Primăria Timişoara plăteşte cu dărnicie lucrări niciodată efectuate

Primăria Timişoara plăteşte cu dărnicie lucrări niciodată efectuate

4
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara este mână largă atunci când plăteşte lucrările de investiţii, ajungând să dea bani chiar şi pentru lucrări bani varsaticare nu au fost niciodată efectuate. Auditorii Curţii de Conturi au descoperit mai multe situaţii în care s-au făcut plăţi pentu servicii inexistente. Pentru lucrările  de reparaţii de la Grădiniţa cu program prelungit 22, municipalitatea a încheiat un contract cu Biju SRL în valoare de 679.705, 39 lei, TVA inclus. În urma verificărilor efectuate pe teren s-a constatat că Primăria Timişoara a plătit pentru lucrări care au fost recepţionate, dar care în realitate nu există. Astfel, au fost decontate glafuri mase plastice şi pervarzuri montate la ferestre pe o lungime de 1242 m, dar pe teren s-au regăsit doar 285 m sau au fost decontate lucrări de reparaţii tencuieli în jurul tocurilor şi pervarzurilor pentru suprafeţe inexistente.


Valoareaa estimată a găurii este de 39.862,35 lei. Consilierul Gabriela Viziteu, de la Serviciul Tehnici Edilitare, a explicat în nota dată celor de la Curtea de Conturi că lucrările au fost întârziate din cauza începerii activităţii şi a ţinut să precizeze că „lucrările executate cu excepţia celor neexecutate sunt de calitate superioară”.

Un alt caz unde s-a descoperit că s-au făcut „cheltuieli fără contraprestaţie” este contractul încheiat de primărie cu firma Eurowindow SRL pentru reparaţii construcţii şi reabilitare tâmplărie la Şcoala Generală nr.6 în valoare de 372.218 lei. Aici s-a decontat schelă metalică în interiorul şi exteriorul clădirii pentru suprafeţe şi înălţimi mai mari decât în realitate. „În cazul acestei lucrări nu a fost montată schela metalică întrucât lucrarea a fost efectuată doar până la nivelul etajului 1, aspect confirmat şi de administratorul unităţii de învăţământ”, au constatat auditorii. Prejudiciul estimat în acest caz a fost  de 36.514,53 lei.  Acelaşi consilier a fost găsit răspunzător, dar acesta s-a apărat susţinând că s-au efectuat lucrări care impuneau folosirea aschelelor pentru că s-au efectuat lucrări şi la înălţimi de 7 metri şi că s-au utilizat schele mobile şi fixe.

4 COMENTARII

  1. bla bla bla !!!!!!!!!!!!
    nu se va intampla ninica !!!!!!!!!!!!!!
    primaru ramane primar, secretaru ramane secretar, miut ramane miut, consilieru ramane consilier.
    si banii raman…furati !
    important este ca l-am impuscat pe ceasca si am daramat comunismul.
    ca or venit HOTTTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIIIIII la putere nu mai conteaza.

  2. ………culmea !aceeasi firma BIJU carea renovat si sediul pol locale de pe A .IMBROANE si care a impuscat ptr asta ……2,4 milioane euro…….foarte tare !!!!!!!!!!

  3. Dar plateste cineva aceste hotii? Chiar nu se sesizeaza DNA, procuratura, nimeni? Cum e posibil? Pai un amarat e desfiintat de Garda Financiara pentru 2 gume si astia trag tepe de milioane si nimeni nu le face nimic? Pe astia de ce nu-i ridica nimeni cu mascatii ? Or fi si aici Basescu si Boc de vina?

  4. draga ANA
    uite ca este posibil !
    din doua una:
    sau ziaristii astia care tot descopera presupuse hotii sunt mincinosi sau teoria aia cu institutia coruptiei generalizate la nivel de stat este valabila. desi ceva …scartaie . atat ostafriciuc cat si primaru , secretaru, miut, ciupa si alti salariati din primarie sunt putrezi de bogati(desi au leafa de bugetari !?) dar la alegeri cetatenii ii voteaza tot pe ei , fiindca sunt …cinstiti si cei mai buni. io incep sa redevin comunist. macar atunci, toti hotii astia erau de mult la puscarie, la construit canale sau sapat la sare si nu faceau pe democratii pdl-isti tara-nisti psd-isti etc etc. ca toti din toate partidele au furat pe ruptelea fara exceptie.
    aminteai de DNA procuratura ???
    pai, astia n-au primit case de la ciuhandu & comp. ??????????
    cel putin o buna parte din ei , si inca case de la L 112/1995 la care nu aveau dreptul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.