Cine împarte dreptatea – judecătorul chiulangiu şi magistratul prietenul avocatului

Cine împarte dreptatea – judecătorul chiulangiu şi magistratul prietenul avocatului

6
DISTRIBUIȚI

Judecătorii şi procurorii din vestul ţării au fost vizaţi de 6% din plângerile care au ajuns, în 2010, la Consiliul Superior al justice 12Magistraturii, conform raportului făcut public de Inspecţia Judiciară. Mai precis au fost 162 de petiţii care au vizat activitatea judecătorilor din judeţele Timiş, Arad şi Caraş Severin, aceştia fiind acuzaţi cel mai des pentru modul de instrumentare şi soluţile pronunţate în dosare, nerespectarea normelor de procedură, temporizarea procedurilor sau redactarea cu întârziere a hotărârilor. Împotriva procurorilor care se află pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, anul trecut, au fost depuse 52 de sesizări pentru nerespectarea normelor de procedură şi soluţia pronunţată, temporizarea procedurilor sau atitudine nedemnă.

Una dintre acţiunile disciplinare l-a vizat pe un judecător de la Tribunalul Caraş Severin acuzat de faptul că „că a participat la judecarea şi soluţionarea unor cauze, în perioada 15.06.2009 – 15.06.2010, în care avocatul unora dintre părţi a fost domnul B.N., persoană cu care doamna judecător întreţinea o relaţie de prietenie cu caracter notoriu, ce a provocat discuţii pe această temă, cu consecinţa afectării imparţialităţii, demnităţii şi prestigiului funcţiei de judecător”.

Un alt magistrat de la Judecătoria Timişoara a fost acuzat de mai multe înccălcări ale statului magistratului- Mai exact, în sarcina sa reţinut că ” a refuzat în mod nejustificat să participe la judecarea dosarelor nr.


7653/325/2009, nr. 6764/325/2009 şi nr. 13533/325/2009 care aveau termen de judecată la data de 1 iulie 2009, deşi era prezent în instanţă. Cea de-a doua abatere disciplinară reţinută în sarcina judecătorului se referă la redactarea încheierilor de şedinţă cu elemente ce nu sunt prevăzute de lege, încălcând astfel dispoziţiile art. 305 Cod procedură penală, text de lege care stabileşte că în cauzele având ca obiect verificarea stării de arest, acestea se judecă în camera de consiliu şi a impus grefierei să modifice încheierile de şedinţă din data de 24.06.2009, în sensul de a fi trecut: Preşedinte – Specializare civil”. La acestea s-a adăugat absenţele nemotivate de la serviciu în două zile când era planificat în şedinţă de judecată şi atitudinea necolegială manifestată faţă de unul dintre grefierii de şedinţă „incompatibilă cu obligaţia de respect şi bună credinţă, de calm, răbdare şi politeţe pe care un judecător trebuie să le manifeste cu toate persoanele cu care vine în contact, în calitate oficială”.

În acelaşi raport se vorbeşte despre gravele deficienţe constatate în urma controlului efectuat, la sfârşitul anului 2009, la Judecătoria Timişoara şi propunerea de revocare a preşedintelui instanţei de atunci, Cristina Găină, care, însă, şi-a înaintat demisia. Faptele reţinute în sarcina judecătorilor bănăţeni sunt întrecute de faptele colegilor magistraţi de prin ţară, care au fost acuzaţi  că au intervenit să aibă un regim preferenţial după ce au fost afectaţi de inundaţii, s-au folosit de funcţii pentru a face lobby pentru rude  sau că au facut înţelegeri cu oameni politici.

6 COMENTARII

  1. De ce nu spuneti direct Papusa Barbie de la Tribunalul Caras Severin pe numele de scena Rodica Magurean amanta lui Barac Nicolae
    In plina sala de sedinta un avocat i-a imputat relatia imorala in care s-a antrenat cu sotul propriei sale sefe. Obraznica de judecatoare isi arunca pletele blonde pe spate si radea.Asemenea specimen inca mai judeca.
    A doua situatie se refera la o neintelegere intre conducerea judecatoriei locale si o judecatoare care acum s-a pensionat Atat si nimic mai mult
    De ce nu spuneti de cei doi judecatori cu tulburari psihice de la Judecatoria Timisoara Nica Felix cu manifestari schizoide si Mircea Todor de la Tribunal pe langa care atunci cind treci trebuie sa-ti pui mana la nas ca pute a nespalat.
    De ce nu spuneti de judecatoarea Popovici Cristina care este total paralela cu dreptul civil Face crize de isterie in plina sala de judecata si imputa avocatilor ca da solutii gresite pentru ca nu ii spun ei cum sa motiveze.

  2. Exact cum am mai spus’o. Judecatoru’ Vanish, procuroru’ Ariel, executoru’ Domestos, notaru’ Cilit, avocatu’ Johnson baby au pus’o de o mica marlanie. Daca ai avut „norocu'” sa intri in morisca lor iesi sifonat, de nu te vezi.
    Grav este ca unii „spalatori de cadavre” se gasessc sa laude pe cate un avocat Johnson baby si sa’l urce la slavi de zici ca Alexandru Machidon era mic copil pe langa ipochimenu’ avocat. Se intampla sa apara saptamanl cate un articol laudativ la adresa „lu’ avocat’ peshte prajit” de zici ca in zona asta altu’ mai falos si mai competent nu se exista.
    In palatu’ de (in)Justitie sa te fereasca dumnezeu sa ai de intrat, ca intrii om si iesi fiara. Marea majoritate a ipochimenilor ce misuna in acel areal, incep sa capete acealasi facies si aceasi privire a sobolanului hamesit, care chiar daca are mai vrea, si aduna, si aduna. Dupa un timp nu mai poti sa’i deosebesti unii de ceilalti, judecatori, grefieri, procurori, executori, avocati, notari, lichidatori toti evin o apa s’un pamant.

  3. In 21 septembrie 2009 am fost agresata de un grup de tigani si am formulat plingere penala Am indicat persoana vinovata,m-am supus probei cu testul poligraf la circa 3 luni de la incident Dupa sapte luni a fost finalizat dosarul de catre politie sub supravegherea procurorului Mirea A mai stat dosarul vreo 3 luni la registratura parchetului pina a fost inaintat procuroarei,pentru ca dupa 4 luni in urma unui articol din presa sa isi aduca aminte procuroarea de dosar
    Dupa un an si cinci luni procuroarea restituie dosarul la politie in scopul supunerii la testul poligraf a tuturor martorilor adica atit martorii tigancii cit si echipajul SMURD, politie interventie
    mai mult procurorii sint deranjati de ce nu imi retrag plingererea formulata impotriva tigancii ca oricum ea ar vrea sa ne impacam
    Am solicitat copia filelor 104-106 din dosar insa de teama ca sa nu folosesc aceste inscrisuri in fata autoritatilor germane facind dovada ca tiganii care beneficiaza de ajutor social in Germania au proprietati in Roamnia, procurorul sef Brasoveanu si procuroarea Mirea refuza sa le elibereze. Justificarea procurorului Brasoveanu este ca oricum tiganii vor impacare si sint vecinii lui
    Intrebare In ce modalitate a supravegheat procuroarea Mirea dosarul timp de 17 luni daca in dosar nu s-au administrat probele cerute
    Ce valoare mai are testul poligraf dupa un an si sase luni si cum se pot compara rezultatele testului efectuat dupa 18 luni cu cele ale testului dupa 3 luni la aparate diferite?
    Nu va dura mult si este posibil ca tiganii sa agreseze un procuror sau un judecator. Ma gindesc doar ca cel agresat ar putea fi unul inocent pentru ca altfel m-as bucura

  4. Sa moara toți Judecătorii și Procurorii , ce nevoie avem de ei noi avocații,o sa facem bani și fără ei ,m-am saturat să ii văd pe ei sus și pe noi jos ,parca ar fi profesori și noi elevi .
    Până când îi mai suportăm în sala de judecata sa ne dea lecții, și sa ne faca de râs în fața pârților .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.