ŞOCANT De ce nu a fost oprită contrabanda când mergeau din plin...

ŞOCANT De ce nu a fost oprită contrabanda când mergeau din plin duty-free-urile

5
DISTRIBUIȚI

Declaraţie şocantă a vicepreşedintelui PNL, Norica Nicolai, astăzi la Timişoara, legată de contrabanda cu ţigări. Nicolai a salutat duty free 1 pfaptul că au fost declanşate operaţiunile antişpagă din vămile româneşti, dar a susţinut că „aştept să continue lucrul ăsta. Să-i văd şi eu pe cei care beneficiază de bani. Sunt nişte evaluări legate de costurile acestui tip de criminalitate organizată- miliarde de euro. Unde sunt aceşti bani? Nu se regăsesc în vilele vameşilor. Nu fac un miliard de euro. Unde e diferenţa de bani?”.

Întrebată de PRESSALERT.ro de ce în perioada guvernării Tăriceanu nu au fost organizate astfel de acţiuni împotriva corupţiei în vămi şi a contrabandei, în condiţiile în care duty-free-urile funcţionau la capacitate maximă şi şpăgile ajungeau la sute de mii de euro pe tură, Norica Nicolai a dat un răspuns stupefiant: „semnalele publice nu au existat în guvernarea Tăriceanu.


Trebuie să vă spun de ce. Pentru că era bunăstare şi nimeni nu era preocupat în momentul ăla ca să demonstreze nişte lucruri de acest gen. Asta este opinia mea. Nu era interesul în societatea românească, în care fiecare îşi vedea de treburile lui, de afacerile lui, care mergeau bine. În momentul în care lucrurile din punct de vedere economic sunt precare trebuie să dovedeşti că acest tip de criminalitate alimentează conturi”. În plus, vicepreşedintele PNL a explicat că folosirea de investigatori acoperiţi în dovedirea faptelor de contrabandă a fost posibilă doar de anul trecut de când s-a schimbat legislaţia şi a susţinut că „dacă nu se va merge până la capăt în anchetă vom discuta şi peste zece ani despre aceleaşi chestiuni”.

5 COMENTARII

 1. Pai da, a fost bunastare pe vremea lu Tariceanu, s-au dublat pensiile, s-au umflat salariile, tichete, bonuri, prime, au fost lasati sa fure toti si uite unde s-a ajuns. Bine ca recunoaste.

 2. Ce uita multi este faptu’ ca actualu’ sistem de „vamuire” si repartizare a spagii din vami exista din vremea anilor 80. Atunci, vamesii care aveau si o juma de norma ca si ciripitori la ochi albastrii, contribuiau la AVS (Aport Valutar Special). De fapt, vamesii incasau si atunci valuta sau obiecte (tigari, cafea, aur, ciocolata, vegeta etc) de la cei care faceau „micu’ trafic” si o parte se dadea sefului de tura, care la randul lui dadea banii la sefu’ de vama si tot asa pana ajungeau banii in visteria AVS, iar de acolo via Elvetia. Si cine era pana la Revolutie seful AVS? Taman actualu’ ioroparlamentar PD minus L, Draga Stolo. Da. Dragi moshului. Draga Stolo se ocupa cu adunarea valutei din Romania si depunerea ei in conturi din Elvetia. Tocmai de aceea, placandu’i foarte mult valuta a luat dementa si idioata hotarare de a nationaliza valuta in anu’ de gratie 1992. A fost primu’ tun dat de statu’ roman democrat in dauna firavului sistem privat. Apropo, stiti cine a legiferat introducerea TVA in Romania? Raspuns corect: Draga Stolo prin ordonanta 3. titi cat era impozitu’ pe profit pe vremea marelui liberal Draga Stolo? 45 la suta.
  Dar sa revenim la sistemu’ vamal. Asa cum am spus, sistemu’ vamal actual a fost pritocit de securisti ca o masina de facut bani si mai putin ca o institutie de stat. Desi oamenii s’au schimbat, sistemu’ a ramas intangibil. Iar din 1989 s’au schimbat doar buzunarele finale in care au intrat banii colectati in vami. Daca pana in 1996, banii mergeau la FDSN. Dupa 1996 si pana in 2000, banii mergeau la liberali in combinatie cu PD-FSN. Din 2000 si pana in 2004, banii mergeau la PSD, iar dupa 2004, din nou s’a ajuns la combinatia PD (fost FSN) cu PNL. De fapt, si in aceea perioada se pot distinge diverse subperioade, si asta datorita sbuciumului politic generat de ciorcovatzu’.
  Daca nu era accederea Romaniei in spatiu’ „feng shui” nu se punea problema arestarilor din vami nici in mandatu’ (sau mandatele) lui Bo(c)uletz. Iar mai sus de sefi de tura nu se va ajunge. POate unii vor fi sacrificati, dar asta se va intampla doar pentru a fi salvat sistemu’.
  Oricum nu te astepta ca de la un fost procuror sa auzi lucruri enteligente.

 3. Pai nu-i cunoasteti pe mitici cat sunt de flamanzi ?De unde sa aiba ei bani de shooping la Paris Aveau ei vreun interes sa opreasca contrabanda cand lunar valizele burdusite cu euro luau calea Bucurestiului .Credeti ca Tariceanu cel smecher NU STIA DESPRE OPERATIUNEA „a venit vaca” ?Sa fim seriosi .

 4. Increngaturile din sistemu’ vamal sunt mult mai complexe decat ne putem noi inchipui acum. Printre cei care lucreaza in vama gasim oameni promovati de politicieni, de judecatori, de procurori, de avocati colaborationisti ai serviciilor secrete sau colaboratori ai organelor de ancheta (doar se stie ca daca politzaiu’ Pulan sau procuroru’ Ariel au nevoie de un avocat din oficiu suna un colaborationist care sa certifce manariile acestora).
  Un amic de’al meu a ajuns vames datorita unei vorbe bune puse de Mircea Geoana, pe vremea cand acesta era ambasador (pe vremea CDR) iar socrela lui era mare taranista. Un alt bun amic de la vama Foeni ar fi fost ajutat sa ajunga vames de un derector de fabrica din Timisoara. Asa ca io nu cred in gogritza asta cu regina si tabla de sah. Daca tot suntem in domenil sporturilor mintii, cred ca mai degraba sistemu’ vamal se aseamana cu tabla de GO. Acolo conteaza acoperirea unor centrii de putere care te pot duce in final la obtinerea controlului.
  Asa ca din vama multi s’au infruptat iar acu’ fac pe fecioarele virgine. Pai si cu s…a in c…r si cu sufletu’n rai nu se prea poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.