Steaua lui Băsescu Mondialu’

Steaua lui Băsescu Mondialu’

1
DISTRIBUIȚI

O ştire la CNN – fratele lui Obama este naşul copilul interlopului John din Bronx. Imposibil, chiar şi în ţara tuturor posibilităţilor – traian si mircea basescuStatele Unite ale Americii. Dar nu şi în România, unde Bercea Mondialu’ a devenit simbolul crimei organizate în guvernarea portocalie. Pentru că definiţia cea mai răspândită pentru crimă organizată este legătura dintre infractorii şi reprezentanţii autorităţilor statului, protecţia primită din partea acestora permiţându-le interlopilor să-şi dezvolte activităţile ilegale. Nu este vina cefei late Bercea că Mircea Băsescu i-a ţinut copilul în braţe când el arunca fără număr cu milioanele-n apa  de botez ca un cocalar adevărat sau că toate televiziunile l-au dat în direct când lega salba de galbeni în jurul gâtului soţiei preşedintelui României. Cu tupeu, Mondialu’ şi-a jucat propria carte ca să-şi maximizeze protecţia şi imaginea care să-i permită să-şi continue acţiunile ilegale.


I s-a pus „frână” doar când a dat cu cuţitul.

Într-un stat normal, dorinţele lui Bercea ar fi rămas la stadiul de vise. Pentru că ar fi intervenit acele filtre absolut normale, care au, în primul rând, rolul de a proteja imaginea preşedintelui, ca reprezentant al României, nu ca persoana fizică Traian Băsescu, nu s-ar fi ajuns la aceste situaţii aberante. A nu ţine cont de minimele reguli a devenit pentru Băsescu un mod de viaţa ca preşedinte. Adevenit o marcă înregistrată similară cu abuzul bunului plac. Dincolo de toate există şi nişte puncte comune între Bercea şi bărbaţii familiei Băsescu. Cum Bercea a dovedit că se pot construi palate fără autorizaţie şi ridica un imperiu financiar din nimic, aşa şi Traian Băsescu a arătat naţiunii că poate să-i ţină spatele Robertei Anastase la furtul de la numărarea voturilor pentru legea pensiilor sau că favorita Elena Udrea poate să crească politic cât alţii în două vieţi. Nu-i nici o diferenţă între modul cum gândeşte Bercea care-şi loveşte duşmanii cu maşina sau cu pumnul pe un de-i prinde şi fratele preşedintelui care se oferea să-i facă mormânt lui Mugur Ciuvică într-o livadă. În timp ce steaua lui Bercea Mondialu’  pare a apune prin arest, cea a lui Băsescu străluceşte tot mai tare. Numai ieri, Mircea Băsescu le-a transmis, la televizor, procurorilor că e cam riscant să scrie de rău prin referate despre prietenul său vameşul acuzat că era omul mafiei arabe din Portul Agigea. Atitudine de Mondial. Băsescu Mondialu’.

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce a primit mandatu’ de arestare, Bercea Mondialu’ m’a sunt de la bulau. Este a treia oara cand vorbim. Prima data m’o sunat el sa ma roage in lacrimi sa’i botez un puradel. L’am refuzat. A doua oara l’am sunat je. Sa’l intreb daca o’nebunit, sa’l sustina pe dictachioru’. M’o dracuit.
    A treia oara, m’o sunat el. Acu’. Dupa arestuire. Si mi’o zis:
    „Cine face ca mine, ca mine sa pateasca, haoleo mancatzash. Tatuca mi’o zis ca in viata sa maferesc de omu’ span si de omu’ ciorcovatz, pupatzash portofelu’ mai aburici. Nu l’am ascultat, firar capu’ meu de prost. M’am inhaitat cu chioru’ s’am crezut ca o sa ma scoata la greu, havelo baftalo. Da el doar cand o avut nevoie de voturile mele s’ale tziganilor mei, o stiut sa ma caute, pica’i’ar outzele. Si io ca fraieru’ i’m dat la Maricica s’o salba cu galbini d’aia mari, ardei’ar matzele de soldoveanca. Si i’am mai dat o salba si mai mari lu’ Nutzyca, ca o zis ciorcovatzu’ ca nu poate sa se afiseze cu ea, inca. Iar grasanu’ de frati’so o vinit doar la bairam, sa mananca si gura lui ceva, slabi’ar ca o scoba. O vinit, o mancat pana o crapat si o baut o lada de vizichi d’ala bun, stai’ar in gat.
    Io ca fraieru’ le’am dat voturi, le’am dat galbini, le’am dat bani, le’am dat de toate. Iar ei mi’au dat bot. Le’am dat ogeacuri, unde sa sh’o puna ciorcovatzu’ cu joiana lui. Si ce folos. Cand o fo sa ma ajute ei. O inchis telefoanele sau sh’o pus ciorcovatzu’ pe ala, Turban sa raspunda’n locu’ lui la telefon. Da’ las ca vin ei la stabor, firar capu’ lor de tzigani tradatori. O sa’i judecam noi.”
    Atat o putut bercea mondialu’ sa’mi spuna ca dupa aia convorbirea s’o intrerupt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.