Averea noului şef al biroului vamal Moraviţa

Averea noului şef al biroului vamal Moraviţa

0
DISTRIBUIȚI

ANAF a anunţat, astăzi, printr-un comunicat mai multe schimbări efectuate la mai multe puncte vamale din ţară care au fost vames 1 plovite de tsunami-ul antişpagă al DNA. Printre cei schimbaţi din funcţie se numără şi şeful biroului vamal Stamora Moraviţa, Ştefan Prisecariu şi cei patru  şefi de tură. În mod ciudat la vama Naidăş, unde DNA a operat, de asemenea, arestări masive în rândul vameşilorcomplici ai contrabandiştilor de ţigări, şeful biroului, Gheorghe Milutin( trimis în judecată de DIICOT pentru complicitate la contrabandă cu gruparea condusă de primarul PD-L din Pojejena Omer Radovancovici) a rămas în funcţie, fiind schimbaţi doar şefii de tură. Modificările au fost făcute de ANAF pentru „eficientizarea activităţii” din vămi. De asemenea, s-a anunţat că în perioada următoare vor fi finalizate şi controalele care vizează activitatea direcţiilor regioanale, urmând să se se ia măsurile ce se impun în funcţie de cele constatate.


Aurel Mătiuţ, şeful Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, s-a internat în spital imediat după arestările masive, ulterior fiind acuzat de un patron din Ploieşti că a cerut şpagă pentru el şi pentru Sorin Blejnar, şeful ANAF, pentru a asigura protecţia unor importuri de uleiuri minerale. Între timp, Mătiuţ şi-a revenit şi s-a întors la serviciu.

Comunicatul ANAF nu precizează, însă, cine sunt şi noii şefi, reprezentanţii biroului de presă susţinând că de abia, mâine, vor putea să dea mai multe informaţii. Mai multe surse au confirmat pentru PRESSALERT.ro că şef al biroului vamal Moraviţa a fost numit Ionel Mateescu, care până acum a fost la DJAOV Timiş, şeful biroului produse accizabile, acesta fiind şi singura propunere plecată spre Bucureşti. Conform ultimei declaraţii de avere, acesta are împreună cu soţia sa o casă de 90 de metri pătraţi şi un teren de 250 de metri pătraţi în Timişoara, un teren intravilan de 3304 metri pătraţi în localitatea Şag  şi 3,6 hectare de teren agricol la Recaş. De asemenea, Mateescu are două maşini  – un Volkswagen din 2006 şi un Ford din 1995. Veniturile sunt salariile obţinute de Mateescu de la Vamă şi de soţia sa de la Consiliul Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.