Clanurile universitare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie au apărut „prin...

Clanurile universitare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie au apărut „prin muncă, băi”

11
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara este celebră pentru clanurile universitare, care adună lalolaltă dragulescu2 ppărinţi, copii şi chiar gineri.  Argumentul? “Unde vreţi să lucreze dacă este o singură universitate de medicină în Timişoara?”, s-a apărat unul dintre profesori.

La fel ca şi în cazul Politehnicii, legăturile de familie între profesori încep încă de la funcţiile cele mai importante din UMF. Trei din cei cinci membrii aflaţi la conducerea Universităţii lucrează alături de soţul, soţia sau fiica. Astfel, Ştefan Drăgulescu, rectorul aflat la cel de al trelea mandat în fruntea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” şi deputat PD-L, este şi şeful Disciplinei de Cardiologie, Cardiologie Intervenţională şi Electrofiziologie. Denise Aurora Drăguleascu, fiica rectorului, este asistentă la aceeaşi disciplină. “Este dreptul fiecărui cetăţean al României să lucreze unde vrea. Aşa cum dumneavoastră aveţi dreptul să lucraţi unde vreţi şi ea are acest drept. Nu este un regim totalitar”, a explicat Ştefan Drăgulescu. Pompilia Dehelean este prorector şi profesor la Disciplina de Psihologie iar soţul său, Mircea Dehelean este profesor în cadrul aceleiaşi Discipline. Prorectorul Dan Poenaru este  şeful Disciplinei de Ortopedie, iar soţia sa, Mărioara Poenaru, este profesor la Disciplina de O.R.L.

Dan Păşcuţ este profesorul care deţine recordul în ceea ce priveşte numărul membrilor din familie care lucrează alături de dânsul în cadrul aceleiaşi facultăţi. Acesta este şeful Disciplinei de Obstretică – Ginecologie iar soţia sa, Magda Păşcuţ este şeful Disciplinei de Radiologie şi Imagistică Medicală, fiica, Iulia Raţiu, medic specialist, asistent universitar la Clinica de Gastroenterologie; fiul, Dan, preparator universitar Clinica de Cardiologie din Spitalul Judeţean; ginerele, Adrian Raţiu, medic specialist, asistent universitar la Clinica de Obstretică şi Ginecologie II, conform informaţiilor din CV – ul medicului Dan Păşcuţ. “Lucrează toată familia pentru că au dat examene corecte şi le-au luat. Fiul nu mai lucrează, o să plece în Germania peste două săptămâni. Este moştenirea asta, fiecare copil vrea să urmeze ce au făcut părinţii”, a spus Dan Păşcuţ.

La Facultatea de Medicină Dentară, Dorin Bratu este şeful Catedrei 35 din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, soţia Elisabeta Bratu este profesor la Disciplina de Pedodontie iar fiul Emanuel Adrian Bratu lucrează pe postul de conferenţiar la Disciplina de Implantologie Orală şi Restaurări Protetice pe Implante.


“Am ajuns prin muncă, băi, prin muncă am ajuns. Fiul meu ajungea sigur să fie asistent la facultate chiar dacă nu eram tatăl lui. În toată lumea asta părinţii tâmplari îşi fac copii tâmplari, inginerii – ingineri şi doctorii – doctori. Numai tâmpiţii rămân acolo unde eşti tu”, a răspuns foarte nervos Dorin Bratu. Alte familii din Universitatea de Medicină şi Farmacie

Gheorghe Mihălaş este şeful Disciplinei de Informatică Medicală iar soţia sa, Georgeta Mihălaş este profesor la Disciplina de Fiziologie.

Viorel Şerban este prodecan şi profesor la Disciplina de Medicină Internă iar soţia sa, Margit Şerban este profesor la Disciplina de Pediatrie.

Doru Vâlceanu este şeful Disciplinei de Urgenţe Medicale iar soţia sa, Anca Silvia Vâlceanu este conferenţiar la Facultatea de Medicină Dentară.

Eugen Boia este profesor la Disciplina de Chirurgie Pediatrică iar soţia sa, Mărioara Boia este conferenţiar la Disciplina de Peuricultură şi Neonatologie.

Carmen Cristescu este decanul Facultăţii de Farmacie iar soţul său, Alexandru Cristescu este şeful Disciplinei de Fiziopatologie.

Mihai Ionac este şeful Disciplinei de Microchirurgie iar soţia sa, Adina Ionac este conferenţiar la Disciplina de Cardiologie, Cardiologie Intervenţională şi Electrofiziologie.

Andrei Moţoc este prodecan al Facultăţii de Medicină iar soţia sa, Marilena Moţoc este conferenţiar la Disciplina de Biochimie.

Smaranda Rodica Gotia este profesor la Disciplina de Fiziologie iar fiica sa, Laura Gotia este asistent la aceeaşi Disciplină.

Hortensia Ioniţă este şeful Disciplinei de Hematologie iar nora sa, Ioana Ioniţă este preparator în cadrul aceleiaşi discipline.

Gheorghe Gluhovschi este şeful Disciplinei de Nefrologie iar fiica sa, Cristina Gluhovschi este asistent la aceeaşi disciplină.

Liviu Matcău este profesor la Disciplina de Neurologie iar fiica sa, Diana Carmen Matcău este preparator la aceeaşi disciplină.

Fulger Lazăr este profesor la Disciplina de Chirurgir iar fiul său, Caius – Fulger Lazăr este preparator la aceeaşi disciplină.

Adrian Neagu este profesor la Disciplina de Biofizică iar soţia sa, Monica Neagu este şef de lucrări la aceeaşi disciplină.

Constantin Luca este profesor la Disciplina de Cardiologie iar nora sa, Carmen Luca este asistent la aceeaşi disciplină.

Mai există alte 11 cazuri în care există coincidenţe de nume, dar până la ora publicării acestui material legăturile de rudenie nu au putut fi confirmate.

11 COMENTARII

  1. Genetica asta, bat’o vina, baga in belea Romania. Pai, normal sa lucreze in acelasi loc si sa aiba aceeasi specializare. Pai, cromozomu’ X si Y fac minuni.
    In cazu’ medicilor, crd ca cel mai bine ar fi sa vorbeasca pacientii tratati de acesti medici. Chiar daca esti copilu’ lu’ mamica si a lu’ taticu’ bisturiu in mana nu se invata odata cu suptu’ de lapte matern.
    Io o singura curiozitate mai am. Dunitru Catu tot atata vizichi bea cat taica’so? Ca ala dadea o sticla pe gat la un drum cu avionu’ pana in Eghipet.
    Daca in Romania, spitalele ar fi fost privatizate iar selectia doctorilor ar fi fost facuta de conduceri ce nu au legatura cu institutiile statului, atunci nu cred ca ar fi fost probleme si nu ar fi aparut comentarii. De fapt, asa cum am mai spus, tot timpu’ vor plana suspiciuni cat selectia nu va fi una transparenta iar implicarea statului si a institutiilor lui va fi majora in sistemu’ medical.
    La ora actuala, statu’ roman este factotutm in sistemu’ sanitar. Statu’ centreaza, da cu capu’ si apara. Si tot statu’ fluiera si da penalty, pentru fault la portar. Asa ca este normal sa apara si familii si famiglii. Este normal sa fie coruptie, ca dor sistemu’ sanitar nu este rupt de viata reala din Romania. Dar coruptia apare doar acolo unde este statu’. In cazu’ unui spital privat sau a unui sistem privat sanitar, coruptia ar fi mult diminuata, pentru ca acolo vorbim de interesu’ unor oameni care au investit.
    Doctorii in spitale nu au investit nici un leu in apratura, dotari si infrastructura dar ei iau crema.
    Problema va fi in momentu’ in care directivele europene vor obliga casele de sanatate din Romania sa plateasca direct spitalelor din strainatate costurile tratamentelor si investigatiilor pentru pacientii romani. Atunci va fi finalu’ famigliilor din sistem. De ce? Simplu, nu vor mai fi bani si se vor sfasia intre ele. Hienele sunt unite doar cand au prada suficienta. Cand mancarea se imputineaza se sfasie intre ele.

  2. Foarte bine ti-a raspuns Bratu. :)) Chiar ma distreaza foarte bine acest site al tau… preferam inainte OTV, Becali, balciuri ieftine, pentru divertisment, dar tu se pare ca ii intreci pe toti.

  3. Sunt student la Medicina in an terminal, fara parinti medici si fara pile, si pot sa confirm informatiile ‘per se’ continute in acest articol, insa cu mentiunea ca acesta nu a fost ferit de „viciul” senzationalului, atat de caracteristic presei. Vreau deci sa va asigur ca membrii multor „clanuri” mai sus mentionate au (sau au avut) competenta de a ajunge prin forte proprii acolo unde au ajuns, indiferent de relatia de rudenie cu o persoana anume.
    Fara a da exemple (pozitive) in acest sens si fara a nega totusi imensele neajunsuri morale din cadrul acestei institutii, va invit sa nu luati totul de-a gata din presa.

  4. SE TREIASCA DOMNU DREGULESCU SI TOTZ DOCTORII. IESTE DREPTUL LOR SA FIE CU TATA FAMILIA IN CONDUCEREA MEDITZINEI !
    DACA NU VA CONVINE IN ROMANIA VALEA IN STRAINATATE !
    AICI NOI CONDUCEM ! DOMNII DOCTORI OR INVETZAT ANI DI ZILE SA FIE UNDE SUNT. VOI SUNTETZ FOAMEA-N’GAT ASA CA CIOCU’MIC SI LA MUNCA R’ATZ A DRACU’ DE PUTUROSHI . CA NUMA’ LA CRCOTEALA VA STA MINTEA. NOI SUNTEM AURU CENUSIU A ROMANIEI ASA CA SA NE RESPECTATZ CU CACIULILI IN MANI.

  5. @lucas
    Nu mi’am pierdut obiectivitatea deloc. Intre sistemu’ tehnic si cel medical sunt foarte multe diferente. Una din diferente este faptu’ ca in sistemu’tehnic nu exista pliculetzu’. Io n’am auzit ca cineva intr’o fabrica sa mearga cu plicu’ la inginer. Dar de plicuri in spital e plin podu’ de povesti, iar genunchi mei cu reuma pot sa’ti confirme asta.
    Dar nici asta n’ar fi o problema. MI se pare normal sa platesc serviciile unui doctor. Problema este in momentu’ in care acel doctor nu a investit nimic din castigu’ lui in spital, adica acolo de unde el incaseaza neste bani. Io nu numesc spaga banii dati la doctor, pentru ca eu nu consider ca este o spaga. Spaga dau la comisaru’ de la Garda Financiara, spaga dau la judecatoru’ Vanish cand ma condamna cu suspendare sau nu ma condamna, dar la doctor nu dau spaga ci platesc niste servicii.

  6. Sper sa continui si cu facultatea de drept, mancati-as!
    E clar ca sunt cu totii niste nesimtiti ordinari, niste jegosi. Nu ne mai mira asta, nici macar nu ne mai intriga. Prost e ca, in acest timp, o gramada de elite, copii fara pedigre, sunt nevoiti sa plece din tara neavand post in Romanica noastra care e ocupata de aceste clanuri…..mafiote (nu e fortat cuvantul. Puneti mana si munciti , bai profitorilor! HOU!!! De-aia se trateaza Romanii in Ungaria si Austria!!! da’ sunt convins ca va doare-n dos…

  7. @lukas
    Pai rectorii este peste tot la fel, asta ca sa ma esprim corect in limba romaneste.
    Fie ca la chemat pe rectorul de la Politehnica Anton, De Sabata, Vladea, Nichici, Cartis sau Robu, toate au ramas la fel. Inclusiv elicea de pe Electro inca n-a picat si nici nu se invarte. De ce oare?
    Elicea stim ca este prost conceputa. Sa fie si sistemu’ de invatamant la fel?

  8. Articolul din pacate este foarte superficial. ll vezi pe ‘nasu” cu familia dar omiti sa investighezi legaturile mafiote care sunt mult mai adanci. Poate in articolul urmator…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.