Cine este cercetat prealabil şi cine scapă cu avertisment la Poliţia de...

Cine este cercetat prealabil şi cine scapă cu avertisment la Poliţia de Frontieră Timiş după controlul IGPF

5
DISTRIBUIȚI

Inpectoratul General al Poliţiei de Frontieră a decis cercetarea prealabilă a opt ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Poliţiei de POLITIA DE FRONTIERAFrontieră Timiş, inspectorul şef demisionar, comisarul Cornel Iureş şi adjunctul acestuia Ioan Mudure, primind atenţionări. Controlul a fost început după ce în urma operaţiunii DNA au fost arestaţi zeci de poliţişti de frontieră acuzaţi că au primit mită pentru a-i sprijini pe contrabandiştii de ţigări.

În urma anchetei s-a decis cercetarea prealabilă a şefului de la combaterea infracţiunilor transfrontaliere, subcomisarul Iosif Nicoară, şeful STCS, comisarul şef Marius Dinu, şeful sectorului Moraviţa, comisarul şef Vasile Turda, adjunctul şeful sectorului Moraviţa, comisarul şef Tudorică Marian, şeful PCTF Moraviţa, comisarul şef Dan Rovinar, adjunctul şefului sectorului Deta, comisar Gheorghe Slabu, şeful sectorului Cruceni, Constantin Poiană şi a unui ofiţer specialist de la Cruceni, comisar şef Apetrei Ioan.


Toţi aceştia sunt acuzaţi de faptul că au dovedit  „neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş şi sectoarelor din subordine, constând în ineficienţa controalelor desfăşurate şi a muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, precum şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare”. În urma cercetării prealabile, aceştia riscă de la o mustrare până la darea afară din Poliţia de Frontieră.

Alături de Iureş şi Mudure, alţi 10 ofiţeri şi un agent, din cadrul IJPF Timiş, S.P.F Deta, Cruceni şi Sannicolau Mare, au fost atenţionaţi cu privire la modul de îndeplinire al atribuţiilor de serviciu, urmând ca activitatea acestora să fie reevaluată. De asemenea, şeful Poliţiei de Frontieră Române a aprobat demisiile din funcţie depuse anterior de şeful IJPF Timiş, adjunctul şefului de inspectorat, şeful sectorului Moraviţa, adjunctul şefului Moraviţa, şeful PTF Moraviţa şi şeful Biroului S.C.T.F. din IJPF Timiş. În următoarele zile, urmează să fie anunţaţi şi cei care vor fi împuterniciţi la comanda inspectoratului.

5 COMENTARII

  1. Bai, nene io m’is satul de aburelile lu’ je.
    Pai, dupa cum mi’o zis mie Nea Mitica, carele la vremea lui o fo mare jmecher la frontera, la graniceri, chestiunea cu demisia suan in felu’ urmator: Cand vine controlu’ iti dai demisia, asa de fenta. Pune aia de la Bucuresti pe unu interimar, iar tu in timpu’ asta liber, poti shobolanii in voie pentru a prinde un alt post mai caldutz, dar putin mai retras de ochii publicului. Dupa ce trece valu’, aprox vreo doi ani, te infigi din dou la un post caldutz.
    Jmecher mare, nea Mitica. Si cand ma gandesc ca a pornit de la Banloc, ca sef de pichet si a ajuns pana la Cimisoara mare sef, dupa ce a fo mare sef la Deta si Sannicolau. Pai, astia d’acu nu ajung nici macar pana la genunchiu’ broastei ce statea langa nea Mitica. P, atunci se facea comert adevarat cu sarbii, sare, vegeta, ciunga, blugi, transfugi, iar dupa nouazeci benzina cu vagonu’.Nici macar contrabandistii de acu’ nu se pot compara cu aia din trecut. Iar vamesii si politaii actuali este copii palide si descarnate. De, unde nema putirinta ce mai chicirez galceava. Astia de acu’ este multumiti ca primesc meniu fix de la popota de pe Lipovei cu zece lei, ala normal si opt lei, meniu de post.

  2. hallo fimeie ! (cu tine vb VALERIE draghe !)
    hai lasa-l pe dumnezau sa-si vada de ingerii lu dumnealui, fiin’ca „copiii” aia de care zici sunt niste talhari nelegiutzi care merita ani grei de puscarie. si tot’odat ce-or furat sa deie ‘napoi la poporu’ roman. inclusiv viloaiele si masinile de fitze pt. care cetateanu de rand ar trebui sa munceasca 10 vieti, iar dansii (adica talharii !!!) le-or trebuit 1-2 ani sa le aibe, SA FIE CONFISCATE !!!!!!!!!!!
    asa ca draghe VALERIE ciocu’ mic si du-te la aia la vorbitor sau arunca-le chiftele cu prashkia, ca vor sta colo’shia ani multi !!!!!!!!

  3. Pt.DRAKU:”Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!!!”.Stai tu linistit ca ei tot in viloaie vor sta si tot masini de fite vor conduce.Ai grija de tine sa nu mori de inima rea si intalneste-te cu VALERIA sa-ti dea si tie niste chiftele ca poate te-ai plictisit de la atata rahat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.