Un inginer supărat a pus steagul piraţilor pe sigla foştilor angajatori. Vezi...

Un inginer supărat a pus steagul piraţilor pe sigla foştilor angajatori. Vezi câţi ani de puşcărie riscă

0
DISTRIBUIȚI

Un inginer programator a ales să se răzbune pe firma unde a lucrat, blocându-i accesul la un domeniu pe care societatea îl avea hacking 11peGoogle Apps. Răzvan P., de 29 ani, este acuzat de faptul că a modificat, fără drept, parolele de acces la  domeniul respectiv, creând o adresă de e-mail neautorizată pe acest domeniu. Prin intermediul acestei adrese a trimis o serie de e-mail-uri, care conţineau diverse informaţii confidenţiale culese dine-mail-urile  membrilor echipei de management, inclusiv date financiare, date despre salarii şi alte informaţii despre companie.

Ca orice „spărgător” care se respectă a modificat sigla companiei, înlocuind-o cu un steag al piraţilor cu celebrul cap de mort.


Din investigaţiile specialiştilor de la Brigada de combatere a crimei organizate Timişoara a reieşit că, în perioada octombrie 2010 şi până în februarie, suspectul a accesat în mod abuziv şi o bază de date de recrutare, un serviciu la care firma unde el a fost angajat este abonată. Folosind numele de utilizator şi parola obţinută ilegal, au fost efectuate căutări în bazele de date şi utilizate credite pentru vizualizarea CV-urilor din pachetul achiziţionat de firmă, fiind modificată adresa de contact din contul respectiv. Inginerul a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, modificarea, ştergerea sau deteriorarea de date informatice şi restricţionarea accesului la aceste date, fiind cercetat în stare de libertate. În cazul în care va fi găsit vinovat riscă între 3 şi 12 ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.