    Eu daca fac un cometariu am bunul simt sa ma semnez cu numele real

  3. @Av Obirsanu Carmen
    In primul rand, poti sa gasesti un IP (care de multe ori e dinamic), sau un IP extern prin care se conecteaza zeci de calculatoare. Deci nu are nici un fel de relevanta informatia.

    In al doilea rand, esti obligat sa scrii un nume, nu neaparat al tau!

    In randul 3, nu poate sa modifice numele dupa ce a publicat comentariul.

    @comisar obarsanu
    In randurile 4, 5, 6, 7 … mi se ridica parul in cap cand vad cum scrii. Pruteanu saracu’ te-ar fi strans de gat daca ar fi citit comentariul tau …

  4. oricum, pevremea lui bardas nu se facea jaful de acum, ala macar daca nu avea scoala de militie era cinstit. nu a promovat prea multe lepre (cu doua trei exceptii-vezi cazul nicoara&co). bine ar fi daca ne-ar povesti bardas, chirila, daminescu si babuta cum si cine dispunea schimbarile (promovarile la cascaval). De exemplu cine si ce a stat la baza aducerii lui florea, tiriac si panescu(ca sa-i pomenim de aceasta dat doar pe astia) la politia de frontiera? Daca s-ar pocai chirila si ar face dezvaluiri in al doisprezecelea ceas, am intelege cu totii ce se intampla azi. Si, apropo de ce se intampla, interesant ar fi de aflat cand s-a dat verde la jaf si la hotie. oare de ce o fi propus nelu pop lui nica desfiintarea directiilor? pentru efienticizarea activitatii si pentru economie?! dupa ce va ganditi poate ne mai auzim…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.