Daniel Urs, piromanul de la Catedrală: „mă duc la puşcărie cu zâmbetul...

Daniel Urs, piromanul de la Catedrală: „mă duc la puşcărie cu zâmbetul pe buze şi cu lacrimi în ochi”. UPDATE 1 Decizia instanţei

7
DISTRIBUIȚI

Fostul angajat al Primăriei Timişoara, Daniel Urs, cel care a dat foc altarului Catedralei Mitropolitane, a cerut, astăzi, Tribunalului daniel urs 1 pTimiş să fie eliberat din arest pe motiv că „m-am liniştit”. După câteva minute, însă, Urs a devenit extrem de agitat, când a început să-şi justifice gestul. „Am dat foc în Catedrală pentru că este un loc simbolic. Am vrut să protestez pentru că, la catedrală, în 1989, senatorul de acum Ilie Sârbu a închis uşile în faţa celor care erau pe trepte împreună cu patriarhul Daniel. A fost o manipulare cu regele Mihai, cu Dinu Patriciu. Şi eu am fost la revoluţie cu tata. Aveam şase ani. Voi aduce un martor, un fost ofiţer de Securitate, pe Ciupercea Dumitru, care va depune mărturie. Am ajuns să fiu sclav în ţara mea. Condiţiile sociale sunt ca acum 20 de ani. Am vrut ca prin gestul meu să trag un semnal de alarmă. Să iasă lumea în stradă, nemanipulată de data aceasta”, a susţinut incendiatorul în faţa celor trei judecători.

Daniel Urs a spus că „am cerut Parchetului General şi CSAT să-i aresteze pentru înaltă trădare pe cei care vând ţara la FMI şi la americani”.


 O altă explicaţie a gestului său a fost legată de „Ciuhandu care e un interlop” şi de faptul că „în Primăria Timişoara se fură în mod organizat şi sistematic de 20 de ani. M-au dat afară după ce m-au umilit pentru că nu am vrut să fur. Am spus toate astea şi la Televiziunea Europa Nova. Am fost la DNA, dar acolo mi-au spus că n-au ce face dacă n-am hârtii să dovedesc”. Urs a declarat că nu a vrut să facă rău  nimănui şi că se aştepta să fie arestat, aşa că a venit la Catedrală cu bagajele pregătite pentru detenţie. Singurul regret al piromanului este că „s-a ajuns la asta”, dar le-a spus judecătorilor „mă duc la puşcărie cu zâmbetul pe buze şi cu lacrimi în ochi dacă este asta trebuie să fie singura cale ca să se afle adevărul”. Procurorul de şedinţă a solicitat ca Urs să rămână în arest deoarece „o eventuală lăsare în libertate ar duce la noi fapte” deoarece solicitările piromanului nu au fost îndeplinite. În ultimul său cuvânt, Urs a afirmat că „nu sunt un pericol social, Am făcut-o pentru toată lumea. Toţi sunt interlopi, toţi fură în stil organizat”. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

UPDATE 1 Tribunalul Timiş a respins recursul lui Daniel Urs care rămâne arestat cel puţin până la expirarea mandatului de arestare preventivă pe zece zile.

7 COMENTARII

 1. @aburici de aburici
  Gradina lu’ Dumnezeu e mare, asa ca e destul de greu sa faci un gard care sa’i tina pe toti. Mai ales in perioada de criza, cand nu ai suficiente resurse.
  Ca multe din cele spuse de asta au un sambure de adevar, e OK. Problema e ca nu poti sa dai foc la o biserica, doar pentru ca sa atragi atentia asupra ta sau asupra hotziilor facute de unii si altii.
  Asta daca vroia sa aiba vreun efect actiunea lui, trebuia sa dea foc la casa aluia pe care’l acuza de furt sau de cine mai stie ce. Care era suferinta lu’ Papa Sarbu ca disparea catedrala prin foc, sau care ar fi fost suferinta lu’ Daniel, Ciuhendu et comp. N’aveau nici o aplecare. Eventual se apucau cu voiosie de reconstructie si mai puneau de un rand de comisioane.
  Ca sistemu’ din Romania este facut in asa fel, incat sa’ti iei campii cu dreptatea in mana este adevarat. Dar trebe sa mai ai o tzara de discernamant si sa evaluezi corect urmarile unei actiuni.

 2. Nu e nebun deloc , noi suntem nebuni ca-m trait atatia ani si traim in continuare cu speranta ca vor veni zile mai bune , NUUU oameni buni zilele bune noi trebuie sa n-i le facem !!Desteapta-te Romanie !!!!

 3. Nu e nebun. Chiar il cunosc de mult timp si il sustin. Tara asta e plina de hoti…dar am o presimtire ca asta stiati deja….”sa traiti bine”…sau?

 4. De mă voi întoarce pe mulți am sa * propesc* și eu vă promit din suflet …nu mai simt nici un fel de durere fizica….singura durere pe care o mai simt in suflet….mă doare inima când văd că voi toți ….popor roman sunteți niște LASI de cea mai joasa speță….s ți fie rușine popor roman …dar îți meriți soarta ….semnează Urs Daniel ….REGE AL ROMÂNIEI MARI SI UNITE !!!!!!!!!

 5. DNA nu vrea să-i prindă, de 30 de ani, pe hoţii de la Primăria Timişoara. Probele nu e neapărat să le furnizeze Ursu, pot şi ei să le obţină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.