Ajutoarele de la stat, în funcţie de membrii familiei

Ajutoarele de la stat, în funcţie de membrii familiei

0
DISTRIBUIȚI

Liberalii pregătesc o serie de modificări pentru momentul în care vor ajunge la guvernare, fostul ministru al Muncii, Mariana multicolored crowd #2Câmpeanu, declarând, astăzi, că se intenţionează inclusiv modificarea modului de acordare a ajutoarelor sociale. „Şi în domeniul asistenţei sociale dorim să schimbăm principiul pe baza căruia a funcţionat până acum –  să nu se îndrepte către persoana fizică, ci către familie. O familie are mai multe nevoi decât o persoană.  Intenţiile noastre sunt îndreptate cu preponderenţă către familie. Părinţii să nu mai fie grevaţi de problema îngrijirii copiilor şi să poată urma o carieră. Alocaţia de 42 de lei, nu mai poate să rămână mult timp. Ideea pe care o avem este să analizăm nevoile unei familii şi să acordăm deductibilităţi fiscale în funcţie de numărul de copii, în funcţie dacă au în îngrijire bătrâni, dacă au în îngrijire persoane cu handicap. Trebuie să cuprindă integral nevoilor familiei şi nu pe fiecare domeniu în parte”, a susţinut vicepreşedintele PNL.

Un alt proiect vizează modificarea legislaţiiei din domeniul pensiilor, schimbând principiile care stau la baza acestei legi.


Fostul ministru a susţinut că „bazându-ne în continuare pe contribuţii şi devenind într-adevăr pilonul de bază şi de susţinere a acestei legi, ea trebuie să îşi schimbe modul de acumulare a banilor şi de repartizare a acestora. Această înţelegere între generaţii, că generaţia de azi plăteşte pensia pentru generaţia de ieri nu mai poate să reprezinte un un principiu în noua ordine mondială şi economică. Şi de aceea propunerea noastră e ca şi pilonul 1, respectiv sistemul public de pensii, să fie bazat tot pe acumulare, respectiv contribuţiile să fie acumulate în conturile personale ale celor care contribuie la acest fond de pensie. Să reprezinte pe perioada de acumulare un fond de investiţii folosit ca atare şi nu redistribuit şi prin beneficiile care se obţin printr-un cont de investiţii, contul respectivei persoane să devină crescut. Orice persoană devine  responsabilă de viitorul ei, ştie exact care este suma pe care a acumulat-o şi care sunt beneficiile care s-au acumulat la acea sumă şi va putea să îşi facă singură calculul dacă pensia din sistemul public plus pensia din pilonul 2, cea administrată privat, îi ajunge sau nu. Şi atunci va putea decide în cunoştinţă de cauză dacă îşi va mai face o pensie privată sau foloseşte alte sisteme de acumulare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.